"Питання без відповідей про 24 лютого, ціною у тисячі життів. Частина 2" - Юрій Бутусов

"Питання без відповідей про 24 лютого, ціною у тисячі життів. Частина 2" - Юрій Бутусов

Цитати:

1. «23-го о 15-й годині я повідомив президенту що все, завтра о 4-й, як воно має починатися».

Начальник ГУР МО К.Буданов, фільм "Рік" на 1+1, 24.02.2023

2. "Вторгнення почалося о 3:40".

Начальник Прикордонної служби С.Дейнеко, УП, 24.02.2023

3. «В 3.02 я дав команду на закриття повітряного простору над територією нашої України... Дав команду наступну: усі цілі, які входять в зону ураження зенітно-ракетних комплексів, знищувати негайно».

Командувач Повітряних сил П. Олещук, фільм "Рік" на 1+1, 24.02.2023

Питання:

- Чому знаючи точний час вторгнення та про його неминучість не було заздалегідь підірвано або хоча б підготовлено до негайного підриву чотири мости через Чонгар, враховуючи, що біля усіх мостів знаходились спеціально визначені військові підрозділи та обладнання для підриву?

- Чому не була організована оборона та підготовка до підриву трьох мостів через Дніпро, що призвело до вертолітного десанту та вихода противника до цих мостам через кілька годин після початку війни, та захоплення мостів цілими на другий день війни, прориву до Миколаївської області?

- Чому Повітряні сили були приведені у бойову готовність та отримали наказ на застосування зброї, а біля стратегічно важливих мостів через Чонгар, а також мостів через Дніпро у Херсоні та Каховці не було розгорнуто оборону?

- Сили оборони з 2015-го року щорічно проводили маневри де відпрацьовувався підрив мостів через Чонгар, чому це не було реалізовано?

- Яка була мета антитерористичних навчань на Чонгарі, у яких брав участь президент В.Зеленський 12 лютого 2022-го року, чому ці заходи не спрацювали у день вторгнення?

- Хто за все це відповідає?