"ПЛІВКИ ДЕРКАЧА – ЧОГО БОЇТЬСЯ ЗЕЛЕНСЬКИЙ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПЛІВКИ ДЕРКАЧА – ЧОГО БОЇТЬСЯ ЗЕЛЕНСЬКИЙ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Ми всі хором вчора посміялися з заяви нардепа Дубінського про те, що до оприлюднення «плівок Деркача» був дотичний Офіс президента, і що взяти участь в прес-конференції з Деркачем його вмовляв голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Як і треба було чекати, Арахамія все заперечує. Це не дивно – Арахамія довго жив на Заході і потрапити під санкції США для нього ще більш болісно ніж для Дубінського. Проте відпиратися Арахамії важко – саме Арахамія створював у Верховній раді тимчасову слідчу комісію по «плівках Деркача».
До речі, ця ТСК ще й досі працює! Постанова Верховної Ради про її створення – не відкликана. По-факту, монобільшість у ВР ще й досі веде розслідування проти чинного президента США. Після цього Зеленський дивується, чому Байден не хоче йому дзвонити…
Про те, що Офіс Зеленського підтримував кампанію Деркача проти Джо Байдена заявляв п’ятий президент України Петро Порошенко – і в ОПУ, схоже, дуже болісно сприйняли його заяву. Про те саме, фактично заявив нардеп Дубінський – складно повірити, що Арахамія робив такі кроки без наказів «старших товаришів» з ОПУ. Але про те саме говорить і сама логіка подій. Просто зверніть увагу.
Навіть після оголошення санкцій США як проти російських агентів, проти Дубінського і Деркача не порушено жодної кримінальної справи! Ба-більше. Фракція «Слуга народу» довго ламалася перш ніж виключила Дубінського з фракції. Під шумок його намагалися провести в Національну раду громад – один з керівничих органів партії «Слуга народу». І лише коли спалахнув скандал, Дубінського з партії виключили, причому схоже – всупереч партійному статуту. Просто «височайшею волею». Доречне питання – а для чого були всі попередні церемонії? Часом не для того, аби переконати Дубінського мовчати?
Ще цікавіша ситуація з Деркачем. Проти нього не просто не порушили жодних кримінальних справ. 5 лютого нардеп Гео Лерос повідомив, що Деркач по-факту взяв під свій контроль державний «Енергоатом». До атомної енергетики Деркач небайдужий – він очолював «Енергоатом» у 2006 році. Ще у вересні 2020 р. депутат Ар’єв забив на сполох – в керівництві «Енергоатому» з’явилися люди Деркача, і відтоді «Енергоатом» почав генерувати борги. «Енергоатом» заходився продавати електрику олігархам за цінами нижче ринкових – у першу чергу структурам Ахметова та Коломойського. Вам зрозуміло тепер з чого мов на дріжджах за один рік, в країні де падає виробництво, потужно збагатіли Ахметов, Пінчук, Коломойський, Боголюбов?
2020 рік «Енергоатом» завершив з боргами у 4,8 мільярди грн. За Порошенка він був прибутковий.
З опануванням «Енергоатому» людьми Деркача ситуація хіба що пожвавішала. 10 лютого НАБУ провела в «Енергоатомі» обшук через завдання державі шкоди у 2,4 мільярди грн. (!!!) – саме після от таких махінацій. Зважте на те, що призначити керівництво «Енергоатому» без президента Зеленського неможливо по факту.
Прямо вчора президент Зеленський за всі ці свої реверанси отримав добрячий удар під дих. Деркач опублікував чергову серію плівок. З тим самим – про «корупціонера Байдена». За кілька годин на шпальтах «Страни.ЮА» (яка не боїться ніяких санкції РНБО, кажуть – через щиру дружбу з Льовочкіним) Деркач заявив, що публікація чергових плівок – це відповідь на доклад розвідки США де сказано, що його діяльність контролював Путін. По-факту, це був шалений удар по ОПУ і по Зеленському особисто. Саме їм доведеться пояснювати представникам США, чому Деркач «Енергоатоми» захоплює, а не зі слідчими спілкується.
Очевидно, після цих плівок, розмова Зеленського з Байденом відбудеться не скоро, а українсько-американські стосунки будуть загнані у ще більш глухий кут – та такий що виправити їх зможе лише Петро Порошенко. Це – платня яку платить Офіс Зеленського за те, що купився на пропозицію завдати удару «плівками Деркача» по Петру Порошенко. Очевидно – на московську пропозицію.
А тепер за ці авантюри доведеться платити.