"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Ізраїльська армія закликала до евакуації жителів міста Газа
В ООН заявили, що ця директива "лише посилить масові страждання палестинських сімей"
*
Генеральна Асамблея ООН ухвалила у четвер українську резолюцію «Безпека та захищеність ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку АЕС»
*
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця виступив на засіданні Генеральної Асамблеї ООН з інформацією про обстріл російськими військами дитячої лікарні «Охматдит»
*
Україна представила ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї) деталізовану та фактологічну інформацію про грубі порушення Росією положень Конвенції про заборону хімічної зброї
*
Україна на Олімпіаді-2024 буде представлена найменшою кількістю спортсменів в історії
російське вторгнення суттєво вплинуло на підготовку українських спортсменів до змагань
*
У Києві в четвер, 11 липня, відбувся прем'єрний показ документального фільму "Поверніть мене додому" про історії депортованих в'язнів, які опинилися в окупації, а також дискусія, присвячена питанню появи нових ордерів МКС проти посадовців РФ
*
Байден назвав себе найбільш кваліфікованим суперником Трампа на виборах
Джо Байден провів пресконференцію, до якої була прикута увага його прихильників і противників
Президент Джо Байден провів у четвер увечері пресконференцію, відповівши на вельми складні запитання журналістів. Раніше глава держави зіткнувся із закликами з боку частини демократів відмовитися від переобрання на тлі сумнівів у спроможності Байдена, у зв'язку з віковими когнітивними порушеннями, а також його фізичною формою, перемогти колишнього президента Дональда Трампа.
У вступному слові Байден сказав: "Кожен американець має запитати себе: чи став світ безпечнішим? З НАТО ви в більшій безпеці? Ваша сім'я в більшій безпеці? Я вважаю, що американський народ знає, що відповідь на всі ці запитання - так. І я вірю, що американський народ розуміє, що Америка стає сильнішою і сильнішою завдяки нашим союзам".
Джо Байден заявив, що його кандидатура на президентських виборах сильніша за кандидатуру Дональда Трампа: "Я думаю, що я найбільш кваліфікований, щоб перемогти його, щоб балотуватися на посаду президента: я переміг його один раз і я зроблю це знову".
Главу Білого дому запитали, чи вважає він, що віцепрезидент Камала Гарріс має достатню кваліфікацію, щоб виконувати обов'язки президента. Він відповів ствердно, пославшись на її професійну компетентність. Байден також додав: "Я б не вибрав її, якби не вважав, що вона підходить для посади президента".
Ймовірний суперник нинішнього президента, республіканець Дональд Трамп не буде прихильний до захисту країн НАТО, додав Джо Байден, підкресливши зобов'язання США перед західним альянсом.
"Мій попередник ясно дав зрозуміти, що в нього немає зобов'язань перед НАТО. Він дав зрозуміти, що не відчуває зобов'язання дотримуватися П'ятої статті (Статуту НАТО)", - сказав Байден на пресконференції.
Він підкреслив, що Сполучені Штати "не можуть ізолювати себе від світу" і запевнив, що під його керівництвом Вашингтон не відмовиться від підтримки України, додавши, що сильний Трансатлантичний альянс необхідний для безпеки Америки.
Байден наголосив, що війна між Ізраїлем і Газою має закінчитися зараз, повідомивши журналістам, що його план припинення вогню в Газі було погоджено як Ізраїлем, так і палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС, але додав, що ще залишилися невирішені питання.
"Цей план тепер узгоджений як Ізраїлем, так і ХАМАС. Тому я відправив свою команду в регіон, щоб доопрацювати деталі", - сказав Байден на пресконференції.
"Це складні та важкі питання. Ще є прогалини, які потрібно закрити. Ми досягаємо прогресу. Тенденція позитивна. Я сповнений рішучості завершити цю справу і покласти край цій війні, яка повинна закінчитися зараз же", - додав Байден.
Байден зазначив, що європейські союзники говорили йому під час саміту НАТО, що він має перемогти Дональда Трампа і що друге президентство Трампа буде "катастрофою".
