Пам'ятаємо...

Пам'ятаємо...

П’ять років тому, 21 липня 2014 року, зведений штурмовий загін української армії звільнив від російських окупантів шахтарське місто Торецьк (Дзержинськ).
Блискавичну операцію, за якою, затамувавши подих, спостерігала вся країна, провели 33 бійці Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та 8 воїнів 73 морський центр спеціального призначення.

Українські армійці увійшли в місто близько 6 години ранку та захопили штаб бойовиків. Упродовж восьми годин наші воїни героїчно стримували контратаки 200 озброєних бойовиків, підсилених танками і БМП. Наші бійці втримали оборону. Озброєні бандформування зазнали великих втрат і, кинувши важку техніку, втекли до Горлівки та Донецька.


Уже ввечері 21 липня українська армія повністю контролювала Торецьк. Над будівлею міськради наші визволителі підняли державні прапори.

Також 21 липня 2014 року від окупантів визволено місто Рубіжне Луганської області.

Визволення міста відбувалося в умовах повної бойової взаємодії Збройних Сил України, Нацгвардії, підрозділів міліції та добровольчих батальйонів. Потужна ударна група сил АТО оточила населений пункт в ніч на 21 липня. Бійці батальйонів «Чернігів», «Айдар» та «Луганськ-1» зайшли в місто та закріпилися на території трубного заводу. Всі операції відбувалися максимально тихо. За кілька годин сили АТО взяли під контроль будівлі міліції та міської ради.

О 10 годині ранку 21 липня 2014 року повідомлено про те, що Рубіжне повністю звільнено та зачищено від бойовиків, у місті відновлена законна українська влада.