"«ПОКЕМОНИ» ВІД ПОРОШЕНКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"«ПОКЕМОНИ» ВІД ПОРОШЕНКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

На добу я випав з інформаційного простору – був сильно зайнятий. Чим – розповім колись. Скажімо так, різко знову знадобилися мої берці-талани. А ще сьогодні я бачив (здалека) як працював український «БУК». По-перше це було красиво. Красиво зійшла ракета. Красиво бахнуло щось високо в небі. Здалося що щось палаючи падало на землю, але зарікатися не буду – можливо здалося. А можливо – ні.

 Проти волі виникла думка: «Добре, що в нас є і «БУКи», і «Оси», і «Стріли», і «С-300», і що вони зараз захищають Київське небо!» І зразу ж згадалося завдяки КОМУ, Київ прикритий системою ППО. Бо не секрет, що занедбану і забуту з часів СРСР Київську ППО власним коштом відновив Петро Порошенко влітку 2014 р., коли загроза ракетно-авіаційних атак Києва була неабияк реальна. Але тоді загрозу вдалося відвести.

 Нині, коли рев сирен і оголошення повітряної тривоги для Києва стало реальністю, а ворог стоїть на околицях столиці, Петро Порошенко допомагає київські територіальній обороні. Для початку, колектив заводу «Кузня на Рибальському» за сприяння Петра Порошенка передав теробороні «покемони» тобто ручні кулемети ПКМ. 30 «покемонів» були передані 206-му батальйону територіальної оборони. Наскільки наявність «покемона» посилює вогневу міць стрілецького віддалення знають і військові і ветерани. Крім того батальйону був переданий крупнокаліберний кулемет. Але й це не все.

 У 206-му баті ТРО з’явилася власна бронетехніка. Той самий колектив заводу «Кузня на Рибальському» передав батальйону бронемашини «Тритон» і «Варта». Треба розуміти, завод «Кузня на Рибальському» зараз не в тому стані аби робити аж настільки дорогі подарунки. «Кузні на Рибальському» - це та сама, директора якої чинна влада мучила буцегарнею разом з генералом Павловським, але так і не довела його провину. Очевидно, хтось викупив у них цю техніку і це озброєння.

 Цей хтось – Петро Порошенко. І це лише частина того що він передав теробороні. Наприклад Порошенком було закуплено 500 аптечок.

  «Ми будемо робити все можливе для того, щоб захистити Київ, захистити киян. А захистимо Київ і киян – захистимо Україну. Ми не дозволимо нікому знищити нашу державу. Бо Україна для нас – понад усе», – заявив Петро Порошенко.

 Ворог думав що керівництво України втече від загрози, але цього не сталося. На місцях всі, і президент, і прем’єр, і лідер опозиції. Всі працюють на перемогу. І той хто Кожен допомагає захисникам всім чим вважає за потрібне.