"ПОВОРОЗНЮКА ЗВИНУВАТИЛИ В БАНДИТИЗМІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПОВОРОЗНЮКА ЗВИНУВАТИЛИ В БАНДИТИЗМІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Епічна сцена. Просто уявіть собі. Сільська пастораль, дядько пасе овечок. Коли під'їздить наворочений джип, вивалює звідти бичок, пузо ширше плечей, витягує автомат і стріляє у пастуха. Розлого лунає довга черга. Кілька тварин поранені, пастух ховається за купинкою.

- Це тобі від Зеленського! - Пихато регоче бичок, перш ніж залізти у джип і забратися.

А чьо? Захотілося дядькові постріляти. А тут якесь тіло овець пасе... Чому б не постріляти, якщо у тебе Зеленський в друзях?

Це - не страшилка. Це таку ситуацію описав фермер з Кіровоградщини Юрій Ткач. А стріляв по ньому Олнксандр Поворознюк, той самий матюкливий грубіян в якого захоплено бере інтерв'ю Наталка Мосейчук і якого показує моноЗЕморафон.

Але давайте по-порядку.

Сенсаційне інтерв'ю з фермером Ткачем оприлюднив скандальний журналіст Дмитро Гордон. Очевидно "порошенківську ІПСО" тут не притягнеш. Гордон відомий своєю ненавистю до п'ятого президента. У свою чергу Зеленський свого часу називав Гордона "наш спецагент" і пригощав його шашличком власного приготування. Для тих хто забув.

Очевидно, цей матеріал є прямим продовженням обіцянки Гордона присвятити час Поворознюку, після того як Гордон обізвав Поворознюка "жирною свинею", потім вибачився що скривдив свиней і назвав Поворознюка жабою. Обурення Гордона викликала заява Поворознюка ніби Гордон є агентом ФСБ.

Треба визнати, Гордон слова дотримав і час приділив. Так з'явилося інтерв'ю з фермером Ткачем.

Юрій Ткач по суті повторив те, про що і так просторікує весь Олександійський район. Олександр Поворознюк - типовий бандит з 90-х, свавільник що ошаленів від безкарності. Джерело збагачення Поворознюка - класичний рекет. Все це я чув від людей, що мають на Олександрійщині бізнес-інтереси і десь якось перетиналися з Поворознюком. Тепер це сказано вголос, живим свідком.

Колишній працівник міліції Юрій Ткач стверджує що Поворозню міг тривалий час уникати переслідувань завдяки своєму родичеві, колишньому голові суду. Взагалі ж зі слів Ткача вимальовується картина, що в Олександрійському районі склався цілий злочинний синдикат, який відбирає в людей майно (землю), а виконавцем брудної роботи в них працює саме Поворознюк.

Серед іншого фермер Ткач розповів, що Поворознюк тричі завдавав йому кульових поранень в тому числі, коли разом з поплічниками відбирав у Ткача земельний пай, що мав відійти йому по спадку.

Серед іншого, безкарність Поворознюка забезпечує його медійна відомість. Він, мовляв, всім розповідає як приятелює з Тимошенко і Зеленським.

Сенсація! Тип якого активно розкручують зелені медіа, насправді звичайний бандит. Сенсація друга. У часи Порошенка було до лампочки всім наскільки ти близький до Порошенка, такі заяви могли стати причиною хіба що крупного скандалу. Натомість зараз близькість до Зеленського і його посіпак стає індульгенцією на цілковите свавілля. Громадським активістам "особи наближені" не цікаві як таке, а місцева влада та поліція їх просто боїться.

Нові обличчя, кажете? Хакнули владу? Віслючок апокаліпсісу зламав схеми? Чи відверти бандити і свавільники здобули широке поле для діяльності, маніпулюючи свідомістю мас через монополію на телеефір?

Очевидно, це не останній подвиг Поворознюка, про який ми почуємо. По-перше, покровитель Поворознюка Кирило Тимошенко щойно відправлений у відставку. По-друге, Гордон згадав в інтерв'ю, по Поворознюку зараз працює ціла команда "незалежних журналістів".

Тож ми не раз ще побачимо "їхні нрави". Ми ще не раз побачимо, що стається коли "нові обличчя" приходять аби "хакнути систему". Як віслючки апокаліпсису врізавши чергою з автомата у посполитого, пихато регочуть: "Це тобі від Зеленського!"

А чьо? Є...ш їх Вова!