"Пандочка дня" - Олександр Дедюхін

"Пандочка дня" - Олександр Дедюхін

Зі святим вечором, парафіяни! У неділю я вам пропоную пандочок вихідного дня. Бо по суботах, мабуть, будуть пандочки відпочивати.
*************
Почнемо з космічних пандочок.
У США 20 лютого на орбіту вивели корабель Cygnus з вантажем для астронавтів Міжнародної космічної станції. Це відбулося за допомогою ракети-носія середнього класу Antares, над яким працювали в Україні.
Завдання місії
• Транспортування провізії, речей та матеріалів для наукових досліджень для екіпажу на МКС. Окрім того, корабель має забрати для утилізації відпрацьований вантаж.
• доставлення на МКС суперкомп'ютера SBC-2, розробленого Hewlett Packard і NASA;
• виведення на орбіту кубсатів та наносупутників.
Нагадаю, що довгий час транспортні кораблі на МКС літали з російського космодрому та на російських ракетоносіях. Тепер ми бачимо, що космос наш, немає чого там свнсбакам робити.
*************
Космічне агентство NASA презентувало віртуальну фотокабіну, в якій кожен охочий може зробити фото на тлі краєвидів Марса.
Для створення світлини потрібно лише завантажити знімок, вибрати тло, а система самостійно розмістить на тлі пейзажу планети.
Марс теж наш, палюбому.
*************
Запуск супутникового інтернету Starlink від космічної компанії SpaceX Ілона Маска може відбутися у 2022 році.
Зокрема, при виборі українських населених пунктів у розділі замовлення послуги інтернету на сайті Starlink з’являється інформація про те, що покриття українського простору заплановано на 2022 рік.
В Україні є дуже багато чудових місць без інтернету, наприклад, в мене на хуторі, де ми живемо влітку. А в наступному році, сподіваюсь, можна буде звідти вам пандочок надсилати.
*******************
Конгрес США ухвалив рішення про надання першого траншу безпекової допомоги Україні.
Чекаємо наступних і сподіваємось коли ми прийдемо до влади, такі транші стануть більшими та частішими.
****************************
16 лютого фельдшер Степан Вознюк отримав виклик на номер 103 про те, що в селі Воронів допомоги потребує хворий із судомами. На “швидкій” він разом з водієм вирушив за вказаною адресою. Але виявилося, що до будинку автомобілю не вдасться доїхати: пробували й одною дорогою, й іншою – обидві були заблоковані сніговими переметами.
Рятувальники розчистити дорогу не змогли. Тоді Степан взяв ноші, пішов пішки до хворого, зробив укол, та потім з двома жінками ніс хворого на руках. Добре, що трохи пізніше вдалося знайти воза на якому довезли хворого до «швидкої», а згодом госпіталізували та врятували життя.
До речі, Степан Вознюк депутат місцевої ради від «Європейської Солідарності».
***************
На сьогодні все. Дасть Бог день — дасть Бог і панду. А я, протоієрей
Олександр Дедюхін
, вам про них розповім