Понад 100 разів за добу бойовики обстріляли позиції ВСУ

Понад 100 разів за добу бойовики обстріляли позиції ВСУ

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою, з певними ознаками загострення на деяких напрямках. Проте контрольованою українською армією.

Бойовики проросійських гібридних бандформувань значно активізувались ввечері та вночі, йдеться у повідомленні прес-центру АТО: 

"З 18 години до завершення минулої доби загарбники близько 70 разів відкривали вогонь по наших захисниках та інфраструктурі населених пунктів. Всього за добу противник здійснив 101 збройну провокацію проти сил АТО.

В районі Донецька із 82 та заборонених 120-мм мінометів багаторазового були обстріляні Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка, Опитне та шахта «Бутовка». Били по цих населених пунктах і ворожі танки.

Під вогонь мінометів та гранатометів на Луганщині неодноразово потрапили Станиця Луганська, Золоте, Кримське та Новотошківське.

Ввечері біля Новотошківського було виявлено групу з 35 бойовиків НЗФ. Злочинці вступили із українськими вояками в бій. Але шансів на успіх наші воїни їм не залишили. Бандити, понісши втрати, відступили.

Було чути постріли й в районі Артемівська. Із мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї кремлівські найманці намагались дістати наших захисників біля Кірового, Майорська та Ленінського.

На підступах до Маріуполя російсько-терористичні війська 6 разів били із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

Після опівночі окупанти продовжили чинити злочини із застосуванням зброї. З 15 зафіксованих випадків більшість знову поблизу Донецька".