"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Пандов не спинить ні дощ, ні майже зимова гроза. Панди і ми грози не боїмось. Хай її лякається потерпілий. Йому небагато залишилося поєрмакувати. Переворот не за горами. До речі, ви збираєтесь на переворот післязавтра? Я так, планую бути у Києві 1 грудня. Щось мені підказує, що ахметлярд роздавати ніхто не буде, але сумувати нам точно не прийдеться. Тому побачимось, парафіяни. 1 грудня ввечері. Слідкуйте за нашими анонсами. А поки що панди.

*************************

1. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав нарощування російської військової потужності на кордоні біля України “незрозумілим і невиправданим” та запевнив, що НАТО і ЄС захищатимуть союзників.

Підтримка союзників - це добре, але пам'ятаємо, що крім нас Україна нікому не потрібна і захищати її в першу чергу маємо ми самі.

**************************

2. Україна очікує на початок формальних переговорів щодо укладання «промислового безвізу» з Євросоюзом у 2022 році. Про це заявив Тарас Качка, заступник міністра економіки України, за підсумками переговорів із представниками Єврокомісії у Брюсселі. Очікується, що всього таких перевірок буде вісім.

Бачите який серйозний та міцний фундамент відносин з ЄС заклав Порошенко? Тримаємось.

***********************

3. Український оператор усіх чинних АЕС України НАЕК «Енергоатом» та американська компанія Westinghouse підписали дві двосторонні угоди щодо початку реалізації проєкту будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

************************

4. В Оксфорді видали книгу про афонського старця Авакума (Вакарова), який родом був із Закарпаття. Книгу видано Міжнародним інститутом афонської спадщини спільно з британським товариством «The Friends of Mount Athos», офіційним патроном якого є Його Величність Принц Уельський Чарльз.

У книзі на основі маловідомих архівних джерел на прикладі афонського старця Авакума (Вакарова; 1899–1972) описана історія перебування закарпатських ченців на Афоні в ХХ ст. та їхня роль в збереженні Афонського Пантелеймонівського монастиря.

******************************

5. Ну і на самкінець декілька традиційних мілітаристичних пандочок.


В Раде зарегистрирован законопроект о допуске иностранных ВС на территорию Украины для учений в 2022 г.

На Одещині відпрацювали роботу протиповітряної оборони у єдиних підходах ведення бойових дій.

Для Збройних сил України замовили уніфіковані димові шашки УДШ-У української розробки з дистанційним управлінням.

Українські димові шашки УДШ-У є засобами маскування на заміну старим запасам радянських УДШ.

****************************

На сьогодні все. Дасть Бог день - дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.

Нагадую про репост, лайк та комент. До нових панд.