П’явка вводить в організм 100 екологічно чистих ліків

П’явка вводить в організм 100 екологічно чистих ліків

Таке лікування називають гірудотерапією, його вважають дуже сильним профілактичним засобом

У Чернівцях є чимало пацієнтів, які дають собі раду з допомогою …п’явок. І нікого не бентежить, що неприваблива істота впивається в шкіру і висмоктує кров. У особливо ніжних можуть навіть залишатися від них невеличкі рубці-прокуси.

– Страх треба відкинути, тому що користь від п’явок дуже велика, – пояснює «Погляду» завідувач фізіотерапевтичного відділення КМУ «Міська поліклініка №1» Іван Марчук. – П’явка зі своєю слиною вводить в організм людини 100 ферментів, 100 «ліків». Прокушуючи шкіру, вона вводить гірудин – основний фермент, він розріджує кров і знищує тромби.

Тож потрапивши в наше кров’яне русло, «ліки» по кровоносних судинах розносяться по всьому тілу. Це цілюще впливає на безліч хвороб і є дуже сильним профілактичним методом.

– Ось у мене був пацієнт. Він десь вичитав у мережі, що треба поставити 50 п’явок (не одночасно, звичайно). Відтак я йому ставив п’явки і на серце, і на нирки, і на очі, і за вушка, і на простату. Тобто він себе мало не обліплював п’явками. Після такого лікування чоловік привів на процедури дружину, брата дружини, брата, маму, тата, тітку і ще когось. Зо три роки тому це було, люди досі гарно почуваються, – ділиться історією своєї лікарської практики пан Іван.

Що лікують п’явки:

    Варикозне розширення вен нижніх кінцівок
    Трофічні виразки нижніх кінцівок
    Виразкову хворобу шлунка
    Профілактика інфарктів та інсультів, а також їхнє лікування
    Неврит лицевого нерва
    Радикуліти
    Коліти
    Захворювання щитовидної залози
    Неврит слухового нерва
    Поліпшення мозкового кровообігу
    Високий артеріальний тиск
    Целюліт
    Розгладжують зморшки на обличчі
    Безпліддя
    Захворювання нирок
    Пародонтоз
    Псоріаз
    Ревматизм
    Невралгії тощо.

– Іване Івановичу, а самі лікуєтеся п’явками?

– Так, я й собі ставлю п’явки. Ось у мене голова болить, коли погода змінюється, то лиш поставлю п’явки, вони за 40 хвилин напиваються крові, відпадають і одразу біль щезає.

– Це безпечно? Чи не можуть вони бути не лише цілителями, але й переносниками певних недуг?

– Зазвичай п’явки одноразові. Їх вирощують мільйонами у великих басейнах Донецька (не знаю, як зараз), Харкова, Львова, Пітера, Москви, в Азербайджані. Потім їх завозять в аптеки. Кожна аптека має отримати сертифікат і розмір п’явок. Вони можуть мати сантиметр, два сантиметри, три. Якого розміру і куди ліпше ставити, має визначати лікар, який уже пройшов курси гірудотерапії.

– Чи можна повторно використовувати п’явку?

– Зазвичай ні. Але я своїх п’явок тримаю, щоби знову собі ж покласти. Правда, перед цим їх треба рік витримати і, відповідно, ретельно та правильно за ними доглядати.

– І скільки ж випивають крові зараз?

– П’явка випиває 1-2 мілілітри, залежно від своїх розмірів. Але, звичайно, можемо п’явку і раніше зняти. Беремо вату зі спиртом, прикладаємо до неї і вона відпадає.

– Чи можна самотужки так лікуватися у домашніх умовах?

– Я б не радив займатися самолікуванням і навіть медсестрам не довіряв. Рекомендую надавати перевагу лише тим лікарям, які пройшли спеціальні курси і є навченими. Якщо дуже кортить лікуватися вдома, то бодай перші рази мають бути під наглядом лікаря. Адже гірудотерапія має низку протипоказів:

  • алергічні реакції;
  • гемофілія (незгортання крові);
  • низький гемоглобін;
  • різні захворювання крові;
  • злоякісні пухлини;
  • дуже низький тиск;
  • і небажано дітям до семи років.

– Коли вперше дізналися про корисні властивості п’явок?

– Це було досить давно. Моя бабуся колись розповідала, як вона п’явками лікувала кровоточивість ясен, хиткість та випадіння зубів. Якось цю історію розповів пацієнтам під час одного із сеансів гірудотерапії. Уже і забув про те, аж раптом через чотири роки приходить до мене одна з тих пацієнток і каже: «Іване Івановичу, дуже вам дякую! Ось моїй донечці встановили діагноз «пародонтоз». Я одразу згадала вашу розповідь, поставили п’явки і ніяких проблем, зуби міцні, усе їсть». Виходить, людина сама собі ставила по одній п’явці. Клала її у пробірку і чіпляла за ясна. Коли п’явка відпадала, ставила на місце прокусу ватний тампон, через день – на ясна іншого зуба. І все. Внизу і уверху зробила і про хворобу забула.

– Як часто рекомендуєте людям проходити гірудотерапію?

– Добре пройти курс раз на півроку. Це 10 сеансів, по 3 п’явочки за один раз.

– Ця методика є популярною?

– Зараз п’явками починають лікувати у Німеччині, Нідерландах, Італії, Франції. Вони відмовляються від хімічних препаратів на користь народних, нетрадиційних методів. У нас також гірудотерапія з кожним роком набирає обертів. Хоча популярність у Львові, Тернополі, Івано-Франківську набагато більша.

– Кажуть, п’явки ефективні у боротьбі із целюлітом?

– Целюліт – ознака того, що жирова клітина не працює, а п’явка пробиває клітину, вводить усі ферменти, поліпшує кровообіг. До речі, у мене була така пацієнтка, поставила більше 50 п’явок і дуже задоволена. Але є нюанс. У різних людей, залежно від імунної системи, по-своєму гояться прокуси. У деяких людей можуть залишатися маленькі рубчики після п’явок. Ось у мене все заживає і розсмоктується, а в моєї рідної сестри, коли їй ставлю п’явки, то сліди залишаються. Тобто навіть через рік можна буде побачити, що вона прикладала п’явки. Так і в тієї пацієнтки: целюліт розгладився, а рубчики з’явилися. Проте вона все одно залишилася задоволеною. Та, бачу, більше не приходить.

Джерело