"Перетворили ВСЕ на клоунський заповідник" - Алла Комарова

"Перетворили ВСЕ на клоунський заповідник" - Алла Комарова

Колись у часи моєї голопузої наївності ходив анекдот. Взяли на роботу у прокуратуру молодого хлопа, видали йому «ксіву», підписав документи і… не бачили його в «офісі» місяці три. Аж тут якось спіймали на прохідній і питають, чого це він вже третій місяць за зарплатою не приходить. А він такий: «Ого! Тут ще й зарплата є? я думав дали посвідчення та пістолєта і крутись, як хочеш».

До чого це я?

А це я до свіжої заяви Дениса Монастирського (це наш новий Ах-який-міністр, якщо ви досі не в курсі) щодо ініціативи дозволити поліцейським десь ще підшабашувати у вільній від охорони правопорядку час. А частину оформлених штрафів за порушення ПДР пускати на підвищення зарплат.

За словами Монастирського це – увага! – забезпечить зниження корупції у відомстві.

Якщо ви думаєте, що це я зараз пошуткувала так, то вибачте ні. Ну тобто ви розумієте, що це виглядає як жарт. Я розумію, що це виглядає як жарт. А цілий міністр це на серйозних щах видає і впевнений, що взагалі ні разу не пожартував. Це в них такі інноваційні задуми бродять. Ось щаз ще трішечки і оформлять у законопроект.

Знаєте, я навіть прям хочу подивитися на це. А особливо на той момент, коли зайобаний вхлам поліцейський після півтори доби чергування скидає форму і перетворюється на свіжого і повного сил охоронця приватної садиби, наприклад. Або отого, що «ахрана, атмєна». І біжить такий довольний, ах, думає, як прекрасно, що мені дозволили ще після чергувань трішки почергувати на прохідній у підземний паркінг! Я ж все життя про це мріяв.

Або ще смішно буде: приїздить наряд на виклик, а там охорона не пускає на приватну власність. А охорона – теж поліцейські, але у вільний час. Стоять такі на годинник дивляться. Ща, почекай. Ще, ще трішки. О! робочий час завершений, ща я форму надягну і з вами, хлопці піду. Це можна у стендапах знімати навіть, абхахочішся.

Все перетворили на клоунський заповідник. Геть усе.

Добре, що хоч ЗСУ тримають стрій. Зі святом вас, дякую!