"Поговоримо про антирейтинг?" - Елена Кудренко

"Поговоримо про антирейтинг?" - Елена Кудренко

1. Що чекає "Квартал 95" з таким керманичем, який став президентом, але асоціюється з Кварталом і буде це робити, можливо, завжди? За наступні 3,5 роки команда Квартал могла б стати ще більш популярною, якби сам Зеленський став продуктивним та професійним. Але буде навпаки - разом з тонучою лодкою Зеленський буде посилюватись охорона на концертах. Від тих, хто його вибирав. Затонути можна разом.
Я не кажу, що в них впаде популярність, чи одразу впадуть продажі квитків. Але ненавидіти їх будуть чим далі, тим сильніше. Особистий бренд - штука така, яка пов'язана на репутації, і її треба берегти.
2. Щодо Порошенко - то немає кращої репутації, ніж виконана робота та результати. Я людина-практик, мені це близько, я все бачу і розумію. І нас таких багато. Нам недостатньо відео зі спортзалу, чи запису з туалету. Чи зустрічей політиків на стадіоні. Так, нас поменшало, тому що саме такі загинули на фронті, а серед того електорату, який "ні туди, ні сюди" - є нюанси.
Ну, наприклад, я вважаю, що ті, кому достатньо телевізійного бренду, відео та популізму - вони вже вибрали Зеленського. Інші, які розпорошилися за політичними вподобаннями - вони щось шукають. Кожен для себе. Комусь потрібні були більш рішучі дії (електорат Смєшко, Гриценко). Комусь - якоїсь інакшої дипломатії, чи ще щось нового (Голос, Вакарчук, Притула). Але ці, "розпорошені" - вони не шукають відосиків. І на них рано чи пізно щось подіє, їм просто треба побачити результати. В обороні, в міжнародній політиці. Результати могли б бути більш суттєвими, якби не спинили хід історії на виборах 2019. І антирейтинг Порошенко серед "лишь бы не Петя" - на мій погляд, не такий вже залізобетонний. Там різні люди, і "упоротих" ненависників взагалі не повинно бути аж так багато. Це народ в пошуку.
3. Взагалі, якщо ти щось робиш для рейтингу, то ти не робиш нічого суттєвого. Приклад Зе та Кварталу це покаже дуже скоро. А Пороху краще б не заважали, тому що може рейтинг і змушує його щось погоджувати в своєму графіку та планах. Але це точно не те, заради чого він живе.