"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Папа Римський Франциск закликав до дипломатичного завершення війни в Україні, яке призвело б до «справедливого та тривалого миру»
*
Українці мають бути єдиними та об’єднаними, якщо хочуть відстояти свої багатовікові прагнення незалежної держави - Єпіфаній
*
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу дорікнув Сполученим Штатам за недостатню підтримку, вважаючи, що США зробили б «набагато більше», якби зіткнулися з терористичною атакою на кшталт нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня - «Хіба ви не робили б те саме, що й Ізраїль?»
*
Президент США Джо Байден зустрінеться у вівторок з чотирма лідерами Конгресу для обговорення, зокрема, надання допомоги Україні.
Як передає The Hill, Байден має намір підкреслити «нагальність ухвалення двопартійного закону про національну безпеку та збереження роботи уряду».
У зустрічі, що відбудеться у Білому домі, візьмуть участь спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон, лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер, лідер меншості в Сенаті республіканець Мітч Макконнелл і лідер меншості в Палаті представників демократ Гакім Джеффріс.
Байден уже кілька тижнів вимагає від Конгресу виділити кошти на підтримку України у її війні проти Росії, попереджаючи, що відмова від цього стане історичною поразкою, яка може загрожувати глобальній та внутрішній безпеці.
Раніше цього місяця Сенат схвалив фінансування заходів національної безпеки, яке передбачало кошти для України, Ізраїлю та індо-тихоокеанських союзників, але Джонсон вкотре дав зрозуміти, що законопроєкт не буде проголосований у Палаті представників, оскільки в ньому бракує положень щодо захисту від мігрантів з Мексики. Раніше Джонсон зважив неприйнятною пропозицію, яка містила ці положення.
Білий дім звинуватив Джонсона у тому, що він ставить «власну внутрішню політику вище безпеки американського народу».
*
Лідер більшості в Сенаті США демократ Чак Шумер, який нещодавно відвідав Україну, наголосив на необхідності надати Києву більше допомоги та пообіцяв не «кидати» європейського союзника
*
Радник Байдена - Президент Росії Володимир Путін стане «головним бенефіціаром», якщо спікер Палати представників США Майк Джонсон не винесе на голосування законопроєкт з фінансуванням для України
*
США засудили "фіктивні парламентські та місцеві вибори" в Білорусі
Держдепартамент наголосив, що вони "відбулися в атмосфері страху, в якій жодні виборчі процеси не можуть бути названі демократичними"
*
Гейлі піддала критиці слова Трампа про виборців-афроамериканців
Трамп заявив, що пред'явлення йому кримінальних звинувачень сприяло поліпшенню ставлення до нього з боку афроамериканців
*
Салліван сподівається на швидке досягнення угоди про звільнення заручників ХАМАС
Радник президента з національної безпеки заявив про це після зустрічі представників США, Ізраїлю, Єгипту та Катару в Парижі
*
Канада продовжить надавати Україні всебічну допомогу й твердо вірить у її перемогу у війні з Росією.
Про це під час візиту до Києва заявила віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд.
“Коли мужній український народ продовжує свій історичний опір путінському незаконному й варварському вторгненню, після двох років жорстоких боїв, Канада непохитна у своїй підтримці України. Сьогодні ми разом кажемо народу України: Ми не втратимо віру. Ми ніколи не покинемо вас. Наша рішучість - абсолютна. Слава Україні!” - сказала Фріланд.
Її підтримав і міністр оборони Канади Білл Блер, який також відвідав Київ у роковини російського вторгнення. “У другі роковини російського незаконного повномасштабного вторгнення в Україну ми вітаємо неймовірну хоробрість і силу народу України. Канада завжди підтримуватиме вас у боротьбі за свободу”, - зазначив Блер.
Він додав, що підписана сьогодні, 24 лютого, безпекова угода “демонструє готовність Канади надавати Україні допомогу, необхідну їй для відбиття російської агресії та перемоги”. “Бій України - це й наш бій, і ми стоятимемо поруч з українцям, поки вони не переможуть”, - наголосив міністр.
Під час візиту до Києва в суботу прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом із Володимиром Зеленським підписав безпекову угоду, яка серед іншого передбачає виділення вже цього року військової та фінансової допомоги Україні на понад 3 млрд канадських доларів. Протягом візиту також було оголошено, що Канада профінансує кілька проєктів з відбудови України на 130 млн дол, серед іншого виділивши кошти на добудову Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.
*
Канада запровадила нові обмеження проти 153 підприємств рф та 10 росіян.
Канада оголосила нові санкції в координації з Великою Британією та Сполученими Штатами, йдеться на сайті канадського уряду.
Санкції спрямовані проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують російську армію шляхом фінансування, логістики та ухилення від санкцій.
Серед перелічених осіб – помічник президента Путіна Ігор Левітін, а також високопосадовці приватних і державних компаній, зареєстрованих у росії та на Кіпрі.
