"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"П'ятниця, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
75 країн та організацій обговорили забезпечення постачання української сільгосппродукції
У нараді взяв участь заступник радника президента США з національної безпеки США Джон Файнер
*
Дослідження: Світ генерує 57 мільйонів тонн пластикового забруднення на рік
Йдеться про пластику, який потрапляє у відкрите середовище, а не утилізується належним чином
*
ВООЗ повідомила про різке зростання смертності від холери минулого року
Організація зазначила, що багато країн вперше повідомили про випадки смерті поза медичними установами, що вказує на проблеми з доступом до лікування.
*
Білий дім працює над передачею Україні всіх коштів до закінчення фінансового року
Адміністрація Байдена поспішає використати мільярди доларів на допомогу Україні, оскільки наближається крайній термін для цього
*
Держдепартамент запровадив нові санкції щодо російського проекту Арктик ЗПГ-2
Додаткові санкції були введені США для того, щоб ускладнити реалізацію Москвою проекту з видобутку зрідженого газу в Арктиці
*
Білий дім: Путіну слід припинити говорити про вибори у США
Адміністрація Байдена прокоментувала провокаційні коментарі Володимира Путіна щодо кандидата в президенти від Демократичної партії
*
Президентські перегони -2024: суперечка про податкові ставки і боротьба за «коливання» штати
Камала Гарріс та Дональд Трамп готуються до дебатів, на яких вони вперше зустрінуться особисто
*
Марк Кьюбан пропонує працювати в Білому домі Гарріс
В інтерв'ю в четвер Кьюбан похвалив Гарріс як про-бізнесмена і сказав, що він регулярно спілкується з її командою
*
Ліз Чейні заявила, що голосуватиме за Камалу Гарріс на президентських виборах
Колишній представник Республіканської партії Ліз Чейні підтвердила свою позицію, що колишній президент Дональд Трамп є «небезпекою» для демократії, і підтримала Камалу Гарріс.
*
Федеральний суд щойно завдав удару по 30 мільйонам позичальників студентських кредитів, заблокувавши другу спробу Байдена здійснити широке списання боргів
Федеральний суд наклав тимчасову судову заборону на другу спробу Байдена здійснити широке списання студентських кредитів, яка мала відбутися наступного місяця.
*
Гарріс, Трамп і Байден хочуть заблокувати продаж US Steel. Зараз сталеливарна компанія веде жорстку боротьбу в Пенсильванії.
Джо Байден, Камала Гарріс і Дональд Трамп, як повідомляється, хочуть заблокувати продаж пенсильванської сталеливарної компанії US Steel японським інвесторам.
*
Турецька державна енергетична компанія BOTAŞ та транснаціональна енергетична корпорація Shell підписали довгострокову угоду про постачання скрапленого природного газу (СПГ)
*
Лорен Беберт каже, що голосувала проти збільшення пільг на охорону здоров'я для ветеранів, які зазнали впливу згарищ, тому що не хотіла витрачати «мільярд доларів назавжди» на нечітке законодавство
Коли її запитали про те, чому вона проголосувала проти закону PACT у 2022 році, Беберт відповіла, що не хотіла витрачати «мільярд доларів назавжди» на незрозуміле законодавство.
*
Американці більше не хочуть забороняти TikTok
Згідно з новим опитуванням Pew Research Center, підтримка заборони TikTok у США значно знизилася серед обох політичних партій.
*
Син чинного президента США Джо Байдена Гантер визнав провину у справі про ухилення від сплати податків, оголосили його адвокати сьогодні
*
Суддя звинуватила адвокатів Трампа у спробі перешкодити оприлюдненню доказів
Суддя Таня Чуткан визнала, що справа про спроби колишнього президента скасувати свою поразку на виборах 2020 року навряд чи буде передано до суду до 5 листопада
*
Ілон Маск - це перемога Трампа на відстані від серйозної федеральної влади
Колишній президент Дональд Трамп бере приклад з Ілона Маска, оголосивши про намір створити комісію з питань ефективності роботи уряду.
*
Хронологія непростих стосунків Ілона Маска та Дональда Трампа
У Дональда Трампа та Ілона Маска були непрості стосунки, але зараз ці двоє впливових людей є близькими політичними союзниками.