"Я чув, як вони говорили: ви повинні перемогти", - сказав Байден.
Російська служба "Голосу Америки" вела пряму трансляцію пресконфереції президента США Джо Байдена на каналі YouTube.
Раніше в матеріалі, присвяченому нинішній пресконференції, спеціальний кореспондент "Голосу Америки" Кен Бредемаєр зазначив:
Це вирішальний момент для 81-річного Байдена, який хоче переобратися на другий чотирирічний термін у Білому домі, тим паче, що імпровізована пресконференція відбувається після закінчення триденного саміту НАТО у Вашингтоні.
Здібності та фізичну витривалість Байдена неодноразово ставили під сумнів його давні союзники-демократи і висміювали прихильники Трампа після його невдалого виступу на дебатах із Трампом два тижні тому.
Байден часто втрачав нитку думки під час дебатів із Трампом, не зумівши завдати удару по своєму республіканському суперникові або енергійно захистити свої більш ніж три роки перебування на посаді. Президент виглядав втомленим, а його хрипкий голос часом робив його важко зрозумілим.
Після цього він характеризував свій виступ на дебатах як "поганий вечір" і заперечував, що це свідчить про зниження його розумових здібностей.
Однак численні демократи приватно або публічно закликають Байдена відмовитися від своєї кандидатури на переобрання або висловлюють стурбованість щодо його шансів перемогти Трампа вдруге після перемоги на виборах 2020 року. Національні опитування і дослідження в ключових політичних штатах свідчать, що Трамп випереджає Байдена в передвиборчій кампанії за чотири місяці до виборів, які відбудуться 5 листопада.
Союзники Байдена і його політичні супротивники уважно стежитимуть за тим, чи зможе він авторитетно відповідати на запитання журналістів або знову втратить нитку думки. Невідомо, як довго триватиме пресконференція і скільки запитань президенту поставлять.
Вдалий виступ може стабілізувати кампанію Байдена, в той час як невдалий може призвести до нових закликів закінчити його п'ятдесятирічну кар'єру на державній службі як сенатора, віцепрезидента і президента. Деякі демократи вже закликали віцепрезидента Камалу Гарріс замінити його як кандидата в президенти від Демократичної партії.
Офіційні особи Білого дому визнають, що це значущий момент, назвавши цей захід "серйозною" пресконференцією, на відміну від частіших виходів Байдена до преси, коли він та іноземний лідер, стоячи поруч, відповідають на два запитання і потім залишають сцену.
На цьому етапі свого президентського терміну Байден провів менше пресконференцій, ніж будь-який президент з часів Рональда Рейгана в 1980-х роках. Остання сольна пресконференція Байдена відбулася вісім місяців тому.
З моменту його невдалого виступу на дебатах із Трампом Байден провів кілька публічних виступів, але здебільшого робив короткі, сценарні зауваження і читав із телесуфлера. Минулої п'ятниці він дав 22-хвилинне інтерв'ю ABC News, і, хоча виглядав упевнено, не зміг заспокоїти занепокоєння демократів щодо його кандидатури. У понеділок він погодився на ще одне інтерв'ю з NBC News.
Байден заявив, що він має намір продовжувати передвиборчу кампанію, але деякі його колеги по партії не впевнені, що він зможе перемогти Трампа, і розглядають його рішення продовжувати кампанію як ще не вирішене питання.
У середу Ненсі Пелосі, колишня спікерка Палати представників і все ще впливовий голос у колах демократів, не стала висловлювати впевненість у тому, що Байден буде кандидатом у президенти від Демократичної партії.
"Президент має сам вирішити, чи буде він балотуватися, - сказала Пелосі в інтерв'ю MSNBC. - Ми всі закликаємо його ухвалити це рішення, тому що часу залишається мало. Його люблять, його поважають, і люди хочуть, щоб він ухвалив це рішення. Не я".
Один з інтерв'юерів Пелосі зазначив, що Байден "ухвалив рішення. Цього тижня він твердо заявив, що балотуватиметься. Чи хочете ви, щоб він балотувався?"
Пелосі відповіла: "Я хочу, щоб він зробив те, що він вирішить, і це - це так. Що б він не вирішив, ми будемо з цим згодні".
