«Пакет санкцій "Скрипаль"» - Олег Пономар

«Пакет санкцій "Скрипаль"» - Олег Пономар

Коментар для Факти ICTV: ПАКЕТ АКЦІЙ «СКРИПАЛЬ»

Я би назвав цей пакет санкцій "Скрипаль". Хтось чекав, що він буде більшим та радикальнішим. Я ж оцінюю його десь на 4 з мінусом за 5-бальною системою. В мене немає розчарування.

Ці санкції не одноразові як спалах, вони будуть довготривалими, адже прем'єр Великої Британії сказала, що уряд інвестуватиме набагато більше коштів у систему безпеки країни.

Також британці створять інститути, організації та нові методики для протидії державному тероризмові на їхній території. Це надовго.

Від 1 січня у Великій Британій набрав чинності закон, який дозволяє конфісковувати кошти та майно іноземців, резидентів інших країн, які вони мають на території Великої Британії, і походження яких вони не можуть пояснити.

Закон діє лише два місяці. І пакет "Скрипаль" в рамках цього закону діятиме протягом довго періоду. І тепер робота буде проводитись особливо проти московитів — шукатимуть майно, заморожуватимуть кошти, якщо власники не зможуть довести легальність їхнього походження.

До речі, Тереза Мей розмовляла з Трампом, Меркель і Макроном, згадала вона й НАТО. Тобто всі дії буде скоординовано, і їх чинитимуть у комплексі, разом зі союзниками.

Ми спостерігаємо продовження тієї політики, яка почалася після анексії Криму. Гайки проти Московії закручуватимуть і далі. Це просто черговий етап. Не варто чекати саме від цього пакету якогось вибухового ефекту. Попри те, він посилює тиск на Московію.

Тепер Захід має ще одну причину аби покарати Московію, яка веде непередбачувану агресивну політику проти нього, проти України та інших гарячих точках планети.

Олег Пономар