Помпео обговорив із Зеленським можливість надання кредитних гарантій

Помпео обговорив із Зеленським можливість надання кредитних гарантій

Можливість надання кредитних гарантій для підтримки економіки України телефоном обговорив держсекретар США Майк Помпео з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Державний департамент США.

"Помпео подякував Зеленському за допомогу у поверненні американських громадян та постійних мешканців до США, включаючи 200 волонтерів "Корпусу миру"

США вже надали Україні 1,2 мільйона доларів на подолання епідемії. Під час телефонної розмови Помпео і Зеленський обговорили продовження допомоги Києву, включаючи "заплановану доставку необхідного медичного обладнання для лабораторій".

"Помпео подякував Зеленському за допомогу у поверненні американських громадян та постійних мешканців до США, включаючи 200 волонтерів "Корпусу миру". Секретар і президент також наголосили на важливості продовження надання доступу до контрольованих Росією територій українського регіону Донбас, де контрольовані Росією війська продовжують атаки й унеможливлюють роботу гуманітарних організацій та спостерігачів ОБСЄ", повідомляє речниця держдепу Морган Ортаґус.

Зеленський - Помпео: "Поділяю біль тисяч американців, які втратили близьких"

Зеленський також висловив підтримку США у подоланні пандемії: "США зараз в епіцентрі боротьби з пандемією. Поділяю біль тисяч американців, які втратили близьких, щиро бажаю якнайшвидшого одужання тим, хто зараз бореться з хворобою. Впевнений, що США успішно пройдуть через ці випробування. Бажаю вам міцного здоров’я", – сказав Володимир Зеленський, повідомляє Офіс президента України.