"Партитура" - Гліб Бабіч

"Партитура" - Гліб Бабіч

Ось ви тут обговорюєте, як кум літав до кума, і я вас розумію. Коли місцевий сепароточивий Вельзевул літае у гості до головного Мокшанська Люциферу - це завжди гідно уваги.

Він там, як би, переговори вів. Від імені України. У тому числі про вакцину «Супутник» (а може і «Новачок» - з них станеться).
Він вам всім, типу, месидж транслював. Мовляв, я, звичайно, ПОКИ не президент. Але в роль входжу. Бо стрункі ряди тих, хто постійно бажають халяви і дива - вже готові кинутися в обійми «міцного господарника» з триколором в голові. Бо протиприродною грою на роялі, від діючого - вони вже не наїдаються.
А ви, ті які за Україну - ви звичайно кумам поперек горла. Але вони бачать, що ви все одно перегризетесь, і розтягнете спільну силу по шматочках. Тому дорога їм вже майже відкрита і вимощена.

Але я не про це. Я про музику.
Дивлюся, симфонію вони розписали потужну. Називається «Для Манкурта з оркестром довбнів, і хором російської пісні».
Першу скрипку грає Зеленський. Точніше на скрипці він не вміє (виключно на фортепіано в самому нижньому регістрі). Тому смичком водить Єрмак. І нова команда великих будівництв і маленьких мізків.
А диригує, як бачу, головний запоребріковий ляльковод.

Партитура проста. Беремо фантастично величезні гроші з фонду боротьби з COVID 19, і в буквальному сенсі – закатуємо їх у асфальт, за ціною, яка здивувала б навіть схематозників Януковича. Ну і Авакову трохи треба відсипати. Як страховку. Щоб ніхто не завадив розпихати по кишенях гарячі асфальтові гроші.

Через всі ЗМІ втілюємо думки про «змову, фейк, заробляння грошей, звичайний грип, і всьохарашо» (щоб ніхто під руки не ліз). Тим часом, терпляче чекаємо, поки вірус дійде до стадії справжньої епідемії, і народ на собі переконається, що з ним ніхто не жартував. І це не прикол і не змова. Переконається, тобто - поїде по нових дорогах в сторону цвинтаря в масових і відчутних кількостях. Тому, що систему порятунку і захисту тупо спустили на піар і кишенькові витрати.
Переповнені лікарні, хворі без ліжок (але за гроші), лікарі без захисту (але без грошей) і ШВЛ на картинках. І ПОВНА відсутність системи та інфраструктури, на які ніхто не витратився.

І ось тоді, коли більшість буде готова в соплях розгубленості і жаху заволати «А шо, власне, таке? Чому мене не рятують? Де гроші, Вов? »
Та-дааааам ! Добрий російський чорт вийде на балкон в тозі рятівника, і скаже: «Заблукалі брати українці! Оскільки ви такі дятли, що вибрали собі головного дятла, фарбованого і декоративного, і він вам все просрав - я вас врятую. Он на трибуні ВР стоїть мій кум - звертайтеся до нього. А я вам вакцину продам. Казна що - проте дорого. Нам тут усім цікаво, як вона діяти буде. А вас, власне - і не шкода зовсім.
І взагалі, бачите, нас тут вбивцями називають, а ми, виявилося, - рятівники. Так що, руки за спину, і пішли дружити!

Нічого собі ноти у симфонії, до речі. А то ми тут дивуємося, чому влада навіть при очевидному наближенні пухнастого звірка - продовжує ідіотськи посміхатися, і мити грошима асфальт.
Бо «рятівники у косоворотках» напоготові.
Якщо треба, то і людьми допоможуть. Люди у них ввічливі такі, ми не з чуток знайомі.

Так що, не треба тут рвати сорочку, і волати до СБУ – «перевірте того чорта!» Медведчук скоро приїде на білому коні зі «Супутником» в зубах. Йому ще й орден дадуть.
Тому, що вже рік ми навіть полоненими міняємося за схемою «викуп заручників».
А зараз, граючи по партитурі північних виродків - манкурти здадуть в заручники вас всіх.
Розведуть руками «це не ми, це коронавірус», і тихо зникнуть з очей.
А коли операцію з порятунку розгорне досвідчений ворог - вам відгукнеться всім без розбору.
Бо по його партитурі можна зіграти тільки на похороні.

Ви ж знову не вірите, правда? Знову вам старий контужений тип казки розповідає?

Ну, чекати недовго залишилося. Шкода, що стандартне «я ж казав» я вже зможу сказати не всім. Ну, або не зможу сказати.

Гліб Бабіч