Актор Джордж Клуні, який допоміг зібрати мільйони доларів для Байдена на благодійному вечорі в Голлівуді минулого місяця, закликав президента відмовитися від переобрання.
"Провідні демократи - Чак Шумер, Хакім Джеффріс, Ненсі Пелосі - і сенатори, конгресмени та інші кандидати, які можуть програти в листопаді, повинні попросити цього президента добровільно піти у відставку", - написав Клуні в колонці, опублікованій у New York Times.
Сенатор Майкл Беннет із Колорадо сказав своїм колегам-демократам на початку цього тижня, що не думає, що Байден виграє вибори.
Пізніше Беннет сказав CNN, що вважає, що Трамп, можливо, виграє вибори з великим відривом, а республіканці візьмуть більшість місць у Сенаті та Палаті представників. Але він відмовився закликати Байдена до відходу у відставку.
Байден пообіцяв залишатися в перегонах, заявивши, що тільки "Господь Всемогутній" може змусити його припинити кампанію. Цього тижня він закликав демократичних законодавців підтримати його кампанію і припинити драматизувати ситуацію.
Він заявив, що "звичайні демократи" хочуть, щоб він залишався в перегонах, і відкинув заклики "еліти" у Вашингтоні вийти з кампанії.
Деякі демократичні законодавці зайняли вичікувальну позицію щодо продовження участі Байдена в президентських перегонах, чекаючи на закінчення саміту НАТО і сьогоднішньої пресконференції.
"Наразі президент Байден є нашим кандидатом, і ми підтримуємо кандидата від Демократичної партії, який переможе Дональда Трампа, - сказав лідер демократів у Палаті представників Піт Агілар із Каліфорнії. - Подивимося. Подивимося на пресконференцію. Подивимося на хід кампанії. Подивимося на все це, тому що все це буде необхідно".
*
Держдепартамент: у США пам'ятають про геноцид у Сребрениці 1995 року
Держдепартамент США рішуче засудив заперечення геноциду в Сребрениці та знову заявив про свою прихильність роботі з міжнародним співтовариством із запобігання майбутнім масовим злочинам
*
Салліван: Україна вистояла, але майбутні місяці будуть складними і переломними
Радник президента з національної безпеки виступив із доповіддю про зусилля та успіхи адміністрації США в підтримці України
*
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні
Президент США в четвер зустрівся з президентом України в кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні
Президент Джо Байден у четвер повідомив президенту України, що він оголосить про новий пакет заходів безпеки для Києва.
"Ми продовжимо підтримувати вас, і крапка", - сказав Байден Зеленському напередодні двосторонньої зустрічі на тлі саміту НАТО у Вашингтоні.
"Річ у тім, що за останні кілька місяців ситуація на полі бою в Україні змінилася, але по-перше, Україна зупинила російський наступ на Харків, і за це вас слід похвалити. По-друге, ви стримали натиск Росії, завдали їй значної шкоди і дали зрозуміти, що Росія не візьме гору над Україною", - сказав Байден під час зустрічі.
У заяві держсекретаря Ентоні Блінкена, опублікованій Держдепартаментом у четвер, ідеться про те, що пакет вартістю 225 мільйонів доларів охоплює систему ППО Patriot, боєприпаси для зенітних ракетних систем, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS; 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові системи Javelin та AT-4; боєприпаси для стрілецької зброї та інше додаткове спорядження.
"Ця підтримка допоможе зміцнити протиповітряну оборону України та посилити її потенціал на всій лінії фронту", - йдеться в заяві Блінкена.
Це вже восьмий пакет допомоги в галузі безпеки, який президент санкціонував для надання допомоги Україні з моменту підписання закону про додаткові асигнування на національну безпеку.
"Ми розгорнемо цю нову допомогу якомога швидше, щоб зміцнити оборону України та її народу. Як ясно дав зрозуміти президент Байден, Сполучені Штати і міжнародна коаліція, яку ми зібрали, продовжуватимуть підтримувати Україну", - ідеться в заяві Блінкена.
