"По саміту G20 в Індії" - Павло Бондаренко

"По саміту G20 в Індії" - Павло Бондаренко

Особисто я навіть не мріяв про те, що там якось інакше (у плані спільної позиції) поставляться до війни, що її розв`язала москва проти України - надто різні інтереси у країн Великої Двадцятки.

Водночас і загальна атмосфера, і результати саміту для нас все ж таки на мою думку дилетанта скоріше позитивні. Бо було чітко видно загальне не те щоб невдоволення, а навіть гидування російськими представниками.

Лавров виглядав справжньою парією - до нього ніхто не підійшов, його демонстративно обходили, мов порожнє місце. Навіть не так - мов вигрібну яму. А виступ кремлівського посланця зал зустрів сміхом і навіть свистом, що взагалі-то для дипломатів не притаманно. Ну, може, свистіли не вони, а хтось інший. Агенти СБУ, наприклад Показовим став виступ президента Європейської Ради Шарля Мішеля, який накинувся на Лаврова просто під час його виступу.

"І який цинізм, пане російський представник, ви не тільки вирішили вийти з цієї угоди по Чорному морю, але в той же час ви атакуєте портову інфраструктуру. Ви блокуєте порти, які дають вихід до Чорного моря і навіть до Дунаю.

І щоб додати образи, Росія пропонує 1 мільйон тонн зерна африканським країнам, це пародіїя на щедрість...

Це абсолютно жахливий цинізм."

Довелося лаврову уже вкотре випити чашу приниження. Замість демонстрації величі вислуховувати нотації, мов якомусь тупому двієчнику в кабінеті завуча. Та і яка вже тут велич, коли тобою просто гидують. Довелося тікати звідти достроково.

До слова, навіть світові ЗМІ проігнорували "Сумного коня", ось промовисте фото - лише російським пропагандистам була цікава маячня, що він її ніс на брифінгу. Перед лавровим мікрофони "Russia Today", "Первого каналу", "Звезды", "Известий" та НТВ. Ну, у робота в них така...

А нам від цього профіт. Бо, по перше, ми усе ще на порядку денному цілого світу. По-друге, усе що погано для кремля - гарно для нас.