"Популізм - зло. І тероризм - зло" - Ростислав Павленко

"Популізм - зло. І тероризм - зло" - Ростислав Павленко

Як думаєте, дочекаємося реакції керівництва «Слуги народу», не кажучи вже про керівництво держави, на теракт у Керецівській сільській раді на Закарпатті, вчинений «слугою»?

Уже майже доба минула. Керівництво мовчить. Натомість «позитивні блогери», телеграм-канали з владного пулу, і ботоферми ненависті просто захлинаються у спробах… виправдати «слугу»-терориста.

Це дуже небезпечно. Совкова ненависть до виборних органів - чи місцевих рад, а чи й парламенту - це протилежене європейському розумінню _представництва_.

У Європі представництво виникло як спосіб протидії _народу_ сваволі влади. Адже у влади - правоохоронні органи, спецслужби, ресурси… Тому на «повстання» - дуже непевна надія. Та й несе небезпеку для самої країни, якщо прибігати до цього зачасто. Тому й домоглися громадяни створення представницьких органів.

І тому скрізь, в усі часи, диктатори і кандидати в диктатори шельмують парламенти і місцеве самоврядування. Тому й потурають бажанню частини суспільства «порєшать кулею і гранатою» свої питання. Тому й знімають фільми з розстрілом парламенту…

Власне, відсутність офіційної реакції «слуг» на теракт і інформаційна вакханалія виправдання терориста лише поглиблюють загрозу. Бо створюють небезпечні ілюзії у частини громадян, що так «можна».

Такий безвідповідальний підхід «слуг» може дорого коштувати країні. Але й «слугам» також. Адже це вони - партія влади. І вони мають найбільше місць і у Верховній Раді, і в місцевих радах…