*
У п'ятницю Трамп імітуватиме успішну апеляцію Гарві Вайнштейна, щоб оскаржити його власний вирок у справі про сексуальне насильство. Це буде не так просто.
Адвокати Вайнштейна та архітектор закону Е. Джин Керролл, який судився з Трампом, кажуть, що у колишнього президента дуже мало шансів на перемогу.
*
Організатори гала-концерту 6 січня стверджують, що пісня Трампа з тюремним хором учасників заворушень «стала платиновою». Це не так.
Пісня Дональда Трампа з тюремним хором J6 має скромний успіх, але вона так і не отримала платинового статусу RIAA.
*
План Джей Ді Венса щодо зниження витрат на догляд за дітьми: нехай бабусі та дідусі «допомагають трохи більше
Обраний Трампом віце-президент США Джей Ді Венс заявив, що має бути більше можливостей для старших членів сім'ї допомагати у догляді за дітьми, оскільки багато пенсіонерів стикаються з економічними труднощами.
*
Чим займається кожен член сім'ї Трампа після відходу з Білого дому
Дональд Трамп, який знову балотується в президенти, у травні був визнаний винним у судовому процесі у справі про гроші за мовчання.
Меланія Трамп не була присутня на суді, але підтримувала його кампанію на приватних заходах.
Члени сім'ї Трампа були присутні на Республіканському національному з'їзді 2024 року.
Після того, як Дональд Трамп залишив Білий дім у 2020 році, він і його сім'я залишаються впливовими політичними фігурами.
Трамп є кандидатом від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року. У травні його визнали винним за всіма 34 пунктами у справі про виплату 130 000 доларів акторові фільмів для дорослих Стормі Деніелсу. У липні Трамп також пережив замах на себе.
Дональд Трамп, який знову балотується в президенти на виборах 2024 року, зараз є засудженим злочинцем.
За кілька годин до інавгурації президента Джо Байдена у 2021 році Трамп з родиною вилетів до Флориди, де наразі проживає у Мар-а-Лаго, своєму приватному клубі в Палм-Біч.
Трамп оголосив про свою президентську кампанію 2024 року в 2022 році і офіційно прийняв номінацію на Республіканському національному з'їзді 2024 року в липні.
Він продовжує проводити мітинги і ставити під сумнів результати виборів 2020 року на тлі кількох розслідувань і судових процесів.
Зокрема, у 2022 році агенти ФБР виконали ордер на обшук у будинку Трампа в Мар-а-Лаго, що викликало люту реакцію Трампа та його союзників. Метою обшуку були матеріали, які Трамп привіз до Флориди після того, як залишив Білий дім, що спричинило федеральне розслідування, пов'язане з Законом про президентську документацію.
У 2023 році прокурори Міністерства юстиції висунули Трампу звинувачення за 37 кримінальними пунктами, стверджуючи, що він приховував секретні документи від уряду після того, як залишив посаду, і намагався перешкоджати їх поверненню. Але в липні суддя закрив справу, постановивши, що призначення Джека Сміта спеціальним радником для ведення справи було неконституційним. Сміт подав апеляцію.
Окремо генеральний прокурор Нью-Йорка розслідував фінансові операції Trump Organization, і в судових матеріалах детально викладені звинувачення прокуратури на адресу компанії, в тому числі щодо неналежного завищення вартості майна. У лютому, після тримісячного судового розгляду, суддя зобов'язав Трампа виплатити 355 мільйонів доларів штрафних санкцій у справі про цивільне шахрайство. Він подав апеляцію.
У 2023 році Трампу було пред'явлено звинувачення за 34 пунктами обвинувачення у фальсифікації ділової документації першого ступеня. Трамп заперечував усі правопорушення, заявляючи про свою невинуватість і звинувачуючи розслідування в політичній вмотивованості. У квітні справа дійшла до суду, і Трамп був визнаний винним за всіма пунктами обвинувачення в першому в історії кримінальному процесі над колишнім американським президентом. Трамп стверджував, що він «дуже невинна людина».
