"ПЕРЕЛЯКАНИЙ ДИКТАТОР" - Олександр Костюк

"ПЕРЕЛЯКАНИЙ ДИКТАТОР" - Олександр Костюк

Просто в якості версії.

Теперішні події в Україні викликають в мене певні аналогії з подіями в Білорусі, з Лукашенко. Лукашенко - диктатор, вже років 30. І чудово себе почував НЕ під контролем кремля. І досить вдало викручувався від спроб кремля перетворити його на свого васала.

Що зробив кремль, щоб взяти його під контроль? Зробив з диктатора – переляканого, напівбожевільного диктатора.

 Розпалив масові протести (так-так, саме кремль їх дуже активно підігрівав,через свої ТГ-канали, підставляючи проти Лукашенка власних "лідерів опозиції"). Лякаючи Лукашенка замахами та переворотами. Паралельно штовхаючи Лукашенка до безумних, жорстоких кроків (посадка лідерів опозиції, побиття, тортури протестуючих, перехоплення авіарейсу і т.п.). Чим остаточно відвернули від нього Захід. Зробили його фактично нелегітимним.

Таким чином поставили Лукашенка перед вибором: або тебе витягають за ноги з палацу (з усіма витікаючими), або ти погоджуєшся на наші умови (інтеграцію, військові бази РФ, "союзноє государство"), а ми (кремль) допоможемо придушити протести, повплинувши на "лідерів думок", «опозицію», та надіславши спеціалістів ФСБ та ГРУ. Саме так було в Білорусі. Лукашенко свій вибір зробив, як бачимо.

І коли Лукашенко погодився на всі пропозиції кремля, протести швидко і ефективно придушили. Тому що інформаційні канали протестів і лідери опозиції контролювались кремлем. А ще тому, що білоруси розуміли проти чого вони. Але вони не розуміли ЗА що вони. Тому й придушили їх, по одному.

Чи не таку ж гру розігрують зараз в Україні?

Зе ведуть до диктатури, починаючи з моменту обрання. Ведуть грамотно, як мінімум за рецептами (якщо не консультаціями) «старших братів». І багато що зроблене в цьому напрямку.

Але просто диктатури замало. Потрібен ПЕРЕЛЯКАНИЙ ДИКТАТОР.

Тоді це багато що пояснює. Незрозуміле і неочікуване "перевзування" гордонів, шустерів, ткачів, бігусів, бутусових наприклад. Замахи. Маячня про «перевороти».

І от тепер люди, які фактично зробили Зе президентом, раптом прозріли. А раніше не розуміли, хто такий Зе? Не дурні ж, це точно. Ну ок. Тепер вони проти Зе. Але головне питання до нових «лідерів протестів» - а за що ви? Чи за кого?

А вони вже частково озвучили відповідь: «Только нє говорітє, что ваш Порошенко бил хорошій». Тоді за кого? Чи за що?

Що нам робити в цій ситуації?

1. Опиратись спробам встановлення диктатури всіма можливими способами;

2. Не робити собі нових «лідерів протестів» з людей, які вчора приводили Зеленського до влади і валили державників. Не робити «лідерів протестів» з темних конячок, яких зараз активно взялися піарити;

3. Довіряти лише справжнім, не підробним.