"ПОКИ ХТОСЬ МРІЄ..." - Микола Ільїнов

"ПОКИ ХТОСЬ МРІЄ..." - Микола Ільїнов

Коли в мене поганий настрій, я читаю щось позитивне. Ось тут, напишу я Вам невелику частинку про дуже позитивні мрії, одного мрійника:

«Я розповім Вам про Україну своєї мрії. Україну, де стріляють лише салюти на весіллях та днях народження.

Де немає оголошень «Робота в Польщі». А в Польщі є оголошення «Робота в Україні».

Де лікарі та вчителі отримують реальну заробітну плату, а корупціонери - реальні строки.

Де недоторканими є Карпатські ліси, а не депутати.

Де бабця отримує гідну пенсію, а не інфаркт від рахунку за комуналку.

Де Україна, в яку повертаються. Україна, з якої не поїдуть наші діти.»

  І ось, НАРЕШТІ, сталося. Президент підписав закон про історичне зниження податків, завдяки якому 18 мільйонів людей з 2022 року будуть сплачувати менше податків, а майже 9 мільйонів людей з найнижчими доходами перестануть платити ПДФО у т.ч 2/3 пенсіонерів. Загалом, близько 90 % всіх працюючих людей відчують дію цього Закону.  

Шановні, це дійсно круто! Це дасть новий поштовх розвитку економіки ще більшими темпами! Єдине, що мене засмутило в цій новині, це те, що підписав цей закон президент Польщі Анджей Дуда. Також, згідно цієї програми «Польський лад» передбачається, що трудові мігранти, серед яких велика частина українців,у перший рік після переїзду в Польщу будуть платити вдвічі менше податків, ніж самі польські громадяни, а іноземець, який перенесе свою податкову резиденцію в Польщу, буде платити менший податок на прибуток повних чотири роки.

А що у нас? В «зелених» групах,  якась незрозуміла радість з прийняття Закону 5600, бо на їх думку, тепер олігархи, фермери, та продавці нерухомості почнуть платити більше податків.  Це ж яким треба бути тупим, щоб не зрозуміти, що всі ці «ноухау»  будуть закладені в вартість товару та сплачені кінцевими споживачами, тобто нами. А потім,  коли я знову напишу, що зростання доходів населення не встигає за зростанням цін, знайдуться вумники, які напишуть коментарі: «А що в нас преЗедент ціни встановлює? Це все бариги та олігархи». Ну-ну…

Бачите, поки одні мріють, інші втілюють це в життя.

P.S. За останні два роки кількість трудових мігрантів з України, які вирушили в Польщу, збільшилася на 23,8%. А за останній рік кількість українських заробітчан зросла на 19,2%.

А поки , польській уряд передає привіт українському і просить поставити для них пісню Арсена Мірзояна "Ідіоти".