У 2023 році в рамках розслідування Мін'юстом подій, що передували бунту в Капітолії 6 січня, Трампу втретє висунули звинувачення у змові з метою обману Сполучених Штатів, змові з метою перешкоджання офіційному розслідуванню, перешкоджанні, а також змові проти права голосу і права на підрахунок голосів. Після висновку Верховного суду від 2024 року про те, що президенти мають певний імунітет від кримінального переслідування, у серпні було подано новий, переглянутий обвинувальний акт. Трамп не визнав себе винним.
Він пообіцяв повернутися в Білий дім у 2024 році, заявивши на мітингу в Техасі в січні 2022 року, що в разі обрання розгляне питання про помилування учасників заворушень, які атакували Капітолій 6 січня.
У липні Трамп був поранений під час замаху на мітингу в Батлері, штат Пенсильванія, в результаті якого один учасник мітингу загинув і двоє були поранені.
Колишня перша леді Меланія Трамп здебільшого не виходила на публіку після того, як покинула Білий дім, але в жовтні вона опублікує мемуари.
Після того, як Меланія залишила Білий дім, вона оголосила у 2021 році, що випустить токени NFT (Non-Fungible Tokens), частина коштів від яких піде на фінансування стипендій для дітей, які перебувають під опікою прийомних сімей.
Вона випустила акварель своїх очей, намальовану художником Марком-Антуаном Кулоном під назвою «Бачення Меланії», яка була продана за 150 доларів, а також «Колекцію глав держав», на якій був зображений білий капелюшок, який вона носила під час візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Білого дому в 2018 році.
У 2022 році на аукціоні «The Head of State Collection» було зібрано набагато менше коштів, ніж очікувалося. Покупці могли робити ставки лише у криптовалюті Solana, але її вартість впала на 40%, поки тривав аукціон. ЗЗагалом пропозиції становили 162 144 долари, тоді як орієнтовна ціна Трампа становила 250 000 доларів.
У 2023 році New York Times повідомила, що хоча Меланія оголосила про стипендіальну програму під назвою «Сприяння майбутньому» у 2022 році, жодної благодійної організації з такою назвою не було зареєстровано ні в Нью-Йорку, ні у Флориді.
The Times також повідомляла, що вона приватно підтримувала передвиборчу кампанію Трампа, незважаючи на її відсутність на передвиборчих перегонах і на судових засіданнях Трампа.
Інші її рідкісні публічні виступи після відходу з Білого дому включали відвідування похорону Розалін Картер разом з іншими першими леді в листопаді. Наступного місяця вона вітала нових громадян США на церемонії натуралізації в Національному архіві у Вашингтоні.
У квітні вона була почесною гостею на заході зі збору коштів у Мар-а-Лаго для консервативної ЛГБТК+ організації Log Cabin Republicans. Під час виступу вона детально розповіла про плани кампанії, спрямовані на те, щоб звернутися до консервативних виборців-геїв і лесбійок за підтримкою, повідомляє ABC News.
Меланія пропустила більшу частину Республіканського національного з'їзду 2024 року, відвідавши промову Трампа лише в останній вечір.
У вересні Меланія оголосила, що її майбутні мемуари під назвою «Меланія» будуть опубліковані 1 жовтня.
Дональд Трамп-молодший виступає на мітингах Трампа, купив будинок у Флориді та заручений з Кімберлі Гілфойл.
Як старший син Трампа, Трамп-молодший обіймав посаду виконавчого віце-президента Trump Organization і відігравав важливу роль у президентській кампанії свого батька.
У рамках цивільної справи про шахрайство в Нью-Йорку проти Trump Organization, яку звинуватили у завищенні своїх статків у фінансовій звітності, суддя наказав Трампу-молодшому виплатити 4 мільйони доларів штрафу в лютому. Йому також заборонили «обіймати посаду офіцера або директора будь-якої нью-йоркської корпорації або іншої юридичної особи в Нью-Йорку» протягом двох років. Пізніше він подав апеляцію.
Трамп-молодший заручений з колишньою ведучою Fox News Кімберлі Гілфойл, з якою почав зустрічатися у 2018 році.
