"Перенесення прем'єри фільму BellingCat це елементарний розрахунок" - Олексій Голобуцький

"Перенесення прем'єри фільму BellingCat це елементарний розрахунок" - Олексій Голобуцький

Перенесення прем'єри фільму BellingCat щодо вагнергейту на осінь - це не заслуга Єрмака і не досягнення російської розвідки. Це елементарний розрахунок США.

Бо зараз такий удар по українській владі (а це буде удар) просто невигідний Білому дому з точки зору геополітики. Адже в будь-якому випадку публікація таких викриттів спрацює на користь Кремля. І продемонструє не лише повну безпорадність української владної команди, але й відкритий доступ до нашої влади в російських агентів.

І як на тлі таких викриттів американські політики (та й не тільки американські) мають пояснювати своїм виборцям, чому вони лобіюють виділення отакій Україні фінансової допомоги чи зброї? Тобто, заслуг чи видатних дипломатичних талантів Зекоманди тут жодних. Звичайний розрахунок: дискредитацій української влади зараз не на часі і псує плани тих же США.

Але деякі російські джерела пишуть, що прем'єру відкладено до осені як аванс українській владі: за ці місяці вона має забезпечити обвинувачення Росії ще в якомусь крупному теракті (чи навіть організувати щось таке і обвинуватити РФ). В такий спосіб максимально посилити антиросійські настрої в світі - і через це зупинити добудову "Північного потоку-2". Хитро, але повна маячня, звісно. Ніхто від нас "подвигів Матросова" не очікує.

Просто Держдеп має певні плани, в які зараз не вписується скандал і дискредитація влади України.