"ПОПЕРЕДУ НАС ЧЕКАЄ НОВА ІНФЛЯЦІЙНА СПІРАЛЬ, ЩО Ж БУДЕ З ЦІНАМИ?" - Александр Гончаров

"ПОПЕРЕДУ НАС ЧЕКАЄ НОВА ІНФЛЯЦІЙНА СПІРАЛЬ, ЩО Ж БУДЕ З ЦІНАМИ?" - Александр Гончаров

Сьогодні вже середина серпня. Незабаром осінь. За оцінками експертів, ціна лише на бензин вже до кінця цього серпня становитиме 57-58 грн за літр! Звісно, якщо паливо закуповується за долари та євро, то це подорожчає настільки ж, наскільки зростає американська валюта, а може й більше.

На практиці подорожчає майже все, причому багато в чому через внутрішню монетарну та економічну політику Кабміну та НБУ. Більш того, удари по національній інфраструктурі, вихід із «зернової угоди», загальна деградація демографії та обвал наших ринків роблять свою чорну справу.

     І тепер утримання української економіки на місяць зріс із $3,7 млрд на початку війни вже до $5,7 млрд у липні цього 2023 року. Зростання на 65% за півтора роки! І не забуваємо про інфляцію в доларі США в 12% за цей же період. Отже, логічно виглядає подорожчання допомоги при збереженні рівня якості допомоги та постачання.

     Тепер ми вже майже повністю залежимо від макрофінансової підтримки Західного блоку. Причому навіть із цим рівнем фінансової підтримки в Україні почали піднімати тарифи на комуналку, податки та скорочувати соцгарантії. Так, новий етап зростання цін заходить у наше життя – повільно, але вірно. І це не зупинити: ціни з осені почнуть зростати швидше за ринок.