"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Панди з нами. Хоч два дні я не мав змоги вам про них розповісти. І одразу серед вас почалася паніка, розпач, переляк та інші, непритаманні переможцям емоції. І все від чого? Від того, що туалетний путьонок у безумстві своєму стягнув до наших кордонів 195 тисяч військ. Ні, безумовно, сила ця немаленька, ми ж з пандами реалісти, але нагадаю одну деталь. Під час захоплення Дебальцевого бурятські війська використовували трішки більше 100 тисяч своїх юнітів. І чи дуже їм це допомогло? Але, песимісти можуть почати волати, мовляв, зараз майже вдвічі більше війська! "Так", - скажуть панди, але для повномасштабного наступу по всій лінії фронту цього замало. Тим більше недостатньо для захоплення половини України. Швидше за все це чергова істерика сцаря залісся та намагання змусити Україну відмовитися від євроатлантичного курсу. Безумовно, коли на посаді верховного головнокомандувача в нас зіцпрезидент, є певні перестороги, але вони не настільки страшні, повірте, розслабтеся, давайте пандів почитаємо, підготуємось до свят та почистимо кулемети. Можливо я завтра про це величеньку статтю напишу.

Хоча, зізнаюся чесно, я в ужосі. Два дні вам гарних новин не приносив і ви вже в черговий раз всьопропало кричите. А що буде якщо ми з пандами на якісь тиждень вирішимо забухати? Або у відпустку підемо? Що ви тоді собі нанагнітаєте? Не дуркуйте, коротше.

Панди вас колись точно поб'ють.

Це була така довга прелюдія до пандів. Власне панди вийдуть за пару хвилин.

Ну а тепер власне панди

***

1. По перше, парафіяни, я хоче привітати кожного з вас з чудовим нашим святом: Днем Волонтера!

Згадайте ті роки, коли надії не було, коли армії в нас по суті не було, коли воїнам не було фактично ні в що одягнутися, ні що їсти. Але спільними зусиллями все змінилося. Самоорганізація, незламний дух, вміння перемагати та забезпечувати потребуючих всім необхідним - це наші риси, котрі допомогли нам вистояти проти випробувань, і за допомогою цих рис ми обов'язково переможемо.

Зі святом, рідні!

І дай Боже, щоби ми всі незабаром побачили той час, коли нам необхідно було найбільше опікуватися подарунками діткам, а не бронежилетами та засобами першої допомоги при пораненнях!

***

2. Міністр оборони США Ллойд Остин наголосив, що США готові забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона мала можливість захистити свою територію від подальшої військової агресії Російської Федерації.

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель також заявив: "Ми з Україною. Нехай всі задумаються про наслідки".

І це вже не та "глибока стурбованість", котра нас то дратувала, то смішила у 14-му, це інша принципова позиція. І вона важлива в першу чергу для туалетного путьонка та нашого зіцпрезидента. Ці голоси говорять, що по-тихому Україну злити не вийде. Армія наша міцна. Дипломатична та військова підтримка союзників є. Рус-бурят-малорос мають здаватися.

****

3. Базовий прогноз одного з трьох провідних рейтингових агентств світу Fitch не розглядає переростання ескалації на кордоні Росії та України у повноцінну війну між країнами.

“Повідомлення про нарощування російських військ уздовж кордону з Україною передбачають геополітичні ризики та можливість санкцій (проти РФ – ред.). Хоча такі кроки (стягування Росією військ до кордонів України – ред.) можуть бути спрямований на посилення важелів впливу на міжнародну політику, стратегічний розрахунок фактичного вторгнення залишається незрозумілим, і наш базовий варіант залишається тим самим: це не переросте у пряму війну з Україною”, – йдеться у пресрелізі агентства.

***

4. “Усі мають розуміти: нам не потрібні солдати НАТО на лінії фронту із Росією. Я пишаюся тим, що за п’ять років мого президентства ми створили одну з найефективніших і найсильніших армій на континенті. Ми здатні захистити свою землю самі, але нам безумовно потрібна оборонна зброя та “пекельні” санкції проти Росії сьогодні, якщо агресія продовжуватиметься”, – так сказав Президент Порошенко у підтвердження викладених нами з пандами вище думок. Тому не панікуйте.

****

5. Давайте на завершення а вам ще трішки ваших улюблених мілітарі-панд порозповідаю.

Снайпери Нацгвардії пройшли спеціальний курс підготовки снайперів (UAR-10) у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ на Київщині.

Державне підприємство Конструкторське бюро «ЛУЧ» адаптувало свої протитанкові керовані ракети для озброєння гусеничного бронетранспортера М113.

Національна гвардія України почала використовувати на кордоні з Білоруссю акустичні генератори LRAD на бронетехніці. LRAD – це зброя нелетальної дії призначена для протидії плану зловмисників (наприклад, морських піратів, терористів, злодіїв, войовничо налаштованих демонстрантів).

***

На сьогодні все. Дасть Бог день - дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.

А тепер всі мерщій репостити пандів, вітати одне одного з Днем Волонтера, ну а кулемети вже у всіх мають бути начищені.