"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Ніщо не зупинить час пандів, котрий настав. Майже так казав син українського священника, глибоко віруюча людина, Степан Андрійович Бандера. Автор гасла «Бог і Україна!». З нього ми почнемо сьогоднішні панди.

************************

1. 1 січня весь світ, в тому числі і московія, святкував День Народження Бандери, а в Україні, у багатьох містах, в тому числі і у Полтаві, пройшли марші зі смолоскипами на честь борця за незалежність України.

Найбільш велелюдний марш був у Дніпрі, де патріотичним силам вдалося обʼєднатися, залишити свої чвари, та вийти разом.

У Полтаві я сам був учасником такого маршу, несучи смолоскип як свічку памʼяті великого провідника ОУН і, мабуть, найприємнішим моментом цієї ходи було те, як ті полтавці, котрі просто вийшли ввечері 1 січня погуляти у місто, вітали учасників маршу. Полтава — не сєпарськє місто. Полтава — це Україна.

************************

2. Польща починає головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

На час головування в ОБСЄ Польща пообіцяла зробити українські питання одними з домінуючих.

*************************

3. Посол України у США Оксана Маркарова заявила, що Сполучені Штати нададуть у 2022 році нашій країні додаткову допомогу. Нагадаю, що $300 млн допомоги від США вже закладено до бюджету.

Також пані Оксана повідомила, що перемовини щодо безвізу між США та Україною продовжуються. Звісно, за президентсвування цього Голохвастова нам безвіз не світить, але от на другому чи третьому році наступної каденції Порошенка чому б ні? Як думаєте?

*************************

4. Болгарська церква зробила крок до визнання Православної церкви України.

Митрополит Старо-Загорський Кіпріан (Болгарська Патріархія) співслужив минулої неділі, 26 грудня, митрополиту Халкідонському Еммануїлу в болгарському храмі Стамбула. Під час літургії відбувалося поминання в Диптиху серед Предстоятелів і Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.

До речі, на сайтах РПЦ ФСБ від цього підгоряє майже так само, як від маршу Бандери.

********************

5. Президент Порошенко виграв у Верховному Суді у справі за позовом Анатолія Шарія. Відповідна Постанова оприлюднена у Реєстрі судових рішень.

У Шарікова від цього не просто підгорає. Його плющить та ковбасить. В принципі як ковбасить всіх наших ворогів. Бажаю їм нарешті доковбаситься до повного ізнєможєнія, щоби капостити нам в них абсолютно не залишилося сил.

******************

На сьогодні все. Хоча не зовсім. В нас ще Президент Порошенко публікує список своїх улюблених тіктокерів, а ваш улюблений протоієрей Олександр Дедюхін від цього починає комплексувати. Отже, напишіть мені у коментах, чи зайдуть у тік-тоці панди, наприклад. Ну щоб мене не так комплекси мучали.

Ну а ще гравців молодіжної збірної північної мєльдонії зняли з літака за пияцтво, паління та відмву від масок.

Дасть Бог день — дасть і панду. А я, вам про них розповім. Панди множаться репостами, коментам вони плескають у долоньки, а вподобайкам посміхаються. Не забувайте про це.

До нових панд.