"ПОРОШЕНКО ПОВЕДЕ ЗЕЛЕНСЬКОГО В СУД" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПОРОШЕНКО ПОВЕДЕ ЗЕЛЕНСЬКОГО В СУД" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

За межфракційним об’єднанням імені екс-голови ВР Разумкова і за навалою мігрантів на білорусько-польському кордоні, непоміченою залишилася дуже важлива подія. Велика Палата Верховного Суду зобов’язала розглянути позовну заяву п‘ятого Президента і лідера «Європейської Солідарності» Петра Порошенка до президента Володимира Зеленського щодо «плівок Бігуса». Порошенко тягне Зеленського в суд.

Ідеться про сумнозвісні плівки Медведчука-Бігуса. Про записи, які нібито свідчать про дотичність Порошенка до вугільних схем Медведчука. Після публікації Денисом Бігусом тих записів адвокати Петра Порошенка подали в суд, але зробили це дуже цікавий спосіб. Адвокати Порошенка не заперечують що якісь записи існували. Заперечувати це безглуздо. Проте. Адвокати Порошенка стверджують, що записи оприлюднені Бігусом були змонтовані, а тому через суд вони вимагають від Бігуса, і від президента Зеленського оприлюднення повного варіанту записів, з яких Бігус клепав свої передачки.

Як і мусило статися, суди почали заповзято упиратися вимогам адвокатів Порошенка. У випадку позову проти Дениса Бігуса суд вирішив, що не треба як третю сторону залучати СБУ та зажадав інформації чи є проект «Бігус.Інфо» розпорядником плівок Медведчука? Тепер Бігусу треба або визнати що він розпорядник – і таки надати повний варіант записів. Або – що він не розпорядник, і тоді повідомити звідки в нього ті записи. Чи зробив Бігус якийсь вибір – інформації нема.

Не дивно. Адвокати Порошенка точно знають, такі записи зробити могли тільки спецслужби. Потрапити до проекту типу «Бігус.Інфо» вони могли в один спосіб – записи їм надала влада з метою паплюження Порошенка. Тож вимагаючи у Бігуса публікації повної версії записів, по-факту адвокати Порошенка доводять що за публікацією плівок Медведчука-Бігуса стоїть Офіс президента Зеленського.

І до речі, про ЗЕ. Заява Петра Порошенка проти президента Зеленського з вимогою зобов’язати оприлюднити плівки Медведчука-Бігуса в повному обсязі була подана ще влітку. Суддя Верховного суду Гончарова вперто не хотіла розглядати позов, а розглянувши заявила, що адвокати не конкретизували які саме права та інтереси Порошенка, що їх охороняє закон, порушує бездіяльність Зеленського. На підставі цього позовну заяву було повернуто адвокатам, але ті оскаржили ухвалу суду і 27 жовтня 2021 року Велика Палата Верховного Суду розглянула їхню апеляційну скаргу.

Рішення суду – справу направили до суду першої інстанції для продовження розгляду. Тобто, якесь рішення суд прийняти таки буде змушений.

Судитися через наклеп в Україні – справа тричі невдячна. Судова система в нас збудована так, що наклеп легше пропустити повз вуха і дочекатися коли суспільство про нього забуде. Проте Петро Порошенко за своє чесне ім’я боротися вирішив до кінця. І останнім часом успіх іде за успіхом. 1 вересня Петро Порошенко виграв суд по позову одіозного Андрія Портнова – той стверджував що він непричетний до злочинів під час Революції Гідності. 22 вересня Порошенко виграв у Лондоні суд проти Ігоря Суркіса – через націоналізацію банку «Приват». 29 вересня був виграний суд проти Дениса Бігуса – як раз по плівках Медведчука-Бігуса. 2 жовтня Порошенко знову виграв суд у Портнова – той образився на заяву каналу «Прямий», що матеріали по «справі моряків» ДБР незаконно передало Портнову, а він – Москві. І нарешті на користь Порошенка рішення прийняв щойно Верховний суд.

«Я ваш вирок!» - волав Зеленський Петру Порошенко на стадіоні. На місці Порошенка я попросив би Зеленського повторити цю заяву. Прямо у залі суду.