"Перші враження від місцевих виборів" - Павло Бондаренко

"Перші враження від місцевих виборів" - Павло Бондаренко

Здається, ще ніколи на місцеві вибори не кидали такі колосальні ресурси. З одного боку, це комплімент Петру Порошенку та іншим діячам, які впровадили децентралізацію. Роль і вплив політиків місцевого рівня, в т. ч. у розподілі фінансових потоків зріс, зросла й конкуренція.

З іншого це може бути "репетицією" дострокових парламентських виборів (можливо навесні), "розкруткою" нових політичних сил. Принаймні, про це чимало й відкрито говорять.

Цікаво, що ОПЗЖ навіть на Сході втрачає частину впливу на користь "Наш край" - дуже "непростої" партії у біло-блакитній "обгортці".

Безсумнівний успіх ЄС, який продемонстрував, що ця партія залишається дуже впливовою силою. Фактичний провал "Батьківщини". І головне - провал, та ще з тріском "Слуги народу".

Ну і досі всі задаються питанням "що то було?"
Звісно,це про "опитування" від президента. На місці Володимира Санича я б суворо покарав тих, хто це вигадав і так організував.

Не всі дільниці охоплено. "Бюлетені" віддруковано на принтері. Без нумерації. Нікого з опитуваних не записували. Хочеш - приходь вдруге голосуй, втретє. Не всюди для "волонтерів" навіть столи поставили. У нас на просто на вході у дільницю жінка стояла, з рук ті "бюлетені" роздавала і народ на коліні "галочки" ставив, бо навіть табуретки не поставили. Навіть "референдум" в ЛНР-ДНР було організовано краще.

Подивіться на це фото. Віднині у багатьох українців ім`я Зеленського буде асоціюватися ось із чим позорищем. Діджиталізація країни в усій красі.

В часи товариша Сталіна усі причетні до подібного вже зранку в кабінетах слідчих писали зізнання як за завданням уругвайської розвідки підривали авторитет вождя. Ібо проводити опитування, яке не передбачене жодним законом, та ще на такому рівні - це удар передусім по залишках авторитету Зе.

ЗІ.
Невже на оце витрачено 100 мільйонів? Здається, хтось на цьому ще й неслабко ручки погрів...

ЗІІ
Традиційно післянаписаного.

Історія нічому не вчить. Вона лише карає за незнання уроків.
А Платон сказав так: "Народ, який не знає, або забув своє минуле, не має майбутнього". Від себе додам: такий народ приречений ходити колом, причому ще й по граблях.

Для вас, друзі. Тим, хто цікавиться минулим нашого народу. Бо в минулому так чи інакше вже щось подібне було.
А той, хто попереджений - той озброєний - каже стара латинська мудрість.

Павло Бондаренко