Напередодні зустрічі президент України сказав, що обговорить із Байденом, як домогтися справедливого закінчення війни з Росією, і закликав до проведення другого мирного саміту цього року.
Перший саміт, на який Росію не було запрошено, відбувся у Швейцарії минулого місяця.
У комюніке за підсумками саміту НАТО, чернетку якого було оприлюднено в середу, зазначено, що союзники мають намір надати Україні мінімальне фінансування в розмірі 40 мільярдів євро (43,28 мільярда доларів) у вигляді військової допомоги протягом наступного року.
Байден заявив, що це нове зобов'язання "дає зрозуміти всьому світу, що кожен член НАТО готовий зробити свій внесок у збереження могутності альянсу".
У комюніке також ідеться, що шлях України до членства в НАТО "незворотній".
"Питання не в тому, чи буде це, а в тому, коли", - заявив журналістам у середу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
*
США модернізують свою авіацію в Тихоокеанському регіоні з метою стримування Китаю
Зокрема, планується модернізувати десятки американських винищувачів на базах у Японії
*
Президент США Джо Байден вважає, що жодним чином не завдає шкоди репутації Сполучених Штатів навіть у випадках, коли припускається обмовок, ба більше, він висловив переконання, що його головування на саміті НАТО було успішним для США
*
Чинний президент США Джо Байден вважає себе цілком здатним вести прямі переговори як з Путіним, так і Сі Цзіньпінем, в тому числі впродовж наступного терміну в Білому домі – в разі переобрання
*
Президент США Джо Байден заявив, що жоден із союзників під час саміту Північноатлантичного альянсу не висловив сумнівів у доцільності його подальшої участі у виборах
*
Загальноамериканські опитування показали, що шанси Байдена на перемогу над Трампом дещо погіршилися. Згідно з дослідженням Wall Street Journal, за експрезидента готові проголосувати 48% виборців, за чинного главу Білого дому - 42%, (розрив зріс на один пункт).
Опитування New York Times / Siena засвідчує, що перевага Трампа над Байденом зросла на три пункти: 49% до 43%.
*
Президент США Джо Байден під час передачі слова на сцені Президенту України Володимиру Зеленському помилково назвав його «президент Путін»
*
Президент США Джо Байден у четвер заявив, що Камала Гарріс, яка наразі є віцепрезиденткою в його команді, достойна очолювати Білий дім у майбутньому
*
Президент США Джо Байден підтвердив свої наміри продовжувати політику Сполучених Штатів щодо глобального лідерства у питанні підтримки України та посилення НАТО, наголосивши, що це є питанням національної безпеки США
*
Кірбі - Президент США Джо Байден не дозволяє використовувати американську зброю для ударів углиб Росії, оскільки занепокоєний можливою ескалацією
*
Трюдо про Байдена: нам пощастило жити із ним в один час
Чинний президент США Джо Байден демонструє справжнє лідерство на світовій арені й допомагає розв'язанню глобальних проблем.
Таку думку висловив премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо під час пресконференції у Вашингтоні.
“Світові пощастило мати лідерство Джо Байдена у НАТО, у G7 у неймовірно важливий період історії. Його багатий досвід, його вдумливість, його непохитність щодо найбільших викликів нашого часу допомагає роботі, яку ми усі спільно виконуємо”, - сказав Трюдо.
Він додав, що завжди “вважав честю й привілеєм працювати разом із ним над важливими питаннями”. “З нетерпінням очікую на можливість робити це й надалі”, - зазначив премʼєр-міністр.
*
Канада має намір довести свої видатки на оборону до 2% ВВП протягом восьми років
*
У Канаді попередили про проросійські боти, повʼязані з RT
У соціальній мережі Х діяла російська ботоферма, яка використовувала технології штучного інтелекту для поширення дезінформації
*
Українська громада дуже вдячна уряду Канади за продовження військової підтримки України
*
Канада виділить 389 мільйонів канадських доларів (близько $300 мільйонів) на підготовку українських військових пілотів та технічне обслуговування літаків F-16
*
Іноземні партнери пообіцяли виділити Києву $675 млн на виробництво зброї в Україні
Першими донорами-інвесторами стали Данія, Канада, Нідерланди
*
Байден прийняв нещодавно обраного прем'єра Великої Британії в Білому домі
Це перші особисті переговори Джо Байдена і Кіра Стармера
Президент Джо Байден зустрівся в середу в Білому домі з нещодавно обраним прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Президент привітав прем'єр-міністра з призначенням і відзначив роль Сполученого Королівства як ключового союзника США з широкого кола глобальних питань.
