"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Хоч наступає холод, панди від нас у теплі краї не тікають, а навпаки штовхаються щоби бути як можна ближче до нас. Вітаємо пухнастих.

***************************

1. А давайте одразу почнемо з космічних панд!

Вітчизняний стартап Lunar Research Service запустить на орбіту перший в Україні приватний малий супутник. Перший український приватний кубсат виведе на орбіту німецька ракетобудівна компанія Rocket Factory Augsburg AG (RFA). Місія запланована на кінець 2022 року з норвезького космопорту Андоя, і для обох учасників стане першою.

Космічне агентство NASA разом зі SpaceX сьогодні, 23 листопада, запустять у космос ракету Falcon 9. Вона виведе на орбіту Double Asteroid Redirection Test (DART), який через рік зіб’є астероїд.

Ці випробування дозволять у подальшому змінювати орбіти потенційно небезпечних для Землі астероїдів.

**************************

2. Україна отримає від Міжнародного валютного фонду транш у розмірі близько 700 мільйонів доларів США. Відповідне рішення було ухвалене МФВ після першого перегляду кредитної програми stand-by, який відбувся 22 листопада.

Головне, щоб дураки ці гроші знов не виділили на дороги до кладовищ, та не розпиляли собі в офшори.

**************************

3. Детективи Національного антикорупційного бюро України вручили повідомлення про підозру у недостовірному декларуванні чинному народному депутату України з групи “Довіра” Сергію Шахову.

Бідося на 60 млн майна "забув" задекларувати. Чекаємо, коли подібні справи позаводять на слуг.

***********************

4. Оксанина панда.

 Вінницький агроном Олександр Джига планує конкурувати зі світовими виробниками трюфелів. Він вже засадив близько 500 га саджанців дуба, між якими росте цей цінний гриб. Головне, щоби цю справу Зеленський не взяв під свій особистий контроль.

***************************

5. Ну і на останок панда мілітаристична. Як жеж без таких.

Верховна Рада ратифікувала Рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки, яка діятиме п’ять років з автоматичним продовженням на рік.

Угода містить 21 пункт. А в боротьбі проти західної та східної бурятії Османська імперія є нашим природним союзником.

************************

Дасть Бог день - дасть і панду. А я, протоієрей Олександр Дедюхін, вам про них розповім. Зараз з вас лайк, репост та комент. Бо це збільшує поголів'я пандов. Та вони виростуть у мегапандов і дінопандов. Допомагайте їм.