ПОЛІТІЧЄСКАЯ РЄПУТАЦІЯ - ПРОДУКТ СКОРОПОРТЯЩІЙСЯ...

ПОЛІТІЧЄСКАЯ РЄПУТАЦІЯ - ПРОДУКТ СКОРОПОРТЯЩІЙСЯ...

На початку 2000х я працював на телеканалі ІНТЕР (був популярним російськомовним телеведучим, Тайд, Шалений світ, Бадьорого ранку, Квадратний метр)), словом, ви в курсі, а хто нє, то шо було, те було....
Політикою я тоді не цікавився. Заробляв гроші, розвлікав заможну публіку, був в тренді і на гламурі, понтувався, вів трохи розгульний спосіб життя, - карочє за нинішніми мірками - ідеальний народний депутат від ЗЕ - слуга народу.
І от якось до мене звернулося керівництво телеканалу змодерувати для молодняка СДПУ(о) політичний тренінг, на кшталт: відбулися вибори до Верховної Ради і ви всі - народні депутати, що пройшли до парламенту.
Тренінг відбувався у Будинку вчителя, де в свій час засідала Рада часів УНР. В Президії - Кравчук, Медведчук, Зінченко і ще купа якихось знайомих на той час облич, чиї прізвища не зберіглися в історії.
'Політічєская рєпутація в Украінє - продукт скоропортящійся і завісіт от маси суб'єктівних факторов, начіная от коньюктури на ринкє углєворододов і заканчівая настроєнієм російского прєзідєнта' - приблизно так почав свою промову якийсь заїзжий модератор із Москви. Далі було ще цікавіше:
'Політіка - вєщь абсолютно бєзпрінципная. Тот кто склонен к рєфлєксіям, самокопанію, нє способєн іграть в командє для подобной місії нє годітся. Вашє главноє заданіє любой цєной, я почьорківаю ЛЮБОЙ, добіться, чтоби ваш законопроект бил проголосован. Для етого хороші всє срєдства - договьонності, служєбниє связі, лічний авторітєт, а когда нужно компромат, подкуп, шантаж і дажє угрози фізічєской расправи. Всьо ето ми будєм моделіровать в етіх стєнах'.
І дійсно, потім упродовж трьох днів понад двісті п'ятдесят молодих людей, отримували знання як 'валити конкурентів', 'підкупати колег', 'задіювати чорний піар', 'впливати фізично і морально', 'працювати в комітетах', 'створювати та приймати проекти законів' 'голосувати по білому і по чорному'....
Але над усім цим тяжіла одна домінанта, яку тренери і коучі повторювали як мантру 'ДЛЯ ДОСТІЖЄНІЯ ЦЄЛІ ВСЄ СРЄДСТВА ХОРОШІ', а ще сміялися: 'когда кто-нібудь спросіт 'єсть ли у вас совєсть?' , смєло отвєчайтє 'єсть, но ми єю рєдко пользуємся'))
З середини все це нагадувало якийсь сатанинський шабаш з метою наїбати усе й усіх, не виключаючи одне одного і самих себе.
Я не знаю, що там зараз відбувається в Трускавці, але судячи з кількості кравчуків-медведчуків на українських каналах, та риторики багатьох новообраних народних депутатів з того далекого 2002го року не багато що змінилося.
Здається нових слуг народу знову в пришвидшеному темпі вчать як найобувати народ і одне одного за допомогою новітніх технологій.
Отака асоціація виникла сьогоднішнього вечора.
Друзі, будьмо пильними!!
Всім цьом))))

Антін Мухарський