ПОЛІЦІЯ РОЗКРИЛА СХЕМУ, ЯК ХАРКІВСЬКІ КОМУНАЛЬНИКИ ПРИВЛАСНЮВАЛИ БЮДЖЕТНІ КОШТИ

ПОЛІЦІЯ РОЗКРИЛА СХЕМУ, ЯК ХАРКІВСЬКІ КОМУНАЛЬНИКИ ПРИВЛАСНЮВАЛИ БЮДЖЕТНІ КОШТИ


Слідчі Новобаварського відділу поліції встановили, що комунальне підприємство "Харківжилбуд" перерахувало протягом 2018 року 831,65 тис.грн. на рахунки приватної фірми ТОВ "Кєдр-2014" за ремонт житлових будинків, які по факту виконували працівники комунального підприємства. Про це стало відомо з ухвали Жовтневого райсуду від 18 січня 2019 року.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/79300552

Зазначений факт є непоодиноким протягом проведення негласних слідчих-розшукових дій.

Як встановили слідчі, в подальшому зазначені грошові кошти були перераховані на рахунки підприємств, які мають ознаки фіктивності (ТОВ "Орланд Груп", ТОВ "Нортлейк" та ТОВ «Буд Єврострой"») за надання інформаційно-консультаційних послуг, які в подальшому були конвертовані в готівку через ланцюг фіктивних підприємств та привласнені посадовими особами ТОВ "Кєдр-2014" та КП "Харківжилбуд".

В ході досудового розслідування кримінального провадження було проведено ряд обшуків, в тому числі за місцем знаходження ТОВ "Кєдр-2014" та КП "Харківжилбуд".

Всього, протягом 2017-2018 року між КП "Харківжилбуд" та ТОВ "Кєдр-2014" було укладено 15 договорів щодо ремонту в житлових будинках загальною вартістю 1,93 млн.грн. (потім ця сума зменшилась у зв'язку з зменшенням об'єму ремонтних робіт).

Власниками ТОВ "Кєдр-2014" є Віталій Данильченко та Ігор Радулов.

Нагадаємо, що Харківжилбуд, це саме те комунальне підприємство, яке протягом 2016-2018 років уклало 172 договори на капітальний та поточний ремонт в житлових будинках міста з ТОВ «Будівельна компанія Інженер-21» на загальну суму 24,15 млн.грн. Співласником ТОВ «Будівельна компанія Інженер-21» є Лариса Волкова, яка також вже довгий час працює начальником виробничо-технічного відділу КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство». Це підприємство, як і КП "Харківжилбуд", підпорядковуються Департаменту житлового господарства міськради.

Директором КП «Харківжилбуд» є Олександр Туренко.