У 2021 році Трамп-молодший і Гілфойл продали свій будинок у Хемптоні за 8 мільйонів доларів і придбали будинок за 9,7 мільйона доларів у закритому районі Адміралс-Коув у Юпітері, штат Флорида, приблизно за 20 хвилин від Мар-а-Лаго.
У 2022 році Гілфойл опублікувала фото з Трампом-молодшим, на якому на її безіменному пальці лівої руки була діамантова каблучка. Неназване джерело повідомило The Daily Mail, що пара тихо заручилася напередодні Нового року в 2020 році і відтоді тримала це в таємниці. У День святого Валентина в лютому 2022 року Гілфойль опублікувала в Instagram серію фотографій з Трампом-молодшим, назвавши його «моїм нареченим».
Трамп-молодший і Гілфойл продовжують виступати на Конференції консервативної політичної дії та конференції Turning Point Action USA.
Обидва виступили на підтримку Трампа на Республіканському національному з'їзді 2024 року.
Іванка Трамп заявила, що відходить від політики. У жовтні 2021 року вона та її чоловік Джаред Кушнер заснували коаліцію «Авраамові угоди» (Abraham Accords Caucus).
Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц з Іванкою Трамп і Джаредом Кушнером під час інавгураційного заходу Коаліції «Угоди Авраама» в Кнесеті, парламенті Ізраїлю.
Іванка і Кушнер працювали старшими радниками в Білому домі Трампа.
Як повідомляється, у 2020 році вони купили порожню ділянку за 32 мільйони доларів у селищі Індіан-Крік, штат Флорида, відомому як «Бункер мільярдерів» у Маямі. Потім вони підписали договір оренди на «велику необставлену квартиру» в розкішному кондомініумі Arte Surfside у Серфсайді, штат Флорида. У 2021 році вони також додали до свого профілю нерухомості у Флориді особняк вартістю 24 мільйони доларів у селищі Індіан-Крік, повідомляє TheRealDeal.
Угоди Авраама, які Кушнер допоміг укласти в серпні 2020 року, нормалізували відносини між Ізраїлем і Об'єднаними Арабськими Еміратами, Бахрейном, Суданом і Марокко. Іванка та Кушнер відвідали Ізраїль у 2021 році, щоб заснувати коаліцію «Угоди Авраама» в надії «сформулювати майбутні угоди з іншими країнами», згідно з ізраїльською газетою Haaretz.
В Ізраїлі вони зустрілися з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху та відвідали захід у Музеї толерантності в Єрусалимі з колишнім державним секретарем США Майком Помпео.
Іванка співпрацює з комітетом Палати представників, який розслідує бунт у Капітолії, з'явившись на восьмигодинний допит у 2022 році.
Джаред також випустив мемуари «Breaking History», в яких детально описує свій час на посаді радника президента.
Коли Трамп оголосив про свою кампанію 2024 року, Іванка не відвідала стартовий захід, заявивши, що відходить від політики. Вона та Кушнер зробили свою єдину появу на Республіканському національному з'їзді 2024 року в останній вечір.
Ерік Трамп обіймає посаду віце-президента Trump Organization, а Лара Трамп є співголовою Республіканського національного комітету.
Ерік Трамп і Лара Трамп аплодують перед американськими прапорами
Ерік отримав повістку в суд у рамках розслідування щодо Trump Organization наприкінці 2020 року, але під час дачі свідчень у 2020 році він понад 500 разів посилався на П'яту поправку. У 2023 році він засвідчив, що покладався на бухгалтерів у підготовці належних документів у компанії, але, як і його брат, зрештою, йому було наказано сплатити 4 мільйони доларів штрафних санкцій. Він також подав апеляцію.
Ерік регулярно виступає на Fox News, критикуючи керівництво президента Джо Байдена.
У 2021 році він і його дружина, Лара Трамп, придбали маєток вартістю 3,2 мільйона доларів у Юпітері, штат Флорида, на території закритого котеджного містечка Trump National Golf Club.
У 2024 році Лара була обрана співголовою Республіканського національного комітету після того, як отримала підтримку Трампа.
Ерік був разом з Трампом у залі суду в Нью-Йорку, коли його визнали винним у справі Стормі Деніелс про відмивання грошей у травні. Ерік і Лара виступали на Республіканському національному з'їзді 2024 року.