Це співвласник "Трансмашхолдингу" (провідний російський виробник залізничної техніки) Андрєй Бокарєв, гендиректор АТ "Усть-Луга Ойл" Константін Хамлай, власники страхової компанії "РЕСО-Гарантії" Сєргєй та Ніколай Саркісови, голова організації "Воєнторг" Владімір Павлов, гендиректор будівельної групи ЛСР Андрій Молчанов, співвласник Globaltrans (вантажні залізничні перевезення) Нікіта Мішин, гендиректор IT-компанії SAP Андрєй Філатов.
"Ці особи та очолювані ними фірми є вузлами прямої та непрямої підтримки загарбницької війни російського уряду проти України. Більшість підсанкційних організацій є частиною російського військово-промислового комплексу, надають науково-дослідні розробки, виробництво, ремонт та інші товари та послуги міністерству оборони росії", – повідомили в канадського уряду.
Під обмеження потрапили компанії "АльфаСтрахування" та "РЕСО-Гарантія", банк "Санкт-Петербург", авіаційний комплекс ім. С.В.Ілюшина, збройовий концерн "Алмаз-Антей", компанія "Російські вертолітні системи", військово-патріотичний парк "Патріот", ДОСААФ Росії та ФДБУ "РІЦ "Червона зірка"" Міноборони РФ, АТ "''Інформаційні супутникові системи'' імені академіка М. Ф. Решетнева".
Канада оголошує про заборону на експорт до росії визначених товарів, які можуть бути використані для виготовлення зброї та ведення війни проти України. Заборона стосується вибухових речовин, у тому числі детонаторів, які використовуються в гірничодобувній промисловості та будівництві.
Заборона на експорт також включає ще 20 контрольованих товарів, які, як відомо, використовуються росією для виробництва та виробництва зброї.
*
Мер Лондона запропонував конфіскувати нерухомість російських олігархів
Садік Хан звернувся з листом до міністра житлового будівництва Великої Британії Майкла Гоува
*
Британський прем'єр-міністр закликав до рішучих заходів щодо заморожування російських активів
Ріші Сунак наголосив на необхідності спрямувати Україні відсотки, вже нараховані на заморожені кошти
*
На запрошення президента Франції Емманюеля Макрона 21 європейський лідер прибуде до Парижа в понеділок для участі в конференції на підтримку України. Вона розпочнеться в президентському палаці о 17:00 і триватиме "стільки, скільки буде потрібно"
*
Ніхто не зацікавлений в ескалації війни, але всі методи, якими можливо підтримати Україну сьогодні, мають бути вивчені - Радник Макрона про можливість відправлення військ в Україну
*
Безпілотники турецького виробництва захищають небо в 34 країнах світу. Туреччина входить в топ-3 країн за рівнем розвитку виробництва бойових та небойових БПЛА
*
Президент Чехії Петр Павел надав дозвіл приєднатися до ЗСУ 20 громадянам своєї країни
*
Через обстріл у Дніпрі поранено четверо людей, пошкоджено 10 приватних будинків та кілька авто
*
Росія вдарила по Харкову ракетами С-300 з території Бєлгорода
*
На Сумщині упродовж дня армія Росії обстріляла 7 громад. Зафіксовані 182 вибухи
*
У Херсоні пролунали кілька вибухів. Армія Росії атакує з тимчасово окупованого лівого берега
*
Сили оборони України протягом доби відбили чотири ворожі штурми на лівому березі Дніпра та 65 атак на інших шести напрямках, найбільше - на Мар’їнському й Авдіївському
*
Рівненська обласна дитяча лікарня отримала від Фонду народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine транспортний інкубатор з апаратом штучної вентиляції легень для надання допомоги новонародженим, його вартість близько 1,5 млн грн
*
В Україні внаслідок війни пошкоджень зазнала кожна сьома школа, 400 закладів освіти зруйновані повністю
*
Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом розстрілу росіянами сімох беззбройних українських військовополонених у Бахмутському районі Донецької області
*
Новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції обрано Віктора Павлущика
*
У Варшаві (Польща) завершився другий в сезоні етап Відкритого Кубка Європи з дзюдо - Warsaw European Open 2024
Дзюдоїстка Гоман виграла «золото» на етапі Кубка Європи в Польщі
*
Український санкар Антон Дукач встановив національний рекорд на етапі Кубка світу з санного спорту в латвійській Сігулді
*
На півночі Буркіна-Фасо під час недільної меси стався терористичний напад на католицьку церкву, внаслідок чого загинуло щонайменше 15 мирних жителів і ще двоє отримали поранення
*
Дванадцятий Форум вільної Росії, який проходив у Вільнюсі 23-24 лютого, став проривним у розумінні необхідності деімперіалізації РФ, а також збройної підтримки ЗСУ, як єдиного справді дієвого способу боротьби з путінським режимом
*
Російські військові чиновники намагаються перекласти провину за розстріли українських військовополонених на командирів середньої та нижньої ланки
*
Файного дня і скорішої Перемоги нам всім