"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Саудівська Аравія висловила готовність стати посередником між рф та Україною – очільник МЗС
Принц Фейсал бін Аль Сауд закликав до «обмеження негативних наслідків» війни для світової безпеки та стабільності
*
Єменські хусити заявили про удар балістичною ракетою по аеропорту Бен-Гуріон в Ізраїлі, коли там приземлявся літак з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу
*
Ізраїльські військові заявляють, що вони здійснили повітряні удари по військових об'єктах хуситів у Ємені
*
Представники Республіканської та Демократичної партії закликали уряд США відмовилися від статус-кво, що склався після завершення Холодної війни у ​​відносинах з РФ, та визначити Москву постійною загрозою глобальній безпеці
*
Президент США Джо Байден висловив переконання у тому, що Україна здобуде перемогу в боротьбі проти російської військової агресії
Про це глава Білого дому написав у соцмережі X.
"Україна переможе у цій війні. І США продовжуватимуть стояти поруч з нею на кожному кроці цього шляху", - зазначив Байден.
Також президент США опублікував відеоролик про його нещодавніх перемовини з Президентом України. Там Байден підтвердив намір підтримувати Україну.
*
Генеральний прокурор Андрій Костін провів офіційну зустріч з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом та командою Міністерства юстиції США, під час якої обговорили співпрацю на пріоритетних напрямках
*
США відмовилися від плану створення миротворчої місії на Гаїті
Росія та Китай виступили проти перетворення місії із забезпечення безпеки на Гаїті
*
Байден заявив про неприпустимість повномасштабної війни на Близькому Сході
Президент має намір найближчим часом поговорити телефоном із ізраїльським прем'єр-міністром
*
США підвищують готовність військ до відрядження на Близький Схід
Офіційний представник Пентагону генерал-майор Патрік Райдер заявив, що заходи призначені для підвищення готовності американських військових до реагування на різні непередбачувані ситуації
*
Білий дім закликав Ізраїль до дипломатичного вирішення конфлікту з «Хезболлою»
Координатор Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Ізраїль не зможе повернути людей у ​​свої будинки на півночі країни, розпочавши тотальну війну з «Хезболлою» чи Іраном
*
Сенатор від Республіканської партії, який обіймає високу посаду в сенатському Комітеті розвідки, Марко Рубіо вважає, що колишній президент США Дональд Трамп прагне забезпечити для України більше важелів у мирних перемовинах.
"Я не на боці Росії, але на жаль, реальність така, що шлях для України до закінчення цього - це врегулювання через перемовини. Я хочу, ми хочемо і, я хочу вірити, що Дональд Трамп хоче, щоб Україна мала більше важелів у цих перемовинах", - сказав Рубіо в неділю в інтерв'ю програмі NBC Meet the Press.
Рубіо визнав, що і адміністрація президента США Джо Байдена, яка представляє Демократичну партію, вказує, що зрештою "конфлікт має завершитись перемовинами".
"Ми сподіваємось, що коли прийде час, українська сторона матиме більше впливу, ніж російська", - додав Рубіо.
Рубіо ухилився від відповіді на питання про те, чи поділяє він думку кандидата у віцепрезиденти США Джей Ді Венса про те, що Україна, ймовірно, буде змушена віддати частину території. Рубіо сказав, що результати перемовин визначатимуть сторони і висловив сподівання, що буде забезпечено суверенітет України.
Рубіо закликав до більшої визначеності щодо цілей американської допомоги Україні.
"Гадаю, ми як американці в реальності інвестуємо мільярди доларів у ці зусилля і важливо інвестуючи в це говорити американському платнику податків, на що саме йдуть ці кошти. Зрештою, це не нескінченна війна. Чи не так?", - додав політик.
В тому, що Трамп підтримуватиме Україну переконаний президент України. Він це сказав в інтерв'ю Fox News після зустрічі з колишнім президентом у п'ятницю.
"Від Дональда Трампа я отримав дуже пряму інформацію про те, що він буде на нашому боці і підтримуватиме Україну", - заявив президент України.
Після зустрічі з президентом України Трамп заявив, що хоче "чесної" угоди, яка призведе до припинення війни між Росією та Україною.
"Я переконаний, що якщо я переможу, ми будемо мати дуже чесну і, власне, дуже швидку угоду. Президент України хоче, щоб це припинилося, і я впевнений президент Путін хоче, щоб це припинилося, і це добра комбінація. Тож ми будемо мати чесну угоду для всіх", – сказав Трамп, стоячи поруч з президентом України, у коментарі для телеканалу Fox News після зустрічі у Нью-Йорку.
В четвер із президентом України зустрілась і кандидатка в президенти від Демократичної партії віцепрезидентка США Камала Гарріс.
На зустрічі, що відбулася після переговорів президента України з президентом Джо Байденом і невдовзі після того, як Байден оголосив про збільшення військової підтримки Україні на суму 8 мільярдів доларів, Гарріс наголосила на незмінності курсу нинішньої адміністрації.
"Моя підтримка народу України непохитна. Я пишаюся тим, що стою пліч-о-пліч з Україною. Я продовжуватиму підтримувати Україну і працюватиму над тим, щоб Україна перемогла у цій війні", – сказала віцепрезидентка США.
Гарріс заявила, що вона "забезпечить перемогу України в цій війні".
26 вересня президент України зустрівся із законодавцями США.
Сенатор-демократ Стені Гоєр після зустрічі із президентом України розповів журналістам, що під час обговорення обговорювали питання, що необхідні Україні для досягнення своїх цілей.
“Я вважаю, що Сполучені Штати, НАТО і вільний світ є і повинні бути відданими Україні, цілісності її кордонів, на що, звичайно, і Росія погодилася 20 років тому, коли отримала від України ядерну зброю. Згідно з угодою, Росія має дотримуватись кордонів України. Звичайно, Росія цього не зробила і в 2014 році вкрала, порушуючи міжнародне право, Крим”, – нагадав сенатор.
Сенатор-республіканець Ліндсі Грем після зустрічі із президентом України закликав президента США Джо Байдена дозволити Україні стріляти вглиб Росії західною зброєю, щоб змусити Путіна сісти за стіл переговорів.
“Президент України заявляє, що він хоче закінчити цю війну через переговори. Єдиний спосіб посадити Росію за стіл, це вдарити їх сильніше, ніж ми вдаряємо по них сьогодні", – сказав сенатор Грем журналістам після зустрічі з президентом України.
*
Підприємства Орегона витрачають мільйони, щоб виступити проти законопроекту, який надасть кожному мешканцю базовий дохід у розмірі 1600 доларів на рік
Підприємства Орегона витратили мільйони, щоб виступити проти законопроекту, який встановить корпоративний податок, який підлягає перерозподілу як універсальний базовий доход.
*
Марк Кьюбан сказав «вірному солдату» Ілону Маску, що Трамп зрештою відвернеться від нього
Марк Кьюбан назвав Ілона Маска «вірним солдатом» Дональда Трампа та попередив, що його відданість колишньому президентові не завжди буде винагороджена.
*
«Saturday Night Live» розпочав свій 50-й сезон із висміювання виборів та політиків 2024 року.
*
Відносно невеликий, але значний блок прихильників Трампа також голосує за кандидатів від Демократичної партії до Сенату. Це може допомогти їм зберегти більшість.
*
Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом щойно використовував QR-код як офіційний меморандум, щоб оголосити про підписання законопроєкту.
*
Трамп заявив, що Камала Гарріс народилася «розумно відсталою», і визнав, що це була «похмура мова» на мітингу у Вісконсіні.
Трамп використав більшу частину своєї промови в Прері-дю-Чієн, штат Вісконсін, щоб висловити нападки на Гарріс, у тому числі в якийсь момент заявивши, що вона народилася «розумно відсталою».
*
Республіканці закладають правову основу для оскарження результатів виборів у США, вважають експерти та представники команди кандидатки від демократів Камали Гарріс
*
Внаслідок урагану «Хелен» загинули щонайменше 69 людей
Оцінки збитків від урагану варіюються від 15 до більш ніж 100 мільярдів доларів
*
СКУ вшановує жертв Бабиного Яру, закликає до глобальної підтримки української боротьби за свободу
За час окупації нацисти вбили близько 100 тисяч людей у Бабиному Яру. Було вбито майже все єврейське населення української столиці
*
Велика Британія замовляє розробку своєї "Паляниці": далекобійної, дешевої та масової зброї за проєктом Brakestop
*
Голова МЗС Великої Британії очікує на дозвіл бити вглиб РФ до початку зими
Рішення щодо зняття обмежень на застосування західної зброї по військових цілях на території Росії буде ухвалено до початку зими, сказав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі в інтерв’ю «Голосу Америки».
«Я очікую, що впродовж найближчих днів і тижнів ми будемо мати дуже сильну позицію, щоб забезпечити Україну усім необхідним, оскільки ми наближаємося до цієї важкої зими 2025 року», – відповів міністр.
Він також відзначив успіхи ЗСУ в Курській області і наголосив, що зараз важливий момент, щоб продемонструвати свою підтримку.
«Насправді саме зараз той момент, адже ми переходимо з осені у зимовий період, коли Захід має продемонструвати свою сміливість та абсолютну відданість», – додав Леммі.
Видання The Times 17 вересня написало, що Велика Британія «сама не діятиме» в питанні надання Україні дозволу завдавати ударів далекобійною зброєю по цілях у Росії.
У британському уряді вважають, що американські системи наведення мають вирішальне значення для ураження цілей далекобійними ракетами. Лондон вважає, що США, швидше за все, дадуть дозвіл на удари на сесії Генеральній асамблеї ООН, яка відкрилася 10 вересня, хоча в адміністрації президента Джо Байдена є розбіжності щодо цього.
Речник Держдепартаменту США Меттью Міллер 16 вересня у відповідь на запитання журналістів, чи ухвалене рішення про удари далекобійною американською зброєю по цілях у Росії, відповів, що у нього «немає ніяких оголошень» про зміни в політиці Білого дому з цього питання.
*
Прихильна до Росії партія перемагає на виборах в Австрії, згідно з попередніми оцінками.
Відповідно до перших прогнозованих результатів, на виборах Національної ради (нижня палата парламенту) перше місце посідає Австрійська партія свободи (FPÖ) – ультраправа політична сила, яка займає також проросійську позицію
*
Влада Норвегії заявила про плани побудувати паркан на кордоні з Росією довжиною 200 км
*
Міністерство закордонних справ Франції у неділю повідомило про загибель у Лівані двох громадян Франції унаслідок ізраїльських бомбардувань
*
У жовтні на «Рамштайні» Україна і партнери мають визначити спільні кроки та спільне бачення, як посилити тиск на Росію
*
Київ перебував під масованою атакою «Шахедів», працювала ППО
*
Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу балістичного озброєння, у Кривому Розі було чутно вибухи
*
Протягом дня ворог здійснив 105 обстрілів Сумщини, внаслідок обстрілів 10 мирних жителів отримали поранення
*
Російська армія втретє за день атакувала дронами громадський транспорт у Херсоні
*
На лівому березі Осколу в Куп’янському районі Харківської області залишаються понад 4 тисячі жителів, люди активніше евакуюються, бо російські обстріли посилилися
*
Війська РФ завдали авіаударів по селу Богуславка Ізюмського району Харківської області, отримали поранення двоє людей, пошкоджені приватні будинки та фермерське господарство
*
Увечері 29 вересня війська РФ обстріляли Нікополь з артилерії, в результаті чого загинула жінка, двоє людей поранені
*
В Луганській області у понад 200 окупованих росіянами населених пунктах не працює жоден продуктовий магазин
*
У застосунку «Дія» вже згенерували близько 280 тисяч посвідчень ветерана від початку запуску цієї послуги в червні
*
Через ворожий обстріл Укрзалізниця закрила перегін Долинська - Миколаїв
*
На Одещині правоохоронці перекрили канал виїзду ухилянтів за кордон під виглядом водіїв вантажівок
*
На фронті відбулося 136 бойових зіткнень, на Покровському та Курахівському напрямках ситуація залишається найгарячішою
*
У понеділок, 30 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не плануються
*
Пункт пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» тимчасово припинить роботу – ДПСУ
Будівництво майбутнього ПП планують завершити у 2024 році
*
На Тячівщині у Закарпатській області за підтримки міжнародних партнерів відкрили модульне містечко для переселенців
*
Україна в півфіналі чемпіонату світу з футзалу!
В чвертьфіналі збірна обіграла Венесуелу
*
The Insider з посиланням на документи: Навальний міг бути отруєний у колонії
Видання The Insider, яке отримало доступ до офіційних документів, пов'язаних із загибеллю Олексія Навального, припускає, що лідера російської опозиції могли отруїти під час його перебування в колонії в лютому 2024 року
*
Колишній керівник найбільшого оборонного полігону Росії отримав 3 роки колонії за зрив держконтракту на 145 млн. рублів
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім