"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Панди прийшли.

Сьогодні ми згадуємо жертв Голодомору та політичних репресій. Царство Небесне загиблим! Але пам'ятаємо: діти України без зброї вмирають від геноциду, діти України зі зброєю в руках перемагають ворогів. Тому пам'ятаємо та не допускаємо до такого більше ніколи.

Переходимо до панд.

***********************

1. Першою і головною пандою мала б у нас бути новина від голого криворожського сцаря про декабриста Ахметова. Держпереворот, Зеленського на нари, слугам дати по 100 плєтєй, а потім вже розбиратися на скільки у в'язницю і т.д. і т.п.

Але ж ми реалісти. Ми знаємо, що все набагато складніше. Тому поки що тихенько порадіємо тому, що після невдалої прес-конференції Бурба, Бутусов і Лєрос подають на потерпілого до суду, бо за базар треба відповідати. А Президент Порошенко суворо подивився на людину, котра погано копіює раннього Хазанова, та зауважив, що розвідка - це еліта нашої армії і не треба ганьбити її нісенітницями.

*************************

2. Космоснаш.

Слідом за оголошенням про початок будівництва космодрому для запусків українських ракет-носіїв Циклон-4М в Канаді, оператор проєкту Maritime Launch Services (MLS) підписала перший контракт на запуск супутників з космопорту в Кансо.

Тут все серйозно. Це вам не скотчем дірки у супутниках заклеювати.

***********************

3. На полігоні «Широкий Лан», що на Миколаївщині, підрозділи Збройних сил України відпрацювали нову тактику застосування в бойових умовах безпілотників Bayraktar TB2 та протитанкових комплексів Javelin.

Якби ще головнокомандувача поміняти, взагалі можна не боятися накопичення бурятських військ біля кордону. До речі, США в черговий раз заявили про підтримку України. У Конгресі Сполучених Штатів вимагають рішучих дій проти Росії, а сенатори закликали збільшити постачання летальної зброї Україні.

В Одесі спустили на воду патрульні катери «Фастів» та «Суми», які прибули зі США для посилення Військово-морських сил України.

Катери Island є частиною американського пакета безпекової допомоги на понад 2,5 мільярди доларів, яку США надали Україні з 2014 року. Судна призначені для посилення Військово-Морських Сил нашої країни.

Також морська авіація Військово-морських сил ЗС України отримала ще два модернізованих гелікоптери Мі-8МСБ-В.

Ось такі в нас мілітаристичні панди.

**********************

4. Тепер панди працьовиті.

Найстарший завод України - це Дрогобицька солеварня. Вона безперервно працює вже більше ніж 700 років. Це все тому, що ніякий Коломойський ніколи її не купляв, а Зеленський не брав під особистий контроль. Зараз солєварня продовжує працювати, туди приїздять туристи, роздивляються виробництво та можуть придбати для себе свіжої солі.

У місті Хуст фермер вже 20 років вирощує страусів та планує експорт продукції до Європи. Раніше він вирощував свиней, але пташки виявилися вигідніше і все в нього добре.

На Житомирщині На Житомирщині будується новий завод з виробництва скловати. Ні, не для того, щоби окупантів в неї загортати, їм і земля скловатою буде. Запуск цього виробництва дозволить на 2/3 замістити імпорт важливого для утеплення матеріалу.

*******************

5. Ну і на останок панди культурно-веселі.

Боже, бережи полярників! Українські полярники не лише марафони бігають, але й планують незабаром почати варити пиво. Смачного!

Я не знаю хто такий Ед Ширан, але новостні портали кажуть, що це британський співак і він прилетів до Києва, щоби зняти новий кліп. Цей Ед відзначає, що Україна чудова. З цим я абсолютно згоден. Слава Україні!

************************

На сьогодні все. Дасть Бог день - дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.

Нагадую про репост, лайк та комент. Бо панди люблять ласку, не забувайте.