Тіффані Трамп вийшла заміж за Майкла Булоса у 2022 році і наразі живе в Маямі.
Тіффані Трамп і Майкл Булос на Республіканському національному з'їзді.
Тіффані - єдина дочка від другого шлюбу Трампа з моделлю і телеведучою Марлою Мейплз. Вона закінчила юридичний факультет Джорджтаунського університету у 2020 році.
Тіффані оголосила про свої заручини з Булосом, бізнесменом з Лагосу, Нігерія, в Instagram у 2021 році, за день до того, як Трамп залишив посаду. Вони одружилися в клубі Трампа «Мар-а-Лаго» 12 листопада 2022 року.
Тіффані та Булос були присутні на частинах судового процесу над Трампом у справі про відмивання грошей у Нью-Йорку та на Національному з'їзді Республіканської партії.
Молодша дитина Трампа, Баррон Трамп, навчається на першому курсі Нью-Йоркського університету.
Баррон Трамп на шкільному випускному.
Баррон став першим хлопчиком, який жив у Білому домі з часів Джона Кеннеді-молодшого. 2017 року він привів своїх однокласників на зустріч з батьком до Білого дому.
Баррон, зріст якого, за словами Трампа, зараз становить 6 футів 7 дюймів, у травні закінчив середню школу в Оксбриджській академії в Палм-Біч, штат Флорида. Трамп отримав перерву в судовому процесі щодо таємних грошей, щоб бути присутнім на випускному свого сина.
У вересні Баррон розпочав навчання у Стернській школі бізнесу Нью-Йоркського університету. Він живе за межами кампусу в Trump Tower.
*
Колишній президент США Дональд Трамп знову не визнав себе винним за скорегованими обвинуваченнями щодо подій штурму Капітолія у січні 2021 року, в яких йому інкримінують спробу змінити результати президентських виборів
*
Мін'юст звинуватив Дмитра Саймса та його дружину у порушенні режиму санкцій
Дмитро та Анастасія Саймс звинувачуються у використанні двох різних схем з метою обійти закон
*
Депутат Байрон Дональдс не задекларував належним чином 1,6 мільйона доларів, отриманих від операцій з акціями, порушивши федеральний закон
Те, що Дональдс не задекларував належним чином до 1,6 мільйона доларів, отриманих від торгівлі акціями, привертає увагу, враховуючи його підтримку заборони на торгівлю акціями.
*
США вивчають можливість організації миротворчої операції ООН на Гаїті для боротьби з бандами
Нинішня місія ООН на Гаїті залежить від добровільних внесків, а основну частину фінансування досі забезпечували США та Канада
*
Світовий конгрес українців висловив подяку колишньому міністру закордонних справ України Дмитрі Кулебі за наполегливу роботу на користь України
*
Канада має намір передати Україні сучасну систему ППО середнього радіусу NASAMS на початку наступного року
*
Уряд Великої Британії пропонує усунути з Палати лордів усіх спадкових перів, що залишилися, в рамках найбільшої протягом чверті століття реформи парламенту
*
Міністри юстиції країн-членів та країн-спостерігачів Ради Європи ухвалили спільну декларацію, в якій виклали низку принципів для вирішення критично важливих питань правосуддя та відповідальності, пов'язаних з роботою спеціального трибуналу щодо злочинів Росії в Україні
*
Євросоюз закликав Грузію повернутися на шлях євроінтеграції
У Брюсселі стурбовані черговим рестриктивним законом, який розглядає парламент Грузії, який обмежує фундаментальні права людини
*
Євросоюз: зв'язки Белграда з Москвою несумісні з приєднанням Сербії до ЄС
Петер Стано прокоментував зустріч сербського віце-прем'єра Олександра Вуліна з Путіним
*
Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель подякував Дмитру Кулебі за його працю на посаді міністра закордонних справ України
*
Новопризначений прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє буде палким прихильником України та відіграватиме значну роль у зовнішній політиці, на відміну від свого попередника Габріеля Атталя
*
Голова уряду Іспанії Педро Санчес стикнувся з жорсткою критикою з боку опозиції через призначення свого близького соратника керівником центрального банку країни
*
Естонія вперше офіційно звинуватила російську військову розвідку у кібератаках
