"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Канцлер ФРН Олаф Шольц обговорив міжнародну ситуацію, зокрема, події в Україні, з лідерами США, Франції та Великої Британії
*
Міненерго США анонсує рекордний видобуток нафти наступного року
*
Збірна України на спортивних змаганнях «Ігри воїнів» у Сполучених Штатах здобула вже чотири медалі
*
Ліз Чейні має намір протистояти кандидатам, які заперечують підсумки виборів-2020
За її словами, вона присвятить наступні два роки тому, щоб завадити Трампу повернутися до Білого дому.
Член Палати представників Ліз Чейні в неділю обіцяла виступати проти кандидатів-республіканців, які підтримують хибні заяви колишнього президента Дональда Трампа про вкрадені вибори 2020 року, заявивши, що сенатори Тед Круз і Джош Хоулі «непридатні» для роботи в Сенаті після того, як вони проголосували за скасування результатів президентських виборів.
Чейні, яка є головним критиком Трампа та заступником голови комітету Конгресу, який розслідує напад прихильників екс-президента на Капітолій 6 січня 2021 року, сказала каналу ABC, що широкомасштабне заперечення легітимності виборів може, якщо його не припинити, підірвати конституційний порядок США.
Дочка колишнього віце-президента Діка Чейні вже заявила, що протягом наступних двох років прагнутиме завадити Трампу у 2024 році повернутися до Білого дому. За її словами, можливо, що вона висуне свою власну кандидатуру на пост президента. Чейні відмовилася повідомити ABC, чи балотуватиметься вона від Республіканської чи іншої партії, якщо ухвалить рішення вступити у передвиборчу боротьбу.
*
Адам Шифф привітав готовність Майка Пенса розглянути можливість надання свідчень у Конгресі
Спецкомітет, який розслідує напад на Капітолій, заявив, що планує залучити нових свідків.
Адам Шифф, член Палати представників, який входить до складу спеціального комітету Конгресу з розслідування нападу на Капітолій 6 січня 2021 року, вітав у неділю нещодавні коментарі Майка Пенса про те, що колишній віце-президент готовий розглянути можливість надання свідчень у Конгресі.
«Я був натхненний, почувши це, – сказав Шифф у неділю в інтерв'ю CNN. – Ми вже якийсь час ведемо переговори з адвокатом (колишнього) віце-президента».
Пенс заявив, що вважає, що Трамп помилявся, вважаючи, що колишній віце-президент мав право скасувати результати виборів 2020 року, результати яких запевнялися Пенсом та законодавцями, коли прихильники екс-президента напали на Капітолій. Напад стався після неправдивих заяв Трампа про те, що він переміг на виборах.
У неділю Шифф сказав, що «Пенс знає про нашу зацікавленість у тому, щоб він постав перед нами, і я впевнений, що якщо він дійсно того хоче, то можна вирішити будь-які питання, пов'язані з виконавчими привілеями чи поділом повноважень».
Пенс сказав у середу, що розгляне можливість надання свідчень у Конгресі, якщо його запросять.
Протягом шести тижнів спецкомітет провів вісім слухань, які завершилися у липні і під час яких близькі союзники Трампа та колишні співробітники Білого дому давали свідчення.
Мета слухань полягала у тому, щоб довести, що Трамп порушив закон, намагаючись зупинити мирну передачу влади. Комітет заявив, що планує продовжити розслідування найближчими тижнями із залученням нових свідків.
*
Федеральний уряд Австрії вважає санкції ЄС, вжиті проти росії через її агресію в Україні, дієвими та необхідними
*
Українські військові на Південному напрямку за минулу добу знищили 20 загарбників, дві пускові установки С-300, радіолокаційну станцію та іншу ворожу техніку на Каховському мосту
*
Протягом минулого тижня українські військові збили п'ять ворожих ракет у небі над Дніпропетровською областю
*
Збройні сили України змусили російські війська відступити на Слов’янському, Бахмутському, Авдіївському та Південнобузькому напрямках, на Новопавлівському зупинили ворожу спробу штурму, на деяких напрямках противник здобув частковий успіх
*
Сорок археологічних об’єктів, які належали скіфам, виявили співробітники Історико-культурного заповідника «Більськ» під час робіт на території Котелевської громади Полтавщини
Той випадок, коли окупант не керує дослідженням історії
*
росіяни, які відпочивали в окупованому рф Криму, виставили у соціальних мережах фотографії системи протиповітряної оборони С-400 під Євпаторією
*
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що сили НАТО повинні захистити сербів, які проживають у Косові, інакше його країні доведеться зробити це самій
*
кремлівські пропагандисти перейшли до погроз "відключити" Запорізьку АЕС від енергомережі України через усвідомлення неефективності "атомного шантажу"
Файного дня всім