"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Міжнародний Олімпійський комітет відмовився допустити до участі в Олімпійських іграх у Парижі російських веслярів, стрільців та п'ятиборців навіть у нейтральному статусі
*
Україну на літніх Олімпійських іграх-2024 у Парижі (Франція) представлятимуть шість учасників у спортивної боротьби
*
У Червоному морі біля узбережжя Ємена в четвер було атаковане торговельне судно
*
Байден і Трамп: дебати стартували
Чинний президент Джо Байден і колишній президент Дональд Трамп зустрічаються один з одним у четвер увечері на дебатах у ключовий для їхніх передвиборчих кампаній момент
Багатьом американцям це може здатися літнім повтором популярного телевізійного шоу, проте президент Джо Байден і колишній президент Дональд Трамп зійдуться один з одним на дебатах у четвер увечері в ключовий для своїх передвиборчих кампаній момент напередодні виборів, які відбудуться 5 листопада.
Це найбільш ранні дебати за всю історію президентських виборів у США, які стануть для обох кандидатів повторенням двох дебатів 2020 року, що відбулися за два місяці до того, як Байден переміг Трампа на виборах, зірвавши його спробу переобратися на новий термін.
Сьогоднішнє протистояння - перший випадок, коли в дебатах беруть участь два президенти США. Байден і Трамп уперше перебуватимуть в одному приміщенні з моменту їхніх останніх дебатів, що відбулися в жовтні 2020 року.
Трамп пропустив інавгурацію Байдена в січні 2021 року, і відтоді вони постійно обмінюються шпильками.
Останніми днями Трамп іронізував над підготовкою Байдена до дебатів і натякав, що йому знадобиться медична допомога, щоб впоратися з противником. Трамп на мітингу у Філадельфії заявив: "Прямо зараз підступний Джо поїхав у лісову хатину, щоб "тренуватися",- заявив Трамп. - Він зараз спить, тому що вони хочуть, щоб він був у хорошій формі і сповнений сил".
Трамп давно стверджує, що Байден не може "зв'язати два слова". Однак нещодавно експрезидент попередив своїх прихильників, що Байден може виявитися більш грізним суперником, а не старим, яким його уявляв Трамп.
"Я припускаю, що він буде гідним співрозмовником, - сказав Трамп в одному з інтерв'ю. - Я не хочу його недооцінювати."
Зі свого боку, в середині травня, незадовго до того, як були узгоджені сьогоднішні дебати, Байден сказав: "Дональд Трамп програв мені у двох дебатах у 2020 році. Відтоді він у дебатах участі не брав".
Трамп пропустив кілька таких зустрічей із республіканськими опонентами в процесі висунення кандидатів від партії раніше цього року.
"Тепер він поводиться так, ніби хоче знову зі мною подискутувати, - сказав Байден. - Що ж, зроби милість, приятелю."
Трамп, імовірно, звинуватить Байдена в поганому управлінні американською економікою і слабкому контролі над південно-західним кордоном США з Мексикою, що дозволяло тисячам мігрантів проникати до Сполучених Штатів до нещодавнього посилення Байденом обмежень на в'їзд до країни.
Трамп стверджує, що надмірні державні витрати на початку президентства Байдена призвели до зростання споживчих цін на річній основі на понад 9%, що сильно вдарило по сімейних бюджетах через підвищення цін на продукти, бензин та інші товари, хоча відтоді цей показник значно знизився, до 3,3% у травні.
Зі свого боку, Байден, ймовірно, вкаже на те, що Трамп тепер є засудженим злочинцем, якого минулого місяця визнали винним за 34 пунктами обвинувачення, пов'язаними зі спробою вплинути на результат його успішної президентської кампанії 2016 року шляхом фальсифікації записів про виплату грошей порнозірці Стормі Деніелс. Крім того, Байден напевно нагадає виборцям, що Трампу висунуто три інші обвинувачення, включно з двома, у яких стверджується, що колишній президент незаконно намагався скасувати свою поразку на виборах 2020 року.
Байден, імовірно, скаже про те, що призначення Трампом трьох консерваторів до Верховного суду США вплинуло на рішення суддів у 2022 році щодо скасування майже п'ятдесятирічного конституційного права на аборт. Байден стверджує, що Трамп, у разі своєї перемоги, здійснить план "відплати" проти своїх політичних супротивників, що становить загрозу для американської демократії.
