"Politico: «Чому Дональд Трамп ненавидить Україну»" - Олег Шарп

"Politico: «Чому Дональд Трамп ненавидить Україну»" - Олег Шарп

Колишній і, можливо, майбутній президент США звинувачує Київ у своїх політичних невдачах. У той час як союзники Трампа в Конгресі блокують військову допомогу, якої Київ відчайдушно потребує, - стає ясно, що ворожість колишнього президента США до України має глибоке коріння.

Зрештою, саме телефонна розмова із Зеленським привела до першого імпічменту Трампа у грудні 2019 року. Трампа звинуватили у прагненні вплинути на вибори 2020 року, схиливши президента України до розслідування щодо Байдена та його сина Хантера.

«Трамп ненавидить Україну», - заявляє Лев Парнас, який колись працював помічником адвоката Трампа, Руді Джуліані. "Він і люди навколо нього вважають, що Україна була причиною всіх проблем Трампа", - наголошує Парнас.

Антипатія Трампа до України також корениться в його переконанні, що саме Україна, а не Росія, втручалась в президентські вибори в США у 2016 році. Трамп послідовно просуває теорію змови, за якою злом серверів було здійснено Києвом, щоб підставити Москву (ну не довбень?)

Ну і далі в такому дусі. Там ще ціла купа інформації про Шокіна, Джуліані, Манафорта та його «чорну бухгалтерію» тощо.

❗️Одним словом, занадто багато особистого, як для політичного лідера такого масштабу. Він не злопамʼятний - просто злий і памʼять у нього хороша.

І навіть не стільки злий на Україну, скільки на Зеленського особисто, який, як впевнений Трамп, його обманув. Тому й у штабі Донні, у випадку приходу його до влади, однозначно повʼязуватимуть продовження допомоги Україні (якщо вона взагалі буде) з виборами у нас в країні. Та й взагалі, він робитиме все, щоб заморозити ситуацію в Україні на тому етапі, на якому вона перебуватиме на час його гіпотетичного повернення у Білий Дім.

Так що, за великим рахунком, Байден для нас - низький ризик і низькі очікування, а Трамп - високий ризик і непередбачувані очікування. Треба покладатись на власні можливості та переорієнтовувати основні зусилля на європейський сегмент НАТО.

Хоча, якщо Байден виграє, він, можливо, «вистрелить» тим, чим не наважувався "вистрілити" раніше з огляду на майбутні вибори. Але це не точно.

Такі справи. Інформація «на ум пішла», а нам своє робити.