Стармер уперше зустрівся з президентом Байденом на саміті, присвяченому 75-річчю НАТО у Вашингтоні, лише за кілька годин до їхніх переговорів в Овальному кабінеті.
Під час зустрічі лідери підтвердили свою прихильність до поглиблення співпраці США і Великої Британії, ідеться в заяві на сайті Білого дому. Байден і Стармер також підкреслили свою спільну прихильність підтримці України в її опорі повномасштабному російському вторгненню. Лідери також обговорили важливість заходів, здатних досягти припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС (визнана терористичною організацією в США) і звільнення заручників. Байден і Стармер у бесіді також торкнулися питання спільної роботи з поглиблення співпраці США і Великої Британії з економічних і кліматичних питань.
Лідери США і Великої Британії також відзначили перемогу футбольної команди Англії в півфіналі Євро-2024.
Після зустрічі прем'єр-міністр повідомив журналістам, що його перші особисті переговори з президентом Джо Байденом дали змогу "підтвердити прихильність" НАТО і "особливим відносинам" між Великою Британією і США. Стармер заявив, що особливі відносини зі США міцніші, ніж будь-коли.
Президент Байден назвав США і Велику Британію "найкращими союзниками", заявивши, що Велика Британія є "трансатлантичним вузлом", що зв'язує НАТО з її європейськими членами.
"Президент привітав нещодавні коментарі прем'єр-міністра щодо встановлення тісніших відносин із нашими європейськими колегами, а також прихильність Великої Британії до AUKUS", - ідеться в заяві британського уряду, посилаючись на пакт про безпеку між Великою Британією, США та Австралією.
Лідер Лейбористської партії сер Кір Стармер був обраний на посаду прем'єр-міністра 5 липня. Зустріч лідерів НАТО у Вашингтоні - його перша міжнародна зустріч на вищому рівні.
*
Новий посол України у Великій Британії Валерій Залужний вручив копіії вірчих грамот віцемаршалу дипломатичного корпусу, акредитованого при Королівському палаці, очільниці структурного підрозділу з питань протоколу Вікторії Басбі
*
Шарль Мішель - Європейський Союз налаштований захищати свої демократичні цінності та продовжувати підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії та пошуку справедливого миру
*
Регулятори ЄС прийняли пропозицію Apple відкрити її систему оплати для конкурентів
Раніше європейські антимонопольні органи звинувачували технологічного гіганта у створенні перешкод для конкурентів його мобільного гаманця Apple Pay
*
Жозеп Боррель: альтернативи НАТО для територіального захисту Європи немає
Глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу - про необхідність модернізації оборонної сфери ЄС перед лицем російської загрози
*
Жозеп Боррель - Загальний обсяг допомоги, яку ЄС надав Україні з початку російської агресії, дорівнює майже €110 мільярдам, що є навіть вищим за обсяг допомоги, яку Україна отримала за цей час від США
*
Чотири країни НАТО домовилися розробити далекобійні ракети
Франція, Німеччина, Італія та Польща спільно розроблять ракету наземного базування з радіусом дії понад 500 кілометрів
*
Україна просить НАТО зняти обмеження на використання далекобійної зброї проти Росії
За словами президента України, зняття обмежень на використання західної зброї дасть змогу захистити Україну від російської агресії
*
Лідери країн НАТО та України продовжують зустрічі на саміті у Вашингтоні
У четвер у Вашингтоні лідери країн-членів Північноатлантичного Альянсу продовжать зустрічі з українськими керівниками
*
Декларація саміту НАТО: протидія Росії та підтримка України
У 2026 році США розпочнуть розгортання в Німеччині ракет дальньої дії
*
Єнс Столтенберг - Під час Вашингтонського саміту НАТО лідери країн-союзниць погодили новий пакет допомоги для України, який має дозволити їй перемогти у боротьбі проти російської агресії, стримати та забезпечити надійний захист від такої агресії у майбутньому
*
Єнс Столтенберг - По всьому світу спостерігається загрозливе зближення авторитарних режимів та поглиблення співпраці між ними
*
Для членства в НАТО Україні треба перемогти, і ми їй допомагаємо в цьому - Єнс Столтенберг
*
Єнс Столтенберг - Розміщення американських ракет великої дальності, зокрема, типу "Томагавк", у Німеччині викликано прагненням НАТО мати надійні засоби стримування з огляду на агресію РФ проти України
*
Міністри оборони Болгарії, Греції та Румунії на полях Вашингтонського саміту НАТО підписали листа про наміри щодо створення "коридору військової мобільності", покликаного спростити рух військової техніки та військових
*
Країни НАТО запросять Україну приєднатися до Північноатлантичного альянсу, коли союзники погодяться на це і будуть виконані всі умови
*
Президент США Джо Байден зібрав окрему зустріч на полях саміту НАТО в Вашингтоні з лідерами майже двох десятків країн, які підписали угоди з Україною у сфері безпеки
*
Уряд Австралії вирішив надати Україні ще 250 мільйонів доларів військової підтримки. Це - найбільший внесок країни з моменту повномасштабного вторгнення РФ
"Уряд Австралії має намір надати Україні ще 250 мільйонів доларів військової підтримки — це найбільший внесок у військові дії з моменту вторгнення РФ", - йдеться у повідомленні.
Австралія також надасть "невелику кількість" персоналу для нового командування НАТО для України – 700 осіб для навчання та допомоги у галузі безпеки.
Повідомляється, що австралійський військовий пакет містить керовані ракети, ракети ППО, протитанкову зброю, боєприпаси та партію взуття.
За словами австралійського уряду, загальна сума підтримки з боку Австралії становить 1,3 мільярда доларів, зокрема 1,1 мільярда для українських військових.
*
Глава МЗС Норвегії: Україна має право завдавати ударів у відповідь по російській території
Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив в інтерв'ю "Голосу Америки", що позиція його країни щодо спроможності України завдавати ударів по російській території зрозуміла: "Якщо вас атакують, ви можете відбити атаку на території нападника"
*
Радник Макрона - Україна може використовувати французьку зброю для ударів по будь-яких військових об’єктах у Росії, які становлять загрозу Україні, але не по Кремлю
*
Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що виробництво зброї та боєприпасів має бути значно нарощено, щоб і надалі підтримувати Україну
*
Нідерланди виділять 20 млн євро на безпілотники для України
Понад 256 компаній, у тому числі дев'ять нідерландських, зареєструвалися для постачання дронів FPV в Україну
*
Президент Фінляндії: Агресивна війна Путіна зазнала фундаментального краху
Захід ніколи не був такий об’єднаний, як зараз, у питанні засудженні російської агресії й підтримки України
*
Прем'єрка Данії Метте Фредеріксен закликала віддати усі засоби ППО своєї держави Україні
*
Норвегія у співпраці з Німеччиною передасть Україні цієї осені повну батарею зенітного комплексу IRIS-T для посилення ППО
*
Система Patriot і розмінування Чорного моря: Україна підписала безпекову угоду з Румунією
Окремі блоки документа стосуються розвідки та контррозвідки, кібербезпеки, інформаційної безпеки, відбудови України
*
Японія стала однією з перших країн, хто підписав з Україною безпекову угоду, підтримувала та продовжить підтримувати України, у тому числі, у співпраці з НАТО
*
Передача літаків американського виробництва F-16 Україні потребує багато часу, оскільки процес пов'язаний із підготовкою як пілотів, так і технічного складу, а також захищеної інфраструктури на місцях для ефективного застосування цих платформ
*
Міністерство оборони України від початку широкомасштабного вторгнення Росії кодифікувало та допустило до експлуатації у підрозділах Сил оборони понад 25 зразків кулеметів іноземного та вітчизняного виробництва
*
На фронті від початку доби відбулися 103 бойові зіткнення, найгарячішою залишається ситуація на Покровському напрямку, де ворог 32 рази атакував позиції ЗСУ
*
Російським військовим не вдалося просунутися на Борівському напрямку у Харківській області, як вони планували, посиливши атаки
*
Міністри науки країн Групи семи зазначили, у підсумковому комюніке своєї зустрічі наука, технології та інновації відіграватимуть вирішальну роль у відбудові України
*
Українські митці та організації отримали €2,1 мільйона від програми ЄС «Креативна Європа»
*
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів перше засідання Керівної ради з питань координації діяльності центральних органів виконавчої влади для підтримки участі України у Багатосторонній координаційній платформі донорів та дав завдання міністерствам проаналізувати, які напрями потребують додаткового фінансування
*
«ОГХК» відновило роботу кар'єрів філії Іршанського ГЗК, що не працювали з 2022 року
Це зумовлено укладанням великого контракта з північноамериканським споживачем
*
Компанія із групи Ковальська купує київську фірму, яка працює у сфері нерухомості
АМКУ надав відповідний дозвіл
*
Агрохолдинг екснардепа Нестеренка купує елеватор у Дніпропетровській області
Відповідний дозвіл надано АМКУ
*
ФГВФО подав позови проти колишніх власників «Надра Банку» на 18,5 млрд грн
Позови пов’язані з епізодами завдання збитків «Надра Банку» за період з 2008 року
*
Українську мову вважають рідною 74 відсотки учнів та учениць закладів загальної середньої освіти
*
Верховна Рада на найближчому пленарному тижні розгляне у другому читанні законопроєкт про скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки
*
Окупаційного «голову» Голої Пристані (ТОТ Херсонщини) та його «заступницю» заочно засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна
*
Слідчі Тернопільського управління СБУ зібрали доказову базу щодо губернатора Ярославської області РФ Михайла Євраєва, який фінансував підрозділи російських окупаційних військ
*
Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про конфіскацію активів російського мільярдера Алішера Усманова і його партнерів
*
CNN: російські спецслужби планували вбивство глави німецького концерну Rheinmetall
Згідно з джерелами телеканала, Москва планувала вбивство директора німецького концерну Rheinmetall - виробника артилерійських снарядів і військової техніки для України
*
Ердоган - президенту України: Туреччина готова відродити Чорноморську зернову ініціативу
Президент України також зустрівся з президентом Джо Байденом і провів п'ятисторонню зустріч із лідерами країн-союзників НАТО по Індо-Тихоокеанському регіону
*
Bloomberg: 53 російські танкери простоюють через західні санкції
Журналісти видання виявили підсанкційні судна на якорі в Чорному, Балтійському та Японському морях, біля узбережжя Єгипту і Китаю
*
Грузинська опозиція звинувачує уряд у призупиненні атлантичної інтеграції країни
У Декларації Вашингтонського саміту відсутній текст про те, що Грузія вступить до НАТО
*
В Узбекистані засудили до двох років і шести місяців примусових робіт 26-річного Шавката Юлдашева у справі про найманство за участь у війні проти України у лавах ПВК "Вагнер"
*
Правозахисник Олег Орлов на судовому засіданні засудив "масові репресії" російської влади
71-річний правозахисник, який перебуває в СІЗО, не відмовився від своїх слів про "масові репресії" в Росії
*
За тиждень до військового шпиталю у Севастополі прибуло понад 400 поранених військовослужбовців армії РФ. "Важких" розподіляють по цивільним лікарням, а решту відправляють назад до підрозділів на "реабілітацію"
*
Російські війська повторно завдали удару по Дніпровському району Херсона під час ліквідації наслідків попереднього удару, є постраждалі
*
росія стривожена через «загрозливе» розгортання Сполученими Штатами ракет великої дальності в Німеччині
У Кремлі обіцяють розробляти “продуману і скоординовану” військову відповідь на “цю нову гру”
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім