"Почалось! Слуги ТІКАЮТЬ з "Титаніка"! Під ВИБОРИ змінять закон. Зеленський КИНУВ фронт?" - Віктор Бобиренко

"Почалось! Слуги ТІКАЮТЬ з "Титаніка"! Під ВИБОРИ змінять закон. Зеленський КИНУВ фронт?" - Віктор Бобиренко

Борислав Береза у прямому ефірі з політологом, керівником експертної групи Бюро аналізу політики Віктором Бобиренком обговорюють найактуальніші теми дня.

Зеленський заявив у Хорватії, що розраховує закінчити війну 2025 року. “У жовтні, листопаді та грудні у нас є шанс просунутися до миру та міцної стабільності. Ситуація на полі бою створює можливість зробити вибір рішучих дій щодо припинення війни не пізніше 2025 року”, – сказав президент України у Дубровнику. Наскільки це реально? Зеленський розуміє, що відбувається на полі бою? На чиїх умовах тоді закінчиться війна?

Зеленський, можливо, готується до того, щоб зайняти “гнучкішу” позицію щодо закінчення війни. Про це пише Bloomberg з посиланням на чиновників, близьких до НАТО. Публічно Зеленський, як зазначають журналісти , як і раніше, наполягає на повному виведенні російських військ і виключає “торг” з приводу українських територій. Проте українські чиновники "дали зрозуміти", що вони готові визнати необхідність закінчення війни. В той же час відбувається дивна ситуація з Другим самітом миру. Спочатку радниця голови Офісу президента України Дарія Зарівна каже, що саміт у листопаді не відбудеться, після чого посол України у Туреччині Боднар заявляє, що українська влада має намір організувати новий мирний саміт до кінця цього року і хоче, щоб цього разу у ньому взяла участь Росія? Що відбувається? Чи готується Банкова до перемовин з РФ? До чого все йде?

На Банковій почали готуватися до виборів президента. Щоб провести вибори можуть зробити правку в законі про воєнний стан. Чи піде на це Рада? Хто може стати конкурентами Зеленського на виборах та як влада буде їх “збивати”?

До виборів готується не лише Зеленський, але й депутати. Журналісти пишуть, що голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк разом з Мустафою Найємом та Олександром Кубраковим активно працюють над створенням нової політичної партії.

Олена Шуляк, яка відома ганебним лобіюванням закону 5655 в інтересах купки великих забудовників, атаками на незалежних архітекторів і колись розповідала про те, що ОП, "слуги" так ОПЗЖ добре співпрацюють і влада цією співпрацею задоволена, зараз схоже намагається покинути проект "слуг", розуміючи, що він нагадує "Титанік". Які шанси є у нової партії Шуляк та, чи не означає це, що “Слуга народу” в найближчий час посиплеться, а її депутати почнуть створювати нові партії, або тікати в інші політичні проекти? Чим це загрожує Зеленському?

Верховна Рада ухвалила в цілому проєкт закону про підвищення податків. Це точно в інтересах України і громадян? Гетманцев не розуміє, що це може призвести до повного краху економіки країни? До речі, чому він не ввів податок на корупцію?

Під час візиту до Хорватії, Зеленський анонсував поїздки до Франції, Британії, Німеччини та Італії. Це основні європейські союзники, яким він хоче презентувати План перемоги. Вчора він відвідав Лондон та Париж, де зустрічався з Стармером та Макроном. Чи варто очікувати реальної користі від цих візитів, або це чергове турне Зеленського заради піару? В такому випадку, чи доречні такі піар-гастролі світом у той час, як в Україні сиплеться фронт?

Зеленський презентував документальний фільм про те, як він із командою Офісу президента веде Україну до НАТО та ЄС. Це вже культ особистості, чи щось інше? Навіщо цей фільм покажуть українцям?