Декілька міністерств та державних відомств Естонії протягом кількох років спільно проводили розслідування та точно визначили джерело кібератак, російську військову розвідку
*
У четвер, 5 вересня, Сейм Латвії підтримав у першому читанні поправки до Закону «Про дорожній рух», які з 1 листопада цього року запроваджують заборону на перебування в країні транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі
*
Відземський окружний суд у Цесісі в Латвії засудив жителя Малпілса Едгарса Ромалса до одного року та восьми місяців позбавлення волі за публічне вихваляння воєнних злочинів Росії і розпалювання національної ненависті щодо українців
*
На міжнародному кіноринку Венеціанського кінофестивалю було презентовано історичну документальну драму «Ярослав Мудрий – тесть Європи», створену ГО Укркінофест на замовлення Міжнародної платформи іномовлення
*
Глава Пентагону вирушив до Німеччини на засідання Контактної групи з питань оборони України
Серед ключових тем завтрашнього засідання – посилення можливостей ППО України та активізація оборонної промисловості країн Коаліції для довгострокової підтримки Києва
*
Зустріч учасників коаліції у форматі «Рамштайн» сфокусує увагу, зокрема, на посиленні можливостей ППО для України, Коаліції повітряних сил, а також активізації оборонної промисловості країн-учасниць - Пентагон
*
Столтенберг: Україна має право захищатися, зокрема ракетами дальнього радіуса дії
Генеральний секретар НАТО зазначив, що Україна багато досягла під час операції в Курській області
*
Столтенберг - Україна змогла досягти багатьох результатів за допомогою своєї операції у Курській області. Але подальший перебіг подій спрогнозувати складно
*
Американська сторона вважає, що 90% аеродромів, звідки російські літаки проводять атаки по Україні, є недосяжними для переданих ЗСУ далекобійних ракет ATACMS, тому їх застосування по російських цілях не має достатньої стратегічної цінності
*
Білий дім - Сполучені Штати наразі не змінили своїх підходів щодо забезпечення ЗСУ можливостями завдавати ударів по цілях вглибині Росії, втім, спілкування в контексті потреб України для досягнення успіху на полі бою тривають
*
Білий дім - Адміністрація США зосереджена на тому, щоб Україна мала все необхідне для самозахисту, а також перебувала на сильних позиціях для того, аби приймати рішення щодо наближення миру
*
Нідерланди наступного року збільшать витрати на оборону на більш ніж 10% і закуплять нові танки, винищувачі, фрегат та системи ППО на тлі російської агресії
*
Число загиблих від російського ракетного удару по Полтаві зросло до 55 осіб. За наявними даними, поранення отримали 328 осіб. У Полтаві вже завершили аварійно-рятувальні роботи на місці ракетного удару РФ по навчальній установі
*
Російські війська протягом дня 55 разів обстріляли прикордонні громади Сумської області, унаслідок чого там пролунали загалом 99 вибухів
*
Рятувальники ліквідували масштабну пожежу в природних екосистемах Сумської області, спричинену російським авіаційним ударом
*
Російська армія завдала авіаудару по Циркунах Харківського району, пошкоджено щонайменше 20 житлових будинків, постраждали двоє людей
*
У Студенку Ізюмського району внаслідок масштабної пожежі, що перекинулася з лісу на село, повністю знищені чи пошкоджені 308 будинків
*
Російська армія 5 вересня завдала авіаудару по селу Шийківка на Харківщині, зруйновані будинки
*
У Нікополі на Дніпропетровщині внаслідок обстрілів пошкоджені підприємство, будинки та енергомережі, також протягом дня війська РФ били по Марганецькій і Мирівській громадах
*
На фронті відбулося 151 бойове зіткнення, з яких понад чверть — на Покровському напрямку
*
Сирський - Упродовж останніх шести днів на Покровському напрямку ворог не просунувся ні на метр
*
Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило наказ, який вносить зміни до вимог безпечності та якості молока і молочних продуктів у відновідності до норм ЄС
У серпні кожна третя гривня доходів отримана від ПДВ - Мінфін
За серпень 2024 року до загального фонду державного бюджету надійшло 387,4 млрд грн
*
З кінця липня за пільговими умовами українці завезли обладнання для генерації та зберігання електроенергії на понад ₴7 мільярдів
*
Уряд Швеції схвалив виділення додаткових 500 мільйонів шведських крон (майже 44 мільйони євро) на підтримку опалення та електропостачання в Україні
*
В Україні у п’ятницю, 6 вересня, упродовж доби застосовуватиметься одна черга у графіках погодинних відключень електроенергії
*
56% українських біженців в Австрії не планують повертатися на Батьківщину, лише 3% мають наразі конкретні плани щодо повернення в Україну
*
Упродовж вересня в регіони розвезуть 35 тисяч доз вакцини для профілактики сказу
*
Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю
*
У межах переговорів про вступ до ЄС уряд розробляє Дорожню карту реформи держуправління до 2030 року
*
Служба безпеки України та Національна поліція затримали трьох жителів Слов’янська, які на замовлення російських спецслужб підпалювали автомобілі Сил оборони та готували знищення релейних шаф на залізниці
*
Працівники ДБР у взаємодії з управлінням внутрішньої безпеки Міноборони повідомили про підозру у недбалому ставлені до служби одному з колишніх керівників Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України, експосадовця Міноборони підозрюють у збитках майже на ₴1,2 мільярда
*
Сумська окружна прокуратура затвердила та спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу міської ради за закупівлю форменого одягу та монокулярів для добровольчих формувань зі збитками в 5,5 мільйона гривень
*
СБУ повідомила про підозру підприємцю із Запорізької області, який фінансував та забезпечував матеріальними засобами підрозділи російських окупаційних військ
*
Суд призначив 15 років тюрми агенту ФСБ, який діяв у прифронтових районах Запорізької області та коригував російські повітряні удари по цивільній інфраструктурі обласного центру
*
Магучіх здобула «золото» «Діамантової ліги» у Цюріху, Геращенко - із «бронзою»
У Цюріху (Швейцарія) проходить передостанній у сезоні етап престижної серії легкоатлетичних змагань - «Діамантова ліга»
*
Дзюдоїстка Ніколайчик принесла Україні 15 «золото» на Паралімпіаді-2024
У Парижі (Франція) тривають XVII літні Паралімпійські ігри
*
Управління держбезпеки та розвідки (DSN), до сфери відповідальності якого входить нагляд за дотриманням санкцій ЄС, відмовилося коментувати випадок з можливим обходом санкцій австрійським авіавиробником Diamond Aircraft Industries та постачанням продукції в Росію
*
Влада Чечні насильно відправляє на війну представників ЛГБТ
*
У Путіна є 2 таємних сина, які живуть в ізоляції і надзвичайній розкоші, стверджується у звіті
Нова доповідь має на меті виявити дітей, яких президент Росії Володимир Путін намагався приховати
*
Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявив, що відкритий до співпраці з владою, тому здивований своїм затриманням
*
У Москві суддя Басманного районного суду Борис Сафарін заочно засудив блогера Олександра Шпака до восьми років колонії у справі про військові «фейки»
*
Російський Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти генерал-полковника внутрішньої служби, колишнього заступника голови МНС Павла Баришева - його підозрюють у шахрайстві
*
Російський суд заарештував підозрюваного в отриманні хабаря ексспівробітника управління перспективних міжвидових досліджень та спецпроєктів МО РФ Андрія Чекмазова, його заступник Дмитро Фомін відправлений під домашній арешт
*
У РФ заарештували німецького режисера, автора фільмів про Литвиненка та Магнітського
Громадянин Німеччини російського походження режисер політичного документального кіно Андрій Некрасов був затриманий у Росії наприкінці серпня під час зйомок нового фільму. Його розмістили в центрі утримання іноземців і з часом відібрали телефон
*
Окупаційна адміністрація т. зв. «ЛНР» сподівається налагодити видобуток дорогоцінних металів на Бобриківському родовищі Ровеньківського району Луганської області
*
З’явилися кілька відео, на яких можна побачити, як у серпні російські військові пограбували магазин дитячого одягу «Капітоша» у Коренево Курської області
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім