"Почалось! Росіяни ПРУТЬ на ДВОХ фронтах. Все по ПЛАНУ? На ВІЙНУ гроші НЕ ЗАПЛАНУВАЛИ" - Віктор Бобиренко

"Почалось! Росіяни ПРУТЬ на ДВОХ фронтах. Все по ПЛАНУ? На ВІЙНУ гроші НЕ ЗАПЛАНУВАЛИ" - Віктор Бобиренко

Борислав Береза у прямому ефірі з політологом, керівником експертної групи Бюро аналізу політики Віктором Бобиренком обговорюють найактуальніші теми дня.

- Російські війська пішли у контрнаступ на Курщині. Про просування армію РФ повідомляє український військовий портал Deep State. Міністерство оборони РФ рапортує про звільнення десятка населених пунктів, а російські пабліки стверджують, що Путін дав наказ - звільнити Курську область до 1 жовтня. В той же час президент Зеленський каже, що ЗСУ були готові до російського контрнаступу і “все йде за нашим планом”. Що зараз відбувається на Курщині та про який саме “наш план” говорить Зеленський?

- Паралельно росіяни продовжують наступ на Покровськ. Зеленський також казав, що фронт на Покровському напрямку стабілізувався, але це не так. Президент не володіє ситуацією, чи бреше? Чи це, як з заявою президента про те, що "Татаров вбивав чеченців", у яку вірить лише президент і більше ніхто?

- 11 вересня до Києва прибули держсекретар США Ентоні Блінкен, голова МЗС Британії Девід Леммі, президент Литви Гітанас Науседа, прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня та інші вископосадовці. Ми не отримали дозволу бити американською зброєю по Росії, але отримали гарантії підтримки та гроші на енергетику. Яка була загальна мета візиту та чого нам чекати?

- Прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що Кабмін очікував завершення війни цього літа, тому в бюджет не заклали кошти на виплати зарплат і бойових військовим. Хто дав Шмигалю гарантії, що війна закінчиться до осені? Чому Кабмін був впевнений, що війна мала закінчитися влітку? Як воювати, якщо грошей немає? Може час почати справді боротися з корупцією та всім, що заважає Україні перемогти?

- Відключення світла повертаються, в тому числі у Києві. Наскільки Україна готова до холодів? Чому міністр енергетики Галущенко і досі на посаді, попри низку корупційних скандалів?

- Угорська компанія MOL домовилась з Росією про транзит російської нафти територією України. Навіщо це Росії та Угорщині - зрозуміло. Угорщина отримує дешеву нафту, а Росія гроші, щоб воювати. Що в обмін отримала Україна? Чи може тут бути замішаний елемент корупції, як колись це було з РосУкрЕнерго? Хто тоді вигодонабувач?