Національні опитування показують, що Байден і Трамп ідуть практично врівень.
Багато політичних аналітиків стверджують, що мільйони американців уже визначилися з вибором між двома найстаршими кандидатами в історії, 81-річним демократом Байденом року і 78-річним республіканцем Трампом. Багато виборців не люблять обох кандидатів, і можуть з великим небажанням вибрати одного з них, або проголосувати за кандидата від третьої партії чи незалежного кандидата, або взагалі не голосувати.
Для політичних незалежних виборців, які ще не визначилися, або, можливо, для тих, хто не слідкував за перебігом кампанії, дебати можуть стати вирішальними або принаймні спрямувати їхні симпатії в бік одного з кандидатів. Другі дебати заплановані на 10 вересня.
Понад 73 мільйони людей подивилися перші дебати Байдена і Трампа 2020 року, які перетворилися на суперечку з вигуками з боку обох учасників. Аналітики назвали ці дебати ймовірно найгіршими в історії, тому що обидва кандидати часто перебивали і перекрикували один одного. Другі дебати були більш цивілізованими.
Правила дебатів
Нові правила набули чинності для зустрічі в четвер, щоб обмежити театралізовані елементи дебатів. Вони відбудуться в телевізійній студії штаб-квартири CNN в Атланті, модерувати їх будуть два досвідчених ведучих новинної мережі, Джейк Таппер і Дана Баш. Не буде живої аудиторії, що виключає можливість оплесків, освистування та овацій від найвідданіших прихильників Байдена і Трампа.
Згідно з умовами дебатів, погодженими обома кампаніями, у кожного буде дві хвилини на відповіді на прямо поставлені запитання, потім по одній хвилині на спростування і відповіді на спростування.
Можливо, найважливіше, що мікрофони будуть увімкнені тільки для кандидата, якому ставлять запитання, хоча незрозуміло, чи буде цей мікрофон вловлювати репліки від іншого кандидата.
Дебати триватимуть 90 хвилин із двома 3,5-хвилинними рекламними паузами, але помічникам не дозволять спілкуватися з їхніми кандидатами під час перерв. Кандидатам також не дозволять використовувати реквізит або заздалегідь написані нотатки, і їм нададуть тільки ручку, папір і воду.
Кампанії кандидатів провели жеребкування, щоб визначити, хто стоятиме за яким пюпітром і в якому порядку робитиме заключну заяву. Байден виграв жеребкування і вибрав правий пюпітр на сцені, надавши Трампу останнє слово в ніч дебатів.
*
Байден і Трамп: президентські дебати на CNN
У четвер, 27 червня, о 21:00, в Атланті, штат Джорджія, на телеканалі CNN президент Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп проводять перший раунд теледебатів. Другий раунд заплановано на 10 вересня. Тривалість цьогорічних дебатів становить 90 хвилин.
Це протистояння увійде в історію як перші дебати між чинним президентом і колишнім президентом. Модераторами дебатів, які проходять без глядачів у студіях телемережі в Атланті, виступають ведучі CNN Джейк Таппер і Дана Баш.
Як було обговорено раніше, мікрофони учасників дебатів будуть відключатися, за винятком часу, коли буде черга говорити тому чи іншому учаснику. Джо Байден і Дональд Трамп зроблять двохвилинні заключні заяви, але не вступні заяви. Дебати передбачають дві рекламні паузи, кожна з яких триватиме три з половиною хвилини, і співробітники передвиборчого штабу не зможуть взаємодіяти зі своїм кандидатом під час цих перерв.
21:01
Перед самим початком дебатів президент Джо Байден розкритикував інсинуації Дональда Трампа про те, що він вживає наркотики, щоб поліпшити свої виступи на дебатах.
Байден опублікував у соціальних мережах фотографії та повідомлення про те, що він п'є напій під назвою "Секретний соус темного Брендона". Це просто вода в банці, але на етикетці серед інгредієнтів зазначено 34 судимості Трампа за тяжкі злочини та підкреслено, що основним інгредієнтом алюмінієвої банки є "сльози MAGA (прихильників концепції Трампа "Зробимо Америку знову великою")".
Перше питання: економіка
Байден докладно розповів про те, що він назвав американською економікою "у вільному падінні", тоді як Трамп хвалився станом економіки під час свого перебування на посаді, а також тим, як він впорався з пандемією.
Близько 3 з 10 американців вважають економіку найважливішою проблемою, що стоїть перед країною, згідно з травневим опитуванням Gallup, однак це охоплює цілу низку економічних питань.
Приблизно 1 з 10 опорошених вказав саме на високу вартість життя або інфляцію. Близько 2 з 10 американців заявили, що імміграція є головною проблемою, що стоїть перед країною, а ще 2 з 10 сказали, що уряд і погане керівництво є найважливішою проблемою.
21:21: New York Times перевіряє факти про нагадування Байдена на адресу Трампа щодо відбілювача:
"Усе, що він сказав, було: "Це не так серйозно, просто вколіть собі трохи відбілювача в руку"", - заявив президент Байден.
The Times зазначає, що Трамп ніколи не говорив, що люди мають робити ін'єкції відбілювачем для боротьби з COVID-19. На пресконференції Трамп зазначив, що вірус вбивається прямими сонячними променями та дезінфекційними засобами, такими як відбілювач.
Трамп сказав: "А потім я бачу дезінфікуючий засіб, який вирубує його [вірус] за хвилину. За хвилину. Цікаво, чи є спосіб зробити щось подібне, за допомогою ін'єкцій".
21:25: AP: Трамп і Байден припустилися безлічі фактичних помилок
І Джо Байден, і Дональд Трамп припустилися безлічі фактичних помилок під час сьогоднішніх дебатів.
Байден почав дебати із застереження, заявивши, що створив 15 000 робочих місць. Правильне число - понад 15 мільйонів, що є драматичним заниженням для політика, який ставить за мету відновити довіру виборців до його лідерства з питань економіки.
Байден також сказав: "Це 15 доларів за укол інсуліну, а не 400 доларів". Але витрати на інсулін із власних коштів для літніх американців за програмою Medicare були обмежені 35 доларами в Законі про зниження інфляції 2022 року, який підписав президент Джо Байден. Обмеження набуло чинності минулого року, коли багато виробників ліків оголосили, що вони знизять ціну на ліки до 35 доларів для більшості користувачів за приватною страховкою.
Трамп заявив, що американська економіка була готова почати виплачувати свій держборг ще до пандемії. Це неправда. Бюджетний дефіцит зростав за Трампа, тому що запроваджене ним у 2017 році зниження податків не окупило себе, як він обіцяв. За даними Адміністративно-бюджетного управління Білого дому, Трамп успадкував дефіцит бюджету в розмірі 585 мільярдів доларів, 2019 року він зріс до 984 мільярдів доларів, а 2020 року після початку пандемії перевищив 3 трильйони доларів.
А твердження Трампа про те, що "мільйони" іммігрантів впустили в країну з в'язниць і психіатричних лікарень, нічим не підкріплене. Доказів цьому немає.
21:28: Проблема абортів
Президент Байден заявив, що колишній президент Трамп винен в обмеженнях, які стали вводити штати після скасування справи Роу проти Вейда.
Ставши президентом, Трамп призначив трьох суддів до Верховного суду США, які допомогли сформувати більшість, що скасувала конституційне право на аборт, - і він взяв собі це за заслугу під час своєї передвиборчої кампанії.
Підкреслення причетності Трампа до скасування права на аборти на федеральному рівні стало наріжним каменем кампанії Байдена. Байден також попередив, що другий термін Трампа може призвести до загальнонаціональних обмежень права на аборти.
Кандидати про імміграцію та кордони країни
Колишній президент Дональд Трамп як приклад провалу імміграційної політики чинного президента навів як приклад мігрантів, які прибувають у країну нелегально, яких розміщують у "розкішних готелях", тоді як американські ветерани живуть на вулиці.
Як і очікувалося, він також значною мірою сфокусувався на обговоренні злочинів, скоєних мігрантами. Він також стверджував, що мігранти прибувають до США нелегально з "психіатричних лікарень". Він не надав доказів цього твердження, яке він часто робив на своїх мітингах.
Трамп також сказав, що у нього був "найбезпечніший кордон в історії" - вельми сумнівне твердження і постійна тема в його розмовах.
Президент Джо Байден дотримується своїх тез про імміграцію, наголошуючи на зниженні кількості арештів за нелегальну імміграцію на 40% від моменту видання указу про призупинення надання притулку.
Він намагається домогтися успіху в питанні імміграції, яка стала національним пріоритетом, причому не тільки серед республіканців.
Тільки 3 з 10 американців схвалюють дії Байдена щодо імміграції, згідно з червневим опитуванням AP-NORC. Близько 6 із 10 демократів схвалюють підхід Байдена до цього питання, але тільки близько 2 із 10 незалежних виборців і менше ніж 1 із 10 республіканців згодні з цим.
21:50: Враження від першої половини дебатів
Враження Reuters від початкових запитань, адресованих кандидатам:
Дві людини, які не приховують свого презирства одна до одної, не потиснули одна одній руки, коли йшли до своїх трибун на початку дебатів. Байден часто називав Трампа "цим хлопцем" під час своїх виступів.
Байден, помітно захриплим голосом, звинуватив Трампа в тому, що він залишив йому у спадок "жахливу" економіку, відповідаючи на перше запитання модераторів про зростання цін, від якого страждають споживачі.
Трамп відповів, що дії Байдена щодо боротьби з COVID були "катастрофою", і сказав, що інфляція "абсолютно вбиває нас".
Він звинуватив пандемію в руйнуванні економіки та у своєму шансі на переобрання. "Усе було добре", - сказав він.
81-річний Байден, схоже, втратив хід думок, відповідаючи на запитання про державний борг.
Його голос кілька разів переривався, Байден спочатку назвав "мільярдерів" "трильйонерами", а потім поправив себе.
Потім, стверджуючи, що багаті люди повинні платити більше податків, він, здавалося, не зміг закінчити свою фразу, зробивши тривалу незручну паузу, перш ніж закінчити свою думку таким чином, що це прозвучало безглуздо. Податкова реформа створить гроші, які допоможуть "зміцнити нашу систему охорони здоров'я, гарантувавши, що ми зможемо зробити так, щоб кожна самотня людина мала право на те, що я зміг зробити з COVID, вибачте, з усім, з чим нам довелося мати справу", - сказав Байден, перш ніж зробити паузу.
"Ми, нарешті, перемогли Medicare", - сказав Байден, імовірно, маючи на увазі COVID-19.
78-річний Трамп тут же накинувся на нього: "Він має рацію. Він переміг Medicare. Він забив його до смерті".
21:55
Александер Ворд із видання Politico зазначає: "Напрочуд багато зовнішньої політики за першу годину, і ще більш дивно, що Афганістан обговорювався до України. Але ще більш шокує те, що Китай - країна, яку обидва політики вважають найбільшою загрозою для Америки, - майже не фігурував. Можливо, це тому, що вони обидва загалом згодні з необхідністю протидії Китаю в Південно-Китайському морі, технологічній сфері та боротьбі за глобальне лідерство".
*
США розкритикували дії угорського агентства з обмеження іноземного впливу
Держдепартамент США піддав критиці дії уряду Віктора Орбана
*
Глава Національної розвідки обговорить у Сеулі військове співробітництво Москви і Пхеньяна
Евріл Гейнс здійснить у п'ятницю неофіційний візит до Південної Кореї
*
Журналісти США закликали оголосити Алсу Курмашеву "неправомірно затриманою"
Національний пресклуб звернувся з листом до президента Джо Байдена
*
Байден помилував ветеранів збройних сил, засуджених за гомосексуальні стосунки
Президент назвав їх "несправедливо засудженими"
*
Посол США назвав технологічну підтримку Росії Китаєм "великою помилкою"
Ніколас Бернс заявив, що Пекін, фактично, став на бік Росії в її війні в Україні
*
Галант: Досягнуто "значного прогресу" у знятті занепокоєння Ізраїлю з приводу поставок зброї зі США
Міністр оборони Ізраїлю зустрівся у Вашингтоні з високопоставленими офіційними особами США
*
США засудили Китай і Росію за ситуацію з релігійною свободою
У щорічній доповіді Держдепартаменту Китай названо репресивним режимом
*
Матері загиблих на фронті в Україні американських військових розповіли історії своїх синів та пояснили, чому вони вирішили воювати за Україну
*
Компанія OpenAI підписала із журналом Time багаторічну угоду, яка дозволить виробнику чатбота ChatGPT використовувати новини із архіву видання
*
Канада розробляє план можливої термінової евакуації з Лівану близько 20 тисяч своїх громадян у разі ізраїльського вторгнення
*
Підтримка британської правої партії впала після заяв її лідера про війну РФ проти України
Найджел Фарадж заявив, що війну, розв'язану Росією, спровокував Захід. Ці слова викликали різку критику з боку всього політичного спектра Великої Британії
*
Європейська рада сьогодні вночі погодила кандидатури до призначення на керівні посади у ключових інституціях ЄС
*
Мецола - Новий склад Європейського парламенту, який був сформований за підсумками Європейських виборів, що відбулися кілька тижнів тому, збереже послідовність у підтримці України та у підтримці політики розширення ЄС
*
Новообраний генеральний секретар Ради Європи Ален Берсе вважає, що ця інституція повинна шукати нові рішення для повернення депортованих у Росію українських дітей
*
Парламентська асамблея Ради Європи вважає Закон Грузії про прозорість іноземного впливу несумісним з демократичними стандартами та закликає негайно його скасувати. Його ухвалення свідчить про відступ країни від демократії
*
Голова праворадикальної французької партії «Національне об’єднання» (RN) Жордан Барделла обіцяє, що не дозволить російському імперіалізмові поглинути Україну, яка є союзником Франції
*
Служба державної безпеки Латвії (VDD) звернулася до прокуратури з проханням розпочати кримінальне переслідування громадянина цієї держави за участь у війні в Україні на боці збройних сил РФ
*
Столтенберг: російські війська нездатні на великий прорив в Україні
Водночас очільник НАТО наголосив, що Росія прагнутиме продовжити наступ і завдавати авіаударів
*
Столтенберг: Вашингтонський саміт буде «дуже добрим» як для НАТО, так і для України
*
Генерал Марлов: часткове перенесення навчання в Україну прискорить підготовку особового складу ЗСУ
Аналітики обговорюють питання про терміни навчання пілотів для винищувачів F-16. Оснащення ними української армії починається наступного місяця
*
Постпред США при НАТО - Візит Володимира Путіна до Північної Кореї та укладення союзницької угоди з цією країною свідчить про ізоляцію Росії та стан її збройних сил
*
Німеччина у 2025 році продовжить тренування українських військових
*
Литовська Республіка готова надати Україні підтримку в реформуванні системи військової освіти
*
Україна, США й Ізраїль ведуть переговори про можливість передачі ЗСУ до восьми зенітно-ракетних комплексів Patriot
*
Постпред США - Країни НАТО намагаються побудувати міст до членства України в Північноатлантичному альянсі, хоча на саміті у Вашингтоні вона ще не отримає запрошення
*
Постпред США - Країни НАТО активно нарощують виробничі потужності оборонної промисловості для посилення Збройних Сил України та зміцнення східних флангів Північноатлантичного альянсу
про це заявила в четвер постійна представниця США при НАТО Джуліан Сміт, відповідаючи на запитання The Washington Post під час заходу на тему «Пріоритети НАТО в російсько-українській війні».
За її словами, «промисловість намагається відновити роботу виробничих ліній, які були зупинені багато років тому».
Вона зазначила, що оборонне виробництво в Європі зросло приблизно на 40%, США також «зробили значні кроки вперед». До повномасштабної російської війни Штати виробляли щомісяця близько 14 тис. боєприпасів калібру 155 мм, а тепер виробництво зросло до 80 тис. на місяць.
«Ми працюємо пліч-о-пліч з партнерами з оборонної промисловості над тим, щоб допомогти Україні отримати ті сили й засоби, які їй потрібні», – наголосила Сміт.
Вона підтвердила, що в Німеччині буде розміщено штаб НАТО з управління військовою допомогою Україні.
«Ця ініціатива дасть змогу НАТО координувати як усю допомогу, що надходить в Україну, так і тренування, які багато країн-членів НАТО проводять протягом останніх місяців і років», – пояснила вона.
Відповідаючи на зауваження журналіста, що НАТО бракує волі робити «все необхідне для того, щоб Росія не перемогла», Сміт заявила, що від самої ночі, коли почалося вторгнення 24 лютого 2022 року, була на зв’язку з країнами Альянсу.
«Кожен з них негайно почав говорити про те, що вони зроблять індивідуально як держави, щоб підтримати Україну гуманітарною, економічною, військовою чи безпековою допомогою», – сказала вона, додавши, що при цьому «НАТО перейшло до дій і негайно здійснило низку кроків» з посилення східних флангів.
Союзники з НАТО об'єдналися і продовжують підтримувати Україну, зазначила Сміт.
«Тут у штаб-квартирі НАТО, я не бачу нічого, окрім подальшої єдності, і думаю, ви відчуєте на саміті за півтора тижні, коли там буде Зеленський, – що ми сповнені рішучості допомогти Україні захистити свою територію».
При цьому вона додала, що «НАТО не є стороною цього конфлікту» й не бере в ньому безпосередньої участі, не має своїх військ в Україні. «Але ми всі вважаємо, що маємо право допомагати Україні захищати свою територію, – наголосила Сміт, – і це те, що ми продовжуватимемо робити».
НАТО на ювілейному саміті у Вашингтоні, що відбудеться 9–11 липня, має намір оголосити про запуск нової місії для координації допомоги Україні зі штаб-квартирою в Німеччині.
*
Каллас: У Європі гаряча війна, а витрати НАТО - менші, ніж під час холодної
Союзники по НАТО все ще інвестують в оборону недостатньо, і треба збільшити рівень оборонних витрат до щонайменше 2,5% від ВВП
*
Підписана сьогодні у Брюсселі Угода про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Естонією передбачає, зокрема, що Естонія цьогоріч надасть Україні оборонну допомогу на понад 100 млн євро
*
Внаслідок російського удару по Харкову 27 червня пошкоджені будівлі Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського "ХАІ"
*
Одна з авіабомб ФАБ-500, якими РФ ударила по Київському району Харкова вдень 27 червня, не розірвалася
*
Протягом цієї доби на різних ділянках фронту сталося 119 бойових зіткнень Сил оборони з російськими загарбниками, зокрема 27 - на Покровському напрямку
*
Де Кроо - Гроші з Фонду допомоги Україні та транш військової допомоги ЄС для України в рамках Європейського фонду миру, що разом становлять близько 6 мільярдів євро, "заморожені" Угорщиною, можуть бути невдовзі розблоковані
*
Європейський центр спадщини обрав 14 проєктів спадщини в 11 країнах-сусідах ЄС, які отримають фінансування в рамках схеми малих грантів, серед яких три українські
*
У Львові розпочався Lviv Urban Forum, в роботі якого беруть участь архітектори та мери міст з різних країн
*
Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґерем, на якій посол підтвердив готовність модернізувати енергетичну інфраструктуру регіону
*
Днями «Хуавей Україна» та Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій (ДУІКТ) підписали Договір про подовження співпраці у сфері науково-освітньої діяльності
*
У Житомирі судитимуть колишнього офіцера Національного космічного агентства, який після окупації Криму добровільно перейшов на бік РФ і зараз служить в армії країни-агресорки
*
Керівництво правлячої в КНР Компартії Китаю (КПК) вирішило застосувати найвищу міру дисциплінарного покарання до двох колишніх міністрів оборони країни Вей Фенхе та Лі Шанфу і виключити їх із партії за серйозні порушення партійної дисципліни
*
Казахстан не видаватиме дозвіл на екстрадицію підозрюваного у нападі на опозиційного казахського журналіста активіста Айдоса Садикова в Києві
*
Колишній посол Білорусі в Німеччині Денис Сидоренко наклав на себе руки — стрибнув з мінської багатоповерхівки, ймовірно після допитів КДБ
*
Росія відправила на війну проти України 10 тисяч мігрантів
Глава СК заявив, що це нова "фішка", яка призвела до від'їзду багатьох мігрантів із країни
*
КНДР заявила про успішне випробування ракети з боєголовками роздільного маневрування
Раніше Сеул заявив, що Пхеньян запустив гіперзвукову ракету, яка вибухнула в повітрі
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім