Плюси і мінуси списку Гарріс на посаду віце-президента - і як претенденти збалансують його

Плюси і мінуси списку Гарріс на посаду віце-президента - і як претенденти збалансують його

Кандидати, які пройшли відбіркові співбесіди з командою Гарріс, пропонують унікальні плюси та мінуси для Демократичної партії напередодні виборів.

Шестеро людей, які зустрічалися з представниками кампанії віце-президента Камали Гарріс, яка шукає свого кандидата № 2, включають трьох північних губернаторів, ще одного з рубіново-червоного консервативного штату, сенатора від прикордонного штату та секретаря кабінету міністрів з талантом до комунікації.

Кого обере Гарріс, залишається відкритим питанням - хоча відповідь ми дізнаємося вже у вівторок, коли вона вперше з'явиться разом зі своїм соратником під час передвиборчого туру по штатах, який розпочнеться у Філадельфії. І кожен фіналіст пропонує новоспеченому лідеру Демократичної партії особливий спосіб збалансувати кампанію.

За повідомленням NBC News, губернатор Кентуккі Енді Бешир, міністр транспорту Піт Баттиджиг, сенатор Марк Келлі з Арізони, губернатор Іллінойсу Джей Бі Прітцкер, губернатор Пенсильванії Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Вальц перебувають під пильним наглядом Гарріс та її команди. Ось як кожен з них може унікально допомогти демократичному списку - плюс потенційні недоліки, які вже привертають увагу.

Губернатор Кентуккі Енді Бешир

На відміну від Шапіро та Келлі, Бешир, який представляє червоний штат Кентуккі, не пропонуватиме підтримку в одному конкретному штаті, що вагається.

Але як демократ, який переобрався минулого року в штаті, де Трамп отримав 26 відсоткових пунктів у 2020 році, 46-річний Бешир довів свою електоральну привабливість, яка явно виходить за рамки партійних ліній.

Ця привабливість може допомогти підвищити рейтинг Демократичної партії серед робітничого класу, незалежних і навіть деяких республіканських виборців у штатах по всій території США. Бешир вже натрапив на слід Гарріс в Джорджії, і він може стати знахідкою в іншому південному штаті, що вагається, Північній Кароліні. Він також розглядається як потенційна противага кандидату на посаду віце-президента від Республіканської партії Джей Ді Венсу, сенатору від штату Огайо, який зробив свої зв'язки з Аппалачами центральною частиною своєї політичної ідентичності.

Частково цей підхід під час його передвиборчої кампанії 2023 року полягав у підтримці прав на аборт (у штаті, де ця процедура майже повністю заборонена). Гарріс зробила репродуктивні права центральною частиною своїх меседжів. Але деякі захисники репродуктивних прав ставлять під сумнів те, що його позиція зайде достатньо далеко на національному рівні, і чи достатньо далеко він зайшов у своїй пропаганді на рівні штату.

З іншого боку, політична зірка Бешира зійшла частково завдяки його підтримці пенсій для вчителів - на відміну від періодичних спарингів, які відбувалися між Шапіро та вчительськими профспілками. Освітяни Кентуккі навіть поставили собі в заслугу останню перемогу Бешира.

Тим часом, президент Об'єднаних працівників автомобільної промисловості Шон Фейн сказав, що Бешир - найкраще ім'я для його членів. "Я великий шанувальник Енді Бешира", - сказав він в інтерв'ю CNN цього тижня. "Він був з нами на кожному кроці".

Міністр транспорту Піт Баттиджиг

У свої 42 роки Баттиджиг - наймолодший з них. Але його кмітливість як партійного комунікатора вже багато років високо оцінюють, особливо після того, як він виявився сильнішим, ніж очікувалося, кандидатом на президентських праймеріз Демократичної партії у 2020 році.

Баттиджиг був влучним речником і захисником адміністрації Байдена, в тому числі на Fox News та інших каналах, куди деякі демократи воліють не ходити. Він заслужив похвалу за те, що продовжував виконувати цю роль як сурогат кампанії Гарріс, вихваляючи її досягнення і критикуючи Дональда Трампа і Венса.

У період між кампанією 2020 року і затвердженням кабінету міністрів він пройшов більше і довше національних перевірок, ніж його конкуренти. Але його досвід у виборчій політиці дещо менший, незважаючи на цю президентську кампанію.

Баттиджиг ніколи не перемагав на виборах в масштабах штату, а до того, як приєднатися до адміністрації Байдена, був мером міста Саут-Бенд, штат Індіана. Він також ризикує опинитися в центрі хвилі нещодавніх транспортних криз у країні, включаючи затримки авіарейсів і сходження поїзда з рейок в Огайо у 2023 році. І він ще міцніше прив'яже демократичний квиток до нинішньої адміністрації та президента Джо Байдена, який був непопулярним протягом більшої частини свого терміну.

Баттиджиг походить з робітничого куточка Індіани і нещодавно переїхала до Мічигану, звідки родом сім'я її чоловіка, де точиться боротьба. Неясно, чи зможе він посилити ключовий виборчий блок або географічний регіон, хоча під час президентської кампанії у 2020 році він мав хорошу підтримку серед демократів у сільській місцевості Айови.

Сенатор Марк Келлі з Арізони

60-річний Келлі може допомогти зміцнити підтримку демократів в іншому ключовому штаті - Арізоні, де Байден переміг у 2020 році з відривом у менш ніж 11 000 голосів.

За останні чотири роки він двічі перемагав у цьому штаті (на позачергових виборах 2020 року і на повний шестирічний термін у 2022 році), продемонструвавши, що пропонує унікальний бренд партії, який може допомогти залучити більше незалежних виборців, як він це зробив в Арізоні.

Центральним елементом цього успіху стало його позиціонування як яструба на американо-мексиканському кордоні та щодо імміграції - двох питань, які були головними вразливими місцями для більшості демократів, включно з Байденом і Гарріс. Дехто вважає, що він міг би ефективно допомогти захистити Гарріс від цієї відповідальності.

Крім того, його біографія (колишній бойовий пілот ВМС США і колишній астронавт НАСА), а також його дружина (колишній член парламенту Габбі Гіффордс, яка після того, як ледь не загинула під час масової стрілянини в 2011 році, стала героїнею груп з безпеки зброї) можуть принести зоряну силу, яку не можуть запропонувати інші претенденти.

Але деякі демократи нервують через ідею його відходу з Сенату, побоюючись, що республіканець переможе на позачергових виборах в Арізоні, щоб допрацювати до кінця свого нинішнього терміну - і поставить під загрозу контроль над палатою. Якби Келлі став віце-президентом, губернатор Арізони призначив би наступника-демократа, але на 2026 рік були б призначені позачергові вибори, щоб завершити останні роки його терміну.

Фейн з UAW також зазначив, що Келлі не є улюбленим кандидатом профспілок, оскільки він не виступив на підтримку законопроекту PRO Act, який підтримують профспілки. Нещодавно Келлі заявив, що підтримає цей законопроект.

Губернатор штату Іллінойс Джей Бі Пріцкер

Привабливість Прітцкера, 59-річного губернатора, який перебуває на посаді два терміни, колишнього бізнесмена і венчурного капіталіста, полягає в поєднанні бізнес-досвіду і політичних перемог.

Цього тижня топ-менеджери в Чикаго та його околицях написали Гарріс листа, в якому закликали її обрати його, посилаючись на його досвід створення робочих місць та роботи поза партійними лініями. І як мільярдер, який у минулому самостійно фінансував свої кампанії, він має всі можливості для того, щоб залучити багато грошей у президентську кампанію.

Пріцкер, який на посаді губернатора підписав низку прогресивних ініціатив, включаючи заборону штурмової зброї, зброї-привидів і перемикачів, а також підвищення мінімальної заробітної плати, також є лідером у питанні репродуктивної свободи: його політична адвокаційна група "Think Big America" допомогла активізувати зусилля, спрямовані на внесення та ухвалення запропонованих поправок до конституції, які б закріпили право на аборт у різних штатах.

Іллінойс, однак, є суцільно блакитним штатом, і скромна присутність Прітцкера в ЗМІ не викликала такого резонансу, як у деяких інших претендентів на посаду віце-президента останніми днями. Неясно, чи допоможе йому коріння з Середнього Заходу перемогти в таких ключових штатах, як Пенсильванія, Вісконсін і Мічиган, які є ареною битви.

Губернатор Пенсильванії Джош Шапіро

Як популярний губернатор штату, що вагається, Шапіро, за словами його прихильників, представляє один з найяскравіших аргументів на користь того, щоб його обрали напарником Гарріс: він може допомогти у вирішальній битві на вирішальному полі бою.

51-річний Шапіро виграв губернаторські вибори 2022 року з великим відривом (у штаті, де Байден виграв лише два роки тому з перевагою в 0,2 відсоткових пункти), а нещодавні опитування показують, що його рейтинг підтримки в штаті становить 57%, в тому числі 42% республіканців у Пенсильванії.

Прихильники губернатора Пенсильванії також відзначають, що один з основних донорів Демократичної партії нещодавно назвав Шапіро "політичним талантом рівня Обами", який має "бренд у Пенсильванії, який того вартий", тоді як інші вказують на його досягнення на посаді генерального прокурора штату, зокрема, боротьбу з Трампом.

Навіть багато республіканців вважають Шапіро найсильнішим варіантом для Гарріс, вбачаючи в ньому ефективного агітатора і посланця, який не повністю відштовхнув республіканців Пенсильванії і який може розширити привабливість Гарріс серед незалежних виборців і традиційних демократів, які відійшли від партії.

Але існують ризики, особливо коли йдеться про те, чи підтримають деякі ліві виборці Шапіро, який розійшовся з демократами в деяких важливих питаннях. Шапіро став об'єктом найбільш організованої кампанії проти потенційного кандидата у віце-президенти від лівих сил.

Він, наприклад, підтримував шкільні ваучери (і виступав на підтримку вибору школи в ефірі Fox News). Інші піднімали серйозні питання щодо того, як він реагував на звинувачення в сексуальних домаганнях, висунуті проти помічника законодавця в його адміністрації.

Найбільш помітно, що Шапіро, правовірний єврей, який різко засуджував зростання антисемітизму, в тому числі на деяких пропалестинських протестах, зіткнувся з пильною увагою до своєї діяльності з питань, пов'язаних з Ізраїлем.

Губернатор Міннесоти Тім Вальц

Мало хто з претендентів на посаду віце-президента так різко підняв свій національний авторитет під час прискореного процесу перевірки, як Вальц, який використав медіа-бліц, щоб швидко і ефективно продемонструвати свій прямолінійний стиль, який допоміг йому стати популярним губернатором Середнього Заходу, який перебував на цій посаді два терміни.

Союзники 60-річного Вальца наголошують на тому, що його досвід представництва сільських громад є вкрай необхідним для партії. Водночас, він створив послужний список прогресивних політичних досягнень - один-два удари, як вони стверджують, можуть перетворитися на підтримку в критично важливих сусідніх штатах "блакитної стіни" - Вісконсині, Мічигані та Пенсильванії.

Він також приніс би довгий список зв'язків на Капітолійському пагорбі, які він побудував за 12 років роботи в Конгресі - найбільше з усіх інших фіналістів, зазначають його союзники, - що відповідає прагненню Гарріс знайти "партнера по управлінню".

Незважаючи на те, що Вальц привернув увагу ЗМІ, залишається незрозумілим, як саме він підсилює свою кандидатуру так, як інші претенденти не можуть цього зробити.

Демократам не потрібна допомога в Міннесоті (штат, який не ставав червоним на президентських перегонах з 1972 року) - а якщо потрібна, то у них, швидше за все, будуть ще більші проблеми.

Тим часом, критики знову піднімають ключові питання щодо злету Вальца та його рекордів. Серед них - занепокоєння з приводу затримки з викликом Національної гвардії, коли протести охопили Міннеаполіс (а згодом і міста по всій країні) після вбивства Джорджа Флойда співробітниками міської поліції в травні 2020 року. Найбільша справа про шахрайство під час пандемії у США також відбулася під керівництвом Вальца.

Адам Едельман, Джулія Джестер та Мора Барретт