"Показово: Президент Байден зустрічається в Білому домі з лідерами демократів і республіканців" - Ірина Геращенко

"Показово: Президент Байден зустрічається в Білому домі з лідерами демократів і республіканців" - Ірина Геращенко

Зустрічається аби знайти компроміс з питання стіни і воєнної допомоги Україні. Усвідомлюючи свою відповідальність за пошук рішень з найбільш складних питань.

Республіканці жорстко критикують Байдена, але він ставиться до опозиції з повагою, бо це- теж Америка, й можливо- майбутня влада. Яка на минулих виборах йому програла, але зараз набирає популярності.

В Україні секретар РНБО з презирством цідить в коментарі ЗМІ «яка опозиція?» й відкидає саму ідею уряду національної єдності. Хоч інтелектуальний тупик самої влади визнають вже навіть їх прихильники, й депутати- слуги, колективна Марʼяна публічно пише про слабку партію і фракцію.

В уряді Шмигаля немає кількох міністрів й ніхто не збирається йти в камікадзе, в економіці - швах. На дипломатичному полі ми ні на крок не прискорили створення трибуналу проти Путіна і покарання його режиму. Розширення учасників конференції в форматі радників не є синонімом її ефективності і наближення миру. Провалено будівництво фортифікаційних споруд, в країні політична цензура і повзучий наступ на децентралізацію.

Де - юре повноваження ВР закінчилися в листопаді, але цей склад парламенту працюватиме до кінця воєнного стану. Й здоровий глузд говорить, що переформатування монобільшості, якої фактично не існує, посилить легітимізацію ВР і в очах самих українців, і наззовні, буде сприйнято як сильний і відповідальний крок.

Але влада, саме влада, відкидає всі пропозиції опозиційних сил про пошук компромісів і нових рішень, як посилити нашу країну і наші спільні позиції. Немудрі, недержавницькі дії і вислови. Які з великим нерозумінням сприймаються нашими міжнародними партнерами.

Влада і досі вважає, що уряд національної єдності- це про посади. Хоч це- про відповідальність. За країну.