"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
За даними ООН, 3,7 млн українських біженців отримали статус тимчасового захисту в Європейському Союзі, майже стільки ж повернулись
*
США визнали росію винною в обстрілі порту Одеси
*
Мета Путіна у війні проти України провалилася – конгресмени США
*
Економічне зростання в США сповільнюється, але рецесії ще можна уникнути, - міністр фінансів
Йеллен підкреслила, що високі показники найму нового персоналу і зростання споживчих витрат на непродовольчі товари показують, що економіка США зараз не знаходиться в рецесії. Рівень найму в США в червні залишався високим: було створено 372 тисячі робочих місць, а рівень безробіття залишився на рівні 3,6%.
"Я не кажу, що ми обов'язково уникнемо рецесії. Але я думаю, що є шлях, який збереже ринок праці сильним і знизить інфляцію", - заявила міністр фінансів.
ВВП США скоротився на 1,6% в річному численні в першому кварталі, і очікується, що звіт, опублікований в четвер, покаже зростання всього на 0,4% у другому кварталі. Йеллен переконана, що навіть якщо показник за другий квартал буде негативним, це не буде сигналом про початок рецесії, враховуючи силу ринку праці і високий попит.
*
Генерал США Міллі каже, що армія КНР стала значно агресивнішою та небезпечнішою
*
Виборча кампанія в Конгрес США впливатиме на допомогу Україні, - нардепка Климпуш-Цинцадзе
*
Канада підтвердила загибель свого громадянина на Донбасі
*
США та Велика Британія створять спільний захист проти гіперзвукових ракет Росії та Китаю
*
Раді пропонують звернутися до ЄС та G7 з приводу посилення боротьби з фінмеханізмами, які Росія використовує для уникнення санкцій
*
Представник LTG Cargo Мантас Дубаускас повідомив, що Литовська залізниця з 22 липня відновила транзит до Калінінградської області РФ товарів, внесених до санкційного списку Європейського Союзу.
“Ми отримали роз’яснення”, – пояснив він. Європейська комісія надала їх 20 липня: транзит санкційних товарів залізницею дозволяється, тоді як автомобільні перевезення залишаються під забороною.
Зазначається, що Європейська комісія опублікувала додаткові вказівки для держав-членів ЄС щодо транзиту товарів з росії, де дозволила рух деяких підсанкційних товарів до Калінінградської області залізничним транспортом.
*
Зазначається, що ЄС вніс поправки до санкцій проти Росії для обмеження ризиків для глобальної енергетичної безпеки.
"З метою уникнення будь-яких потенційних негативних наслідків для продовольчої та енергетичної безпеки в усьому світі, ЄС вирішив продовжити виняток із заборони брати участь у операціях з певними державними підприємствами щодо операцій із сільськогосподарською продукцією та транспортуванням нафти. до третіх країн", - йдеться в заяві ЄС.
Відповідно до змін у санкційній політиці, постачати нафту третім країнам будуть російські Газпром і Роснефть. Платежі, пов’язані з такими постачаннями, не будуть заборонені.
Зазначається, що обмеження зняли через побоювання, що Китай та Індія купували б нафту через дрібних приватних трейдерів, а торгівля російською нафтою перекочувала б у сірі зони зі слабким страхуванням від аварій і її транспортували старішими суднами.
*
Заклик прем'єр-міністра Саксонії, заступника голови Християнсько-демократичного союзу Міхаеля Кречмера щодо необхідності "замороження" війни в Україні та переговорів з росією не відображає офіційну позицію федеральної партії
*
Польща матиме найсильніші сухопутні війська серед усіх європейських партнерів по НАТО, аби ефективно відлякувати російського агресора.
Про це в інтерв’ю тижневику Sieci повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Wpolityce.pl.
Як підкреслив Блащак, польська армія має бути настільки “великою і сильною”, щоб відлякати агресора. Він підкреслив, що у кремлі не наважаться напасти на сильного, вони атакуватимуть, коли бачитимуть слабкість іншої сторони.
“Як з точки зору артилерії, так і з точки зору бронетанкових сил в кінцевому результаті сильнішої країни в Європі не буде. У нас будуть найсильніші сухопутні війська серед європейських країн НАТО”, – підкреслив Блащак, наголосивши, що Польща, межуючи з росією на півночі і з білоруссю на сході, фактично є “на лінії фронту”.
Він також зазначив, що Польща будує багатоступеневу систему ППО країни. Зокрема, в цьому році Варшава отримає замовлені в 2018 році у США ЗРК Patriot, які є сумісними з британськими системами ППО короткого радіуса дії Sky Sabre.
Раніше Польща остаточно дала згоду на вступ Швеції і Фінляндії до НАТО — президент Анджей Дуда підписав закони про ратифікацію вступу цих двох країн до Північноатлантичного альянсу.
*
ЗСУ за тиждень пошкодили всі контрольовані рф мости, які ведуть до Херсону — ISW
*
Українська авіація завдала 5 ударів цілях армії РФ. Збройні сили атакували 3 ворожі опорні пункти у Бериславському районі та ще 2 у Херсонському
*
Командування «Південь» показало знищену російську батарею ЗРК С-300
*
Повітряні сили Збройних сил України у неділю, 24 липня, знищили усі чотири крилаті ракети, випущені у напрямку Хмельницької області
*
Січеславські десантники 24 липня знищили російський штурмовик Су-25
*
Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "МЕГАБАНК"
*
Банки Групи Райффайзен у Австрії, Словаччині, Угорщині та Чехії припиняють обмін готівкової гривні із 25 липня у зв'язку з рішенням НБУ
*
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продає активи Промінвестбанку
*
(((...
Національний банк закладає на друге півріччя 2022 року емісію національної валюти у розмірі 180 млрд грн, по 30 млрд грн на місяць
*
В Україні до початку навчального року розроблять застосунок для дітей, з відповідями на базові питання щодо збереження здоров’я та життя
*
В Україні планують створити реєстр зброї, доступний для кожного поліцейського на блокпості
*
Україна здобула 8 медалей на юніорському ЧЄ зі стрибків у воду
«Синьо-жовті» стали другими в загальнокомандному заліку
*
Через вторгнення рф зазнали руйнувань 183 релігійні споруди
*
Олаф Шольц і Ерджеп Ердоган більше не мають про що домовлятись з рф
Файного дня всім