"Пам’ятаєте стоматологиню з Рівного яка бuла дітей?!" - Яна Зінкевич

"Пам’ятаєте стоматологиню з Рівного яка бuла дітей?!" - Яна Зінкевич

Пам’ятаєте резонансне відео побиття дитини в стоматології у Рівному??
Виявляється у даної лікарки немає ліцензії на роботу дитячим стоматологом.
Щойно отримала відповідь на своє депутатське звернення від @Міністерство охорони здоров'я за підписом міністра.

Як у 21 столітті стало можливим, що людина без спеціального обов'язкового дозволу - і раптом займає посаду дитячого лікаря? Чому це відкрилось лише тоді, коли ця людина побила беззахисних дітей? Скільки ще таких непевних осіб на медичних посадах, про яких ми не знаємо і які не піддаються контролю відповідних служб? Чи контролюють, ці відповідні служби хоча б щось? Чому це взагалі стало можливим, ще й у такий час?
Поки одні медики самовіддано ведуть боротьбу за здоров'я пацієнтів, не шкодуючи заради допомоги іншим ні власного здоров'я, ні навіть життя, - хтось абсолютно випадковий дозволяє собі без спеціального дозволу, з сумнівною кваліфікацією влаштовуватись лікувати дітей, які не зможуть дати здачі?
Пацієнти мають знати свої права. Пацієнти мають повне право питати у лікаря про його кваліфікацію та освіту. Лікар, який чесно отримав свої знання та навики, який віддано трудиться на своєму місці, не буде приховувати від пацієнта таку інформацію. Адже кожен хороший лікар розуміє, наскільки важливою є довіра пацієнта до свого лікаря.

Це кричущий випадок медичного свавілля, який має непоправні наслідки. Насильства над дітьми можна було б уникнути, якби не було місця для прикривання та замовчування порушень та можливо навіть злочинів.
Можна скільки завгодно підвищувати міри покарання, але якщо не працює система контролю якості медичних послуг - жодні штрафи не допоможуть.
Цей жахливий інцидент повинен стати каталізатором до зміни всієї системи. Інакше наслідки можуть бути набагато тяжчими.