"Порадники хрінові" - Володимир Саркісян

"Порадники хрінові" - Володимир Саркісян

"Запасайтеся на зиму водою, балонним газом, батарейками, продуктами і вогнегасниками".

Перепрошую. Якою, нахххх, водою на зиму запасатися?

За тиждень родина із 3 осіб, 4 кішок і 1 собаки споживає питної води 54 літри. На місяць це виходить 220 літрів. На три місяці — близько 700.

Найдешевша питна вода коштує в розлив 1.5 грн/л. "На зиму" це виходить 1050 грн. Без урахування тари. Бутильована вода дорожча — "зима" коштуватиме близько 4 тисяч гривень. Питна вода — найдешевший "запас".

Де ви її триматимете? 700 літрів це 0.7 кубометрів. Це 4 стандартні ванни, як у вас у ванній кімнаті, поставлені одна на одну. Уявили?

Особливо пікантно виглядають заклики запасатися ще й технічною водою, якої потрібно більше ніж питної. Але це лише вода. Ви гадаєте, консервів, якими ви забили антресолі, вам вистачить на зиму? Ну то не сподівайтеся. Енергетична цінність однієї баночки кільки в томаті становить 260 ккал. А вам на добу потрібно щонайменш 2000 ккал. Це щоби просто не померти від пелагри.

Ну 8 баночок на день — 24 баночки на трьох — 2160 баночок за ціною 34 грн — 73 з гаком тисячі "на зиму". 2160 "кільок" — це пів тонни. Це ще 3 ванни баночок.

Сподіваюся, після цього у вашій квартирі вже забракне місця для балонів з газом, дров і буржуйки, використання яких у багатоквартирних будинках суворо заборонено. А знання шкільної фізики і побутовий досвід підкаже вам, що "каналізацію від морозів" не розірве. Отже, на цьому не зупинятимуся.

Окрема пісня — поради переселятися до сільської місцевості, купувати хатинку чи орендувати її у друзів. Це добре. Останніми роками страшенно хотів кинути все під три чорти і переселитися кудись ближче до землі — на хутор чи на цвинтар. Зараз, з точки зору безпеки міста, далебі великі, набагато безпечніші, бо прикриті ППО і мають за штатом підрозділи ДСНС.

Але подивимося на цю пораду з іншого боку. А хто, як всі поїдуть до села, скажіть мені, працюватиме на підприємствах міст? На хлібозаводах? У швальнях? На нафтопереробних комбінатах? У ливарнях і на АТП? А хто працюватиме у лікарнях і шпиталях? На АЕС і ТЕС? На танкобудівельних і ремонтних підприємствах? Хто забезпечуватиме військові частини і навчальні центри електрикою, водопостачанням, пальним, продуктами? Врешті, хто сидітиме в студіях "марафонів" і не марафонів? А хто охоронятиме засужених і підслідних, а хто оберігатиме ваші квартири від мародерів?

Та, матері вашої перековінька, порадники хрінові, хто і де зароблятиме гроші, які донатяться на ЗСУ? Більшість потребує постійної зайнятості, а не як у вас: де пельку розкрив — там і робоче місце.