"Порода фахівців, які не тонуть" - Тамара Горіха Зерня

"Порода фахівців, які не тонуть" - Тамара Горіха Зерня

Інтерв’ю ексів Зеленського до непристойності нагадують одкровення колишніх членів подружжя. Які розбіглися зі скандалом і тепер відчайдушно поливають одне одного на Фейсбуці. Ну начувайся! Я всім зараз розкажу, яка ти падлюка…

У глядачів, які це все читають і спостерігають, виникає логічне запитання: слухай, а як ти жив з такою падлюкою? Як дітей понароджував, не відкриваючи очей, чи що?
Ось і Олексій Гончарук дав ґрунтовне інтерв’ю Голосу Америки, у якому озвучив щось страшне. (Я сподіваюсь, ви пам’ятаєте хто такий Гончарук? Та ну, згадуйте, берет, самокат…)

Виявляється, з Вовою ніхто не хотів працювати. От прям до кого вони не зверталися з нормальних людей – дев’ять з десяти послали лісом. Так і так, сказали, я вам що, дурачок якийсь у цьому маратися? До кінця життя не відперешся.

Тому довелося брати те що є. Заплющуючи очі і затискаючи носа рукою, бо команді Зеленського не вдалося у сорокамільйонній країні набрати два десятки порядних спеціалістів.

Цитата: «Людей значно менше, ніж хотілося б. А ті люди, які є, часто мають таку репутацію, що краще б її не було. … Але зараз же не про це мова. Зараз мова про те, що з існуючою командою президента, на превеликий жаль, величезна кількість людей, яких я особисто знаю, працювати просто не хочуть.»

От вам і пояснення, звідки взявся гібрид шапіто і «кварталу» при владі. У Вови вибору не було: йому довелося спочатку знайти тих, хто не погидував сісти на одному гектарі, з-поміж цих трьох десятків відібрати тих, хто вміють читати, а вже з них ліпити міністрів та прем’єр-міністрів.

Олексію, ми ж правильно вас зрозуміли, так?
До речі, хто б раптом турбувався долею самого Гончарука, можете не хвилюватися.
Це та порода фахівців, які не тонуть.
Гончарук вже вигулькнув у Америці. Каже, що «приїхав сюди сприяти формуванню нової політики щодо України». Він тут буде зустрічатися «із дипломатами, конгресменами, та іншими людьми, які впливають на формування дискурсу.» І взагалі, шукатиме «вікно можливостей для України.»

Скромно умовчуючи, хто ж його уповноважив на таке сприяння і за чий рахунок відбувається банкет.
Нашій редакції, звичайно, цікаво, як це все відбувалося технічно. Яка у нього віза, туристична чи комерційна, хто оплачує проживання та харчування нашому лобісту? Чи може проскочив як біженець і шукач притулку?

У кожній незнайомій ситуації тримайся за вікно можливостей, не прогадаєш.

Тамара Горіха Зерня