Почесний консул Німеччини в Харкові Тетяна Гавриш віддала премію міськради важкохворій дитині

Почесний консул Німеччини в Харкові Тетяна Гавриш віддала премію міськради важкохворій дитині

Почесний консул Німеччини в Харкові Тетяна Гавриш віддала премію Харківської міськради, яку отримала минулої п'ятниці, важкохворій дитині.

Сьогодні, 12 жовтня, вона передала 20 тис. грн Сергію Кочолодзяну - батькові дворічного Серафима, який з народження хворіє на гострий лейкоз, або рак крові, передає city.kharkov.ua.

«Я розумію, що ця сума не вирішить принципово питання лікування Серафима, але коли я почула його історію, мене вразило те, як малюк боровся і як йому майже вдалося впоратися з недугою. Дуже тривожить той факт, що в Харкові, як і в Україні, немає можливостей для проведення ефективного лікування в подібних випадках. Тому ми хочемо, по-перше, привернути до проблеми цієї сім'ї увагу всіх, хто може надати посильну допомогу, а по-друге, почати якісь системні кроки, щоб в Україні та Харкові такі діти могли отримувати кваліфіковане лікування», - зазначила Тетяна Гавриш.

Як розповів Сергій Кочолодзян, зараз Серафим разом із мамою перебуває на лікуванні в Республіканському гематологічному центрі в Мінську. До цього він пройшов кілька курсів хіміотерапії в Харкові, і хвороба відступила.

«Лікарі щодня попереджали, що син може не дожити до завтрашнього дня. У реанімації всі діти, які лежали з ним, померли. Але він виявився першим, хто вижив, і це, можна сказати, чудо, тому що, за статистикою, виживаність дітей, які захворіли на лейкоз ще в утробі матері, вкрай низька. Але через рік після виписки стався рецидив, і хвороба почала прогресувати з величезною швидкістю, і нам довелося виїхати на лікування до Білорусі. Збирали гроші всім світом, але їх дуже не вистачає, а попереду ще підбір донора і пересадка кісткового мозку. Зараз Серафим проходить курс експериментальної хіміотерапії, яким буде ефект - невідомо. Сподіваємося, що він увійде в стан ремісії, і можна буде проводити трансплантацію», - повідомив Сергій Кочолодзян.

За його словами, на лікування потрібно близько 300 тис. дол.

Як повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, оскільки для порятунку дитини необхідні величезні кошти, міська влада з метою надання допомоги цій сім'ї задіє всі можливі канали фінансової підтримки - як бюджетні кошти, так і меценатські.