"Популізм не працює" - Віталій Портников

"Популізм не працює" - Віталій Портников

Сьогоднішнє засідання Верховної Ради, на якому планується звільнити трьох міністрів - ще одна демонстрація підміни суті проблем кадрової показухою, характерною для радянських часів. Так, у 2019 році до влади в країні прийшов колективний «совок», войовничий і неосвічений.

І цей "совок" руйнує Україну.

У Радянському Союзі теж любили тасувати керівників, звинувачувати їх у провалах і невдачах. А коли не дуже часто тасували, так це називали "застоєм", як у брежнєвську епоху. Але проблема була у неефективності самої системи. Можна було міняти міністрів та інших чиновників, можна було залишати їх на посадах на десятиліття. Головне - радянський "реальний соціалізм" не працював.

Так і в Україні - популізм не працює. І не спрацює. Скільки не викидай сміття з повітряної кулі, вона не злетить, якщо в ній все одно залишається непідйомна вага. Куля все одно впаде - як на голови інфантильних прихильників Зеленського, так і на голови тих, хто не голосував за колишнього телевізійного коміка. Крах інституцій неминучий, вони і так вже тримаються на чесному слові. Ілюзій бути не повинно.

Але якщо хочеться пустити пил в очі - будь ласка, все одно нічого іншого ви не вмієте, все одно нічому іншому ви не навчитеся. Адже пускати пил в очі - це єдина справжня спеціалізація "совка".