"Поляки зрозуміли те, чого й досі не можуть зрозуміти в Україні" - Павло Вернівский

"Поляки зрозуміли те, чого й досі не можуть зрозуміти в Україні" - Павло Вернівский

Колись дуже багато писав про Польщу. Тому що на мій погляд поляки зрозуміли те, чого й досі не можуть зрозуміти в Україні.

Тому що поки в Україні займались фейковими реформами і видимістю бурної діяльності, то поляки будували заводи та створювали робочі місця.

Поки Україна будувала аграрну державу, то поляки створювали промисловість.

Поки Україна залежала від експорту зерна, підтримуючи агробаронів, то поляки нарощували експорт промислової продукції.

Поки Україна говорила про інвесторів, не знаючи кого вона хоче, то поляки активно займались пошуком експортерів, які виробляють продукцію з високою доданою вартістю.

Поки Украіна проводила земельну реформу в інтересах агробаронів, то поляки створили потужний клас платоспроможних фермерів!

І ось всі ці речі, які були направлені на створення нових виробництв та робочих місць, зробили Польщу привабливим місцем для українців, які туди тікали в пошуках роботи. А наші керманичі, замість того щоб вчитись в Польщі, тішили себе іллюзіями, що поляки теж колись їздили в Німеччину. Радіючи при цьому закордонним переказам українців в нашу економіку.

Саме тому зараз Польща при співставних розмірах населення з Україною, має таку потужну економіку. Тому що для цієї економіки була створена база у вигляді виробництв та робочих місць. А в нас цієї бази нема взагалі. А наші керманичі знищили старе і не спромоглись побудувати нове.

І саме тому воєнний бюджет Польщі в мирний час в 10 раз більший ніж воєнний бюджет України в період АТО.