"Питання без відповідей про 24 лютого, ціною у тисячі життів. Частина 1" - Юрій Бутусов

"Питання без відповідей про 24 лютого, ціною у тисячі життів. Частина 1" - Юрій Бутусов

Я багато що почув на річницю великого вторгнення, питань багато. Оскільки президент уникнув відповідей на мої питання не допустивши мене до прес-конференції, я буду публічно ставити питання щодо трагічних подій 24 лютого 2022-го року тут. Крок за кроком, і буду сподіватись, що мої читачі допоможуть знайти відповіді.

Цитата:

"Я доповів президенту за 2 тижні до початку повномасштабного вторгнення про те, що війна буде, що Росія неодмінно нападе на територію України з республіки Білорусь по Чорнобильській зоні. У нас була ця інформація, ми протягом тривалого часу повністю контролювали окремих представників військово-політичного керівництва РФ. У нас були відеоматеріали, фото, ми знали детально план. Тому це дало можливість і нам якісно готуватися. За два тижні до початку повномасштабного вторгнення ми повністю евакуювали всю таємну документацію особових і житлових справ нашого персоналу з Маріуполя, Краматорська, Лисичанська, Харкова, Сум, Чернігова, Житомира, Луцька, Києва, Борисполя, Бердянська, Одеси і Херсона".

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, з інтерв'ю "УП", 24.02.2022

Питання:

Чому дані прикордонної служби були достатньо переконливими, щоб прикордонники евакуювали свою документацію, але вище керівництво України:

- не провело або хоча б підготувало евакуацію людей на маршрутах російського наступу?

- не провело збори оперативного резерву, збори сил територіальної оборони з видачею зброї?

- не почало будівництво оборонних рубежів?

- не підготовило до негайного підриву усі мости на шляхах наступу російських військ, в першу чергу у Крим, не встановило мінні загородження?

- хто за це відповідає?