"Половинчасте рішення" - Тарас Чорновіл

"Половинчасте рішення" - Тарас Чорновіл

Тим, що медведчуківські зливні бачки поки що прикриті (не закриті, а прикриті) все ж задоволений. Питання маю до того, "як" і "що далі". Досі чекаю на підтвердження того, що СБУ таки має доказу того, що Тарас Козак і канали, які є його номінальною власністю, є суб'єктами терористичної діяльності. Тільки цей пункт дозволяє вводити санкції проти громадян України та юридичних осіб, які є власністю цих громадян.

А яким може бути підтвердження? Це не заява Данілова чи тим більше пустобреха Зеленського. Єдиний варіант - це реальні арешти. От ви уявіть собі: депутата звинувачено в ТЕРОРИЗМІ. І його фірми, в яких є посадові відповідальні особи, звинуватили в ТЕРОРИЗМІ. Ви розумієте, що таке ТЕРОРИЗМ? Якщо виявлено, що певна особа є терористом і вона вільно ходить вулицями й засідає в парламенті, то в тюрму за злочинну бездіяльність має сісти все керівництво спецслужби, яке не заарештувало терориста. Негайно!

Те саме щодо керівників трьох каналів. Вони згідно указу Зеленського у відповідності до норми закону можуть бути лише терористами, бо інакше указ незаконний. Але вони на свободі. І продовжують ту саму діяльність. Їх продукт не йде у ефір, але створюється й розповсюджується іншими каналами. І вони (терористи) досі на свободі! От уявіть собі: терористи підривали поїзди, офісні центри й школи та демонстрували це в прямому ефірі. Проти них запровадив санкції уряд країни, на території якої вони живуть та коять теракти. Тепер вони не можуть у ефірі демонструвати свої злочини, але ходять на свободі й продовжують свої дії - готують нові бомби, закуповують тротил, якісь трохи менші бомбочки рвуть. Уже не поїзди й великі ТРЦ підривають, а легковушки та житлові будинки. І всі радісно кидають чепчики вгору й кричать ура. Це ("ура") не про терористів, а про владу та прогресивну громадськість.

 Правда ж безглуздо. А в нас усе саме так і відбувається. Чому я так акцентую на тероризмі? Бо це єдиний пункт за яким можна вводити санкції проти громадян своєї країни та їхні компанії. У всіх інших випадках мають діяти тільки правоохоронці, суди, Нацрада з ТВ і радіомовлення.

Що це все означає? Для нас лише те, що рішення половинчасте. Воно дійсно принесло позитивний ефект, але мотив і завдання геть не ті, що нам розказують. І результат може виявитися протилежним від очікуваного. Якщо СБУ не підтвердить факт терористичної діяльності та не посадить у тюрму цих терористів, вони, скоро чи не дуже, але доб'ються скасування рішення та повернуться на хвилі різкого зростання рейтингів та підтримки. А ще з тривалим імунітетом від майбутніх звинувачень. Чи в українських судах, де можуть бути варіанти, чи в ЄСПЛ, де без доказів прямої терористичної діяльності все буде без варіантів...

Тарас Чорновіл