"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Ніч на дворі - панди в дім. Можете їх вітати, пестити, обіймати та гладити. Вони цьому завжди раді. Звісно, якщо ви не за Зеленського. Бо за це можна і лапкою по голові міцно отримати. А це боляче. І ще одне. Ви всі у шапках ходите? Бо вже холодно. І від всіляких небезпек шапка гарно захищає. Бережіть голову, нам її ще використовувати за призначенням від Господа.

Тепер до пандов.

**********************

1. Першою пандою в нас буде вчорашній Майдан. Звісно, там було людей менше, ніж "до уя", як писав колись Митець, але достатньо, щоби колінця та сраки узеленських почали тремтіти. І це хорошо вєсьма. Це початок нової визвольної хвилі. Але я ще хочу відмітити два моменти, котрі можу відзначити як відмінний результат: вчора на Майдані ми побачили нарешті, як проукраїнські сили можуть об'єднуватися заради спільної мети. І більше того, вже пройшла доба після вчорашнього протесту, а ніхто нікого ні в чому не звинуватив. Це прекрасно. Це означає, що мета, а метою є повернення України у євроатлантичне русло розвитку може бути досягнута. І перша ціль: це розпуск цієї Верховної Ради. Над цим зараз необхідно працювати.

***********************

2. Український супутник дистанційного зондування Землі “Січ-2-30” пройшов випробування та готовий до відправлення на мис Канаверал у США. Там відбудеться його запуск на орбіту за допомогою ракети-носія Falcon 9. Це супутник дистанційного зондування, але він здатний виконувати і завдання оптичної розвідки.

Українці вдало співпрацюють з Ілоном Маском, Росксмос кусає на собі все, до чого може дотягнутися і сердиться на небесну твєрдь.

****************************

3. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Рада ЄС прийняла рішення надати Україні 31 млн євро на зміцнення оборонних можливостей у рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру.

У “пакеті допомоги” будуть матеріально-технічні засоби для розвитку та зміцнення потенціалу ЗСУ за чотирма напрямками: медицина, інженерні можливості, заходи з розмінування, мобільності та логістики, а також кібербезпека.

**************************************

4. Командувач ООС, генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв’ю "Радіо Свобода", повідомив, що Збройні сили України постійно використовують турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 в зоні проведення операції Об’єднаних сил. В першу чергу для спостереження за переміщенням ворожих військ, але ми всі бачили, що за потреби, ці пташки можуть легко наслати Божу милість у тротиловому еквіваленті на бойових бурят.

*******************************

5. Ну і ще декілька мілітарі-панд, бо ви всі їх дуже любите, а вони є в мене.

У Повітряних силах Збройних сил України планують повністю оновити техніку радіотехнічних військ.

Українські БТР-4 вперше залучать до міжнародних навчань у Німеччині.

Патрульні катери «Фастів» та «Суми» що прибули зі США для посилення Військово-морських сил (ВМС) України, пройшли ходові випробування.

*************************

На сьогодні все. Дасть Бог день - дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін, вам про них розповім.

Дякую всім за коменти, лайки та репости - це надихає, та піднімає пандов у фб стрічці. І це хорошо вєсьма.

Вчора деякі коментатори пропонували жителів Тувалу забрати до нас, мовляв, якщо їх острови ось-ось затопить, то нехай живуть в Україні. Я думаю, перш, ніж переселяти цих полінезійців, треба ознайомитися з їх звичаями. Якщо тувальці походять від войовничих маорі, котрі любили вести війни до останньої краплі крові ворога, знищували своїх противників повністю, то можна спробувати поселити їх у буферній зоні між нами і західною бурятією. Десь у Ростовський області та на Кубані. Чому б ні. Як вважаєте?