"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Незабаром день в нас почне збільшуватися, але і зараз, у період найтемніших ночей, панди готові вас зігріти, звісно, якщо ви і надалі будете чемними порохоботами. Починаємо.

********************

1. Сьогодні в нас третя річниця Об'єднавчого Собору ПЦУ, великий матеріал про цю непересічну подію вийде за годину на нашій сторінці, не пропустіть. А поки що зазначимо, що митрополит Епіфаній сьогодні очолив у Михайлівському Золотоверхому соборі подячний молебень з нагоди третьої річниці Об’єднавчого Собору.

Участь у молебні прийняв Президент Петро Порошенко, йому був вручений Хрест за заслуги перед ПЦУ, а Марині Порошенко — церковний Орден на честь княгині Ольги “за жертовну любов та віддану працю на благо нашої Помісної Української Православної Церкви і побожного українського народу”.

Президент подякував, та сказав у вітальному слові: “Я хочу закликати українців продовжити той шлях, який ми розпочали три роки тому, коли сотні парафій приєдналися до нашої Церкви і продовжують цей процес. Це правильна справа, це правильний шлях. Життя вже довело, що Православна церква України — це те, що об’єднає нашу країну, те, що дарує українцям духовну державність”, — наголосив Порошенко.

Бог і Україна понад усе! - як казав Степан Бандера. І панди з ним згідні.

До речі, сьогодні з річницею Собору та утвердженням Помісної Церкви в Україні Гетьмана привітав Патріарх Варфоломій. Його всесвятість сказав: “Саме ви дали сміливість це зробити”, чим підкреслив вирішальну роль Петра Порошенка у розбудові ПЦУ.

***********************************

2. Венеційська Комісія підтримала рішення Конституційного Суду України у бажанні послати Зеленського куди подалі.

Мова іде про те, що КСУ відмовився приводити до присяги суддів, призначених найвеличнішим. На фоні того, що силовики все більше ігнорують накази ОПи, ми маємо непогану тенденцію.

Продовжуємо лупати цю скелю.

*****************************

3. Ще одна судова панда.

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким задовольнили позов кіпрської компанії Triantal Investments та скасували рішення Національного банку про визначення пов’язаних з “Приватбанком” осіб.

Ну, а якщо по-простому, бородата бабуся програла суд. Український суд. Під час президентства Зеленського. Уявляєте що буде коли ми прийдемо до влади і продовжимо реформування судів?

Ну і сам Зе на цей момент, від початку своєї каденції 7 разів програв у Верховному Суді України, який задовольнив позови проти голови держави й визнав його дії незаконними. Далі буде ще. А після зняття недоторканності набагато більше.

********

4. Українець Павло Лейсі став найкращим іноземним студентом Королівської Академії Сухопутних військ Сандгерст, Велика Британія та отримав особливу відзнаку – “Міжнародний Меч”.

Бути кращими - це наша доля, а все інше - минеться.

***

5. У Чорне море зайшов ракетний фрегат ВМС Франції FS Auvergne, бортовий номер D 654. У цьому році у Чорному морі перебував 31 корабель нечорноморських країн НАТО, що є найбільшою кількістю з 2014 року.

15 грудня в Україні починає діяти закон, який дозволяє прикордонникам застосовувати зброю і бойову техніку. Також Київська митниця передала Держприкордонслужбі турецький бронеавтомобіль класу MRAP (із захистом від мін та засідок).

***

На сьогодні все. Дасть Бог день - дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім. З вас як завжди лайк, репост та комент. Також у першому коменті я спробую показати яка нелегка доля доглядачів панд.

Сьогодні я не включав до огляду панд наших читачів, бо десь їх розгубив, а все тому, що ви їх десь надсилали то в лічку, то взагалі незрозуміло куди. Гірше за все, коли ви просто тегаєте мене десь там, під різними постами, нехай і пандоподібними. Думаєте я взмозі все це розібрати? Повірте, в мене і так дуже насичене життя, тому всі ваші панди мають бути в одному місці: під постом про пандів. Інакше я їх всіх загублю